Doboj: Po treći put spriječena udaja maloljetnice

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9578 times
Been thanked: 11334 times
Status: Offline

Doboj: Po treći put spriječena udaja maloljetnice

Post by Krokodil Behko » 25 Jan 2014, 11:52

Image

Petnaestogodišnja učenica 9. razreda Osnovne škole “Klokotnica” iz bošnjačkog povratničkog naselja Hodžići u općini Doboj, prema izjavi njenog oca Osmana Huskića, u srijedu je oko 17 sati ponovo, po treći put, otišla od kuće, a već sutradan oko 18 sati pronađena je u Doboju i vraćena porodici.

Podnesena prijava

- Nakon što sam došao iz dobojskog Tužilaštva i Suda za maloljetnike, koji rade na slučaju moje kćerke, i legao da se malo odmorim, moja mlađa kćerka ušla je u kuću i kazala: “Babo, opet seke nema.” Ovo je treći put da moja kćerka I. H. ide od kuće. Prvi put je to bilo 28. oktobra prošle godine, kada je s nekim ljudima i jednom ženom bila u Lohinji kod Gračanice, drugi put je s Ramizom Hasanamidžićem otišla njegovoj kući. Ovo je treći put da je pobjegla. U sva tri slučaja mislim da je natjerana - kaže Osman.

Podsjećamo da je Ramiz u jednoj od izjava za naš list kazao da će se I. H. kad-tad udati za njega.

Inače, Centar javne bezbjednosti Doboj podnio je Okružnom tužilaštvu u Doboju izvještaj protiv 34-godišnjeg Ramiza Hasanamidžića iz Hodžića zbog počinjenog krivičnog djela oduzimanje maloljetne osobe. Prema izvorima policije, djevojčica je prije mjesec i po dobrovoljno napustila kuću i otišla kod njega, a vraćena je kući iste večeri.

Izgledala čudno

Otac Osman smatra da je njegova kćerka ponovo bila s Hasanamidžićem. Kada mu je policija u Doboju, u prisustvu radnika Centra za socijalni rad, predala dijete, izgledala je čudno.

- Kao da je bila drogirana. Kod kuće samo šuti, plače, ni s kim ne priča i ne jede. Ne znam više šta da radim. Molim policiju da me zaštiti, da zaštiti i moje dijete, molim i dobojski Centar za socijalni rad da mi češće dođu i s djevojčicom razgovaraju. U ponedjeljak vodim dijete psiholozima i ljekarima da joj pomognem - kaže Osman Huskić.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Re: Doboj: Po treći put spriječena udaja maloljetnice

Post by Luna. » 25 Jan 2014, 14:39

Curica se jednostavno zaljubila... nazalost u staru mrcinu... sa svojih 35 on je za nju star.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Trepavica

Post by Trepavica » 25 Jan 2014, 15:48

- Nakon što sam došao iz dobojskog Tužilaštva i Suda za maloljetnike, koji rade na slučaju moje kćerke, i legao da se malo odmorim, moja mlađa kćerka ušla je u kuću i kazala: “Babo, opet seke nema.” Ovo je treći put da moja kćerka I. H. ide od kuće. Prvi put je to bilo 28. oktobra prošle godine, kada je s nekim ljudima i jednom ženom bila u Lohinji kod Gračanice, drugi put je s Ramizom Hasanamidžićem otišla njegovoj kući. Ovo je treći put da je pobjegla. U sva tri slučaja mislim da je natjerana - kaže Osman.
Djevojčica zapravo svu istinu zna...je li bila primorana ili ne..( kakva budućnost ceka ovu djevojčicu).. Tužno sa 15 god. par puta vec bježi od kuce .. Nesto nije ok kod kuce vjerovatno...

:grana

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 25 Jan 2014, 23:03

Jadan covjek, treba ovo nalupati dobro
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 25 Jan 2014, 23:15

Nela wrote:Jadan covjek, treba ovo nalupati dobro
Ma kakvi nalupati... Time ne bi ništa postigli... Bolje nek je pusti da ide,kad bi došla sebi možda bi se i vratila... :123

Nisam neki pedagog,al' mislim da se udarcima ništa ne može postići...Onda se dijete još više povuče u sebe i izgubi povjerenje u roditelje/staratelje. :stop A još uvijek je u kritičnim godinama. To je moje mišljenje :cudi

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 25 Jan 2014, 23:35

Znas sta cu ti reci, ovi savremeni pedagozi mogu da seru k'o grlice. Da je on nju tukao na vrijeme ne bi ona sad trcala za nekim ko je mogao napraviti da mu je prvi seks uspio.
Nas su roditelji tukli, bar moju generaciju i starije od mene, znalo se ko je autoritet, sta se moze, dokle se moze i kad. Danas sve neki pedagozi, psiholozi, klinci i palci, djecija prava i ostale gluposti. E zato imamo ovo sto imamo, ja sam u njenim godinama gume igrala, za godinu ce ona biti "raspustenica" s trbuhom do zuba, znas, a ja sam recimo, u tim godinama isla na takmicenja, setala sa drugaricama i stidila se same sebe kad shvatim da mi je neko simpatija.
I onda imamo masu djece razvedenih roditelja, napustene djece (eto sinoc je bila negdje tema kako je mama pobjegla svaleru, a mama kad je trebala igrati gume, jebavala se po kaficima) itd. itb.
Ova tema otvara masu drugih, ali seze u sfere zivota, daje socijalnu sliku drustva itd. Sad ja poceh srati, ali ljutim se kad ovako neko sebi upropastava zivot.

Ruana

Post by Ruana » 25 Jan 2014, 23:42

Mala nema granice, niko joj ih nije postavio. Treba baba prvo prevaspitat.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 25 Jan 2014, 23:45

Slažem se s tim da ovi današnji pedagozi nemaju pojma...Sve zavisi od odgoja djeteta(po ovom tekstu,oni ne znaju odgojiti kako treba svoje dijete),al' opet sam mišljenja da ne valja ni udarati,jer udarci na neku djecu mogu loše utjecati,pa onda postanu još gora i tjeraju po svome ili ovo što sam navela gore(povuku se još više u sebe i ne žele imati nikakav kontakt sa roditeljima). Znači,udaranje po meni nije nikakvo rješenje.Naravno,treba da se zna ko ima autoritet,to stoji. :)
E recimo,mene roditelji nikada nisu udarili,već su imali dosta strpljenja tako da se nikada nisu(i neće) postidjeli mog ponašanja :)
Nikad nisam bježala iz kuće i pravila probleme :cudi

Pa i mene nervira što danas većina mladih sebi upropasti život,al' šta mogu,ništa :cudi

Trepavica

Post by Trepavica » 26 Jan 2014, 09:18

Bambi wrote:
Nela wrote:Jadan covjek, treba ovo nalupati dobro
Ma kakvi nalupati... Time ne bi ništa postigli... Bolje nek je pusti da ide,kad bi došla sebi možda bi se i vratila... :123

Nisam neki pedagog,al' mislim da se udarcima ništa ne može postići...Onda se dijete još više povuče u sebe i izgubi povjerenje u roditelje/staratelje. :stop A još uvijek je u kritičnim godinama. To je moje mišljenje :cudi
Ne.. Nemožeš pustiti maloljetno djete tako , i nije to bolje rješenje... Zamisli ostane u drugom stanju,u dobu kada je kasno za bilo šta činiti sa trudoćom... A tip ne želi ništa da zna... Samim tim "puštanjem" se stvara veći problem za roditelje - društvo - pa i nju samu i bebu također ...socijalnih problema puno, čak i bezbroj nerješenih..." I jedva čekaju jedan problem više" ...

Djevojke u tim godinama su jako osjetljive, faza u kojoj se još traže , doba kada ne pripadaju djeci, a ni grupi odraslih.. Radoznalost i pokušaj "dokazivanja" ih vrlo često odvede lošim putem.. Dovoljno uz to da i roditelji imaju problema onda je to dodatni razlog za bijeg i poziv u pomoć ... Vrlo često roditelji zanemare djecu u tim svojim problemima, sto se vidi također po školskim rezultatima također , pored svega drugog...

Jednu stvar samo mogu reci a to je da se udarcima ništa postići nemože ...samo dijalogom i posvećenom vremenu.... Djeca trebaju puno ljubavi, vremena , strpljenja , razgovora, i naravno bez tabua tema...dati im do znanja da od roditelja ništa ne trebaju kriti i da su tu u svakoj mogućoj situaciji njihovi najbolji prijatelji... ( mene su tako moji vaspitali)....

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 26 Jan 2014, 13:04

Pa ako će je kažnjavati ne vidim drugi način :cudi
Na njenu čast ako zatrudni.
Mislim da taj 'lijep razgovor' ne bi upalio u njenom slučaju, jer se vidi da nema razumijevanja. Ponavljam, ni jedan problem se ne može riješiti udarcima! Tako da ne preostaje ništa drugo nego da se sama uvjeri šta radi, a to će moći tek kada je dotični ostavi ili kada zatrudni, pa vidi šta je dobila time što je bježala od kuće... Morate shvatiti da se ona neće promijeniti sve dok sama ne iskusi bol i patnju.
Ako budu s njom lijepo pokušavali, ona će i dalje tjerati po svom, a roditelji su se već uvjerili u to...
Današnja djeca nisu kao ona prije dvadeset ili više godina, tako da se prema njima ne možete ophoditi kao prema onoj djeci koja su odgajana na taj način kao što ti i Nela velite. :)
To je moj stav i tako... :D

POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK » 26 Jan 2014, 13:39

Prekrižile joj se dvije dlačice preko piše i već bježi od kuće....nije to do stare mrcine, nego do vaspitanja.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 26 Jan 2014, 13:44

udrila donja u gornju...ali ipak nije ni on u redu...tako dite iskoristit..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Blackhawk

Post by Blackhawk » 26 Jan 2014, 13:45

Kad kiksas na startu, kasnije nema sanse da se to ispravi..
Znaci odgoj djeteta najkasnije do 3 god.. kako ga tad odgojis kasnije ce se pokazati da li dobro ili lose..
Odgajanje djeteta od 10 god ili kasnije, nema svrhe nikakve. Dzaba ti i tuci i prebijaj ono ce po svome, i cim malo mogne ono ce i prijetiti policijom i onda mu ne smijes bass nista.. Ni zagalamiti niti udariti..

Imam ja komsinicu koja se tako udala.. sa 15 se udala, sa 16 rodila a sa 17 vec raspustenica.... I opet sada hoda kao "cura" dok joj dijete odgajaju nane i tetke..

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 26 Jan 2014, 14:36

Bambi wrote:
Današnja djeca nisu kao ona prije dvadeset ili više godina, tako da se prema njima ne možete ophoditi kao prema onoj djeci koja su odgajana na taj način kao što ti i Nela velite. :)
To je moj stav i tako... :D
Pa nisu upravo zato sto se izgubila nit roditelj-dijete, danas djeca odgajaju roditelje, nemaju postovanja prema roditeljima, zato sto roditelji primjenjuju "savremene" metode. Nisam ni ja za to da ga mlavis ko vola u kupusu, ali kad predje odredjenu granicu da. Nikako da shvatite da ima djece koja jednostavno ne reaguju na razgovor, ti pricas, ono svoju politiku.
I da, kao sto Black rece, kasno je sad nju odgajati i razgovarati s njom. Sta god sad da pokusaju uzaludno je jer ona ima svoj pravac.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 26 Jan 2014, 14:39

..pedagoški pristup u bosni..od prosvjetnog radnika..ok je i kod nas kažu šiba iz raja izašla..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 26 Jan 2014, 15:04

Pa ja nisam za to da se udaraju muška djeca, a kamoli ženska. Ako je zaslužila kaznu, neka je kazne na drugi način, a ne udaranjem... Izvini, ali za mene nije pravi otac onaj koji udara svoje dijete i onaj kojeg se dijete boji toliko da izgubi povjerenje. Već je pravi otac onaj koji normalno odgoji svoje dijete, a nikada ne digne ruku na svoje potomstvo. A kako vidimo ovaj otac iz navedenog teksta nije kako treba odgojio svoju kćerku... :cudi
Last edited by Bambi on 26 Jan 2014, 15:07, edited 1 time in total.

Ruana

Post by Ruana » 26 Jan 2014, 15:07

Kazu da ako ne znas kakav si covjek, pogledaj u svoje djete. Djeca su ogledalo roditelja.
Nikad nisam spustila ruku na svoje djete, ni muz pogotovo. Mene roditelji nikad udarili nisu. Mama je bila stroga ali nas nikad nije tukla. Mada je to kod nas normalno, i nikom nisu ostale traume od sipke.
Ja sam stroga, imaju granice u svemu a kad se predje granica ima kazna.
Kad kazem sinu u koliko treba da je u kuci ako ne dodje na vrijeme zna se nema treninga, fitnesa i dzeparca.
Mali nema igranja PS odredjeno vrijeme. Kaznim ih sa onim sto najvise vole. Puno je vazno da se roditelji pridrzavaju oöog sto su rekli.

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi » 26 Jan 2014, 15:12

Ja sam još uvijek pri tome da ona sama treba shvatiti kakvu grešku pravi, a to će shvatiti tek kada iskusi bol i patnju(kada je dotični iz teksta ponizi i ostavi).

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3887 times
Been thanked: 2925 times

Post by Pasaga » 26 Jan 2014, 15:15

Bambi wrote:Ja sam još uvijek pri tome da ona sama treba shvatiti kakvu grešku pravi, a to će shvatiti tek kada iskusi bol i patnju(kada je dotični iz teksta ponizi i ostavi).

jako mi je zao curice.
Nazalost,ona je svoj put vec odabrala,a nije bila ni svjesna sta cini.
Njeni roditelji,nemaju koga kriviti,vec nek baram umanje bol i patnju toj curici,ako mogu i imaju nacina.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Ruana

Post by Ruana » 26 Jan 2014, 15:17

Djevojcica je samo neodgojena i nista drugo. Roditelji su ti koji treba da nauce djete dok je manje sta valja sta ne valja, pa da u petnestoj zna sama mucnut glavom. Ja sam u njenim godinama jos oko zgrade igrala lopova dzandara i crtala razrede na parkingu.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”