Pristojan projekat. Ko je architect?
Sead Gološ
(da malo izeditujem i dodam teksta)
Meni je recimo BBI centar klasičan primjer dobro osmišljenog, funkcionalnog i ne kičastog objekta koji se fino uklapa i u okolinu a i ima neki svoj šmek kako spolja tako i unutra, tako da se, ako ništa, osjećaš prijatno dok si u njemu.
A specijalno kako je dzabana, dedeR sadE da se naJde sto vise maHana
Pa mane su te koje tjeraju nekoga da nešto kaže, pogotovo kada se ne slaže s konstatacijom da je nešto dobro urađeno.
Pristupni parkingu je rješen tako da moraš navintati volan do kraja i tako držati, te kad se spustiš nekoliko etaža niže, maltene trebaš stati da ti se prestane vrtitit u glavi.
Dva vozača auta sa velikim ajnšlagom, ako se susretnu na toj komediji od pristupne rampe, vjerovatno će da se stresaju od toga da li će udariti onog što im dolazi u susret, a koji je iskočio iza te nevjerovatne i nepregledne krivine ili će morati da pazi na zid.
Jednom kada se spusti i parkira, treba da baca grah prema kojim vratima će krenuti. Mi smo "uboli" nakon trećeg pokušaja. Iza prva dvoja vrata su nas dočekale neke prostorije kojima ne znam namjenu.
Nakon što se sve sretne okolnosti spoje i uspije izaći iz parkinga u prostor tržnog centra, ono što će dočekati posjetioca su tako niski stropovi, da imaš baš osjećaj kako se radilo isključivo na tome da se dobije što veća kvadratura na ograničenom prostoru.
Ako se pak neki nesretnik odluči da popije kafu na otvorenom, sjest će na trotoar ulice Hiseta, vječito krcate automobilima koji na 2-3 metra dalje čekaju na semaforu i ugodno udisati njihove izduvne gasove u maksimalnoj koncentraciji.
Ono što sam pomislio kada smo odlazili je bilo: nadam se da neću imati potrebu da ovdje ikad više zavirim.
E sad, vjerujem da ima nešto krivnje i do samog arhitekte što sam ja to pomislio a ne suprotno.