Da li je to isto kao i sa inboxom za Email? Ne moram petljati s nekim linkovima, downloadima, uploadima i ostalim shit zajebancijama?
Može li se negdje naći free 10Gb, a da je jednostavno korištenje?

LegendoKrokodil Behko wrote:Izgleda da je internet još uvijek primitivan.
Pa imas danas nesto sto se zove "file encryption" a koja se moze bazirati na samo tvom, privatnom "encryption key\certificate" tako da administratori iako imaju pristup fajlovima ne mogu da ih otvore, nego to mozes samo ti. To jedna stvar, druga stvar su ogromne prednosti sa backup. A one supervazne fajlove nije ipak niko lud da ostavlja tamo, ali takvih u prosjeku jedna normalna individua ima mozda max 10-tak..Julia-Klara wrote:Cloud Computing: Definicija, Kako se to radi i primjeri
http://hr.bizandemploy.com/cloud-comput ... mjeri.html
Cloud ne koristim i nemam namjeru. Razumijem prednosti tipa kad imas internet mozes pristupiti svojim fajlovima bez da ih "teglis" sa sobom, ali isto tako mi je taj vid storage-a nesiguran (ne kazem da je ovaj lokalni ista sigurniji, ali imam osjecaj da sa ovom drugom opcijom ja imam kontorlu a ne neko ko manipulira server u Maleziji).
Ja razmišljam čak obrnuto. Ja mislim da je cloud dobar upravo za privatne stvari (cloud se uglavnom koristi za to) dok filmove, muziku i druge stvari nebi uopšte dtžao na cloudu (bezveze je uploadovati nešto što već ima na internetu) već na nekom eksternom hard disku od 1-2 terabajta.Luna. wrote:meni je cloud dobar za filmove, muziku, knjige i sve ostalo sto je privatno. mada ne koristim, jer imam dovoljno memorije na karticama, ne mogu ni to potrosit.. za privatne stvari ne bi koristila.
pa ako skidam filmove da ih mogu na telefonu gledat kad sam na putu npr., sto bi zatrpavala memoriju telefona(inace gledam sve na telefonu lezeci).Vladimir RUS wrote:Ja razmišljam čak obrnuto. Ja mislim da je cloud dobar upravo za privatne stvari (cloud se uglavnom koristi za to) dok filmove, muziku i druge stvari nebi uopšte dtžao na cloudu (bezveze je uploadovati nešto što već ima na internetu) već na nekom eksternom hard disku od 1-2 terabajta.Luna. wrote:meni je cloud dobar za filmove, muziku, knjige i sve ostalo sto je privatno. mada ne koristim, jer imam dovoljno memorije na karticama, ne mogu ni to potrosit.. za privatne stvari ne bi koristila.
Users browsing this forum: No registered users and 11 guests