Odmah da kažem, što se mene tiče, a u vezi matematike, mislim da je tu nešto vanzemaljskog porijekla, ili ja ili dotična, pa nemamo nikakvih dodirnih tačaka, čak ni u geometrijskim teorijama

Vječito navlačenje na ostalim predmetima, da bi se pokrili minusi na matematici i fizici.
Npr 5 iz historije, geografije i SH jezika, da se poprave (poklonjene) trojke iz fizike i matematike.

A haj' pošteno recite, da li vam je ikada zatrebalo poznavanje jednačina u životu?

Ne sjećam se da sam ikada valjano ovladao tablicom dijeljenja, pa mi nije jasno, kako sam uopšte mogao završiti srednju školu, a tražili su se i sistemi jednačina i sl. A sve kažemo, kako je nekad škola bila bolja i jača i djeca bila pametnija

Koje računske operacije vi poznajete without digitron?

Ok, sabiranje "sa crtom" ali oduzimanje lii nedaj bože dijeljenje?
Jeste li ikada u životu, imali priliku riješiti neku jednačinu ili ne lezi vraže, sisteme jednačina, a čini mi se da postoje i iste takve NEjednačine?
Išli na ona grebatorska takmičenja iz tih oblasti?
Ja vala nisam.

Nisam išao čak ni na takmičenje iz historije, jer me je mrzio nastavnik. Rekao sam da je neki lik iz partizana (ne sjećam se sad koji) bio u španskom građanskom ratu, a on meni kaže da nije i ismijao me pred cijelim razredom. Sutradan, donesem ja neku "stručnu" partizansku knjigu, sve sa slikama i poturim mu pod nos.
Šta će on meni koje pm predavati historiju, kad ne zna od usta do nosa

Ali nije tema o tim doživljajima, nego o matematici, a i anketa je

Izvolite, možete glasati za dvije opcije