Znači, razlozi mogu biti razni. Neko je novi, pa ga karmom želite ohrabriti i poželjeti mu dobrodošlicu, redovni forumaš je dosta aktivan u zadnje vrijeme, pa mu karmom dajete do znanja da to primjećujete, neko vam je pomogao u vezi nečeg ili vam je jednostavno simpa.
Jednoj osobi možete dati karmu 1 sedmično, dok za davanje karmi više forumaša nema ograničenja- možete u 5 minuta dati svakom aktivnom forumašu, ali onda morate čekati 7 dana da bi je tim istim forumašima ponovo dali.
Da bi mogli dati karmu morate imati 15 postova.
Na početku ne možete odmah dati maksimalnu vrijednost, nego to raste zajedno s brojem postova (nisam sigurna s koliko postova možeš dati 5).
Vrijednost karme je od 1 do 5 i u plusu i u minusu.
Forumaš koji nakupi -100 karme automatski će biti banovan (ja sam lično alergična kad neko daje minuse

Također, na dnu foruma možete vidjeti top listu forumaša s najvećom karmom. Može ih se vidjeti 10, tako sam napravila u postavkama, pa to vidite kad se izlogujete. Da bi uvijek vidjeli top 10 ili više, morate tako podesiti na postavkama svog profila.
Što se tiče privatnosti, ja mogu vidjeti sve komentare, ali to je poprilično dosadno za čitati, pa rijetko kad čitam

Ako želite da je vaša karma tj komentari dostupna svima uradite sljedeće
kliknite na profil/postavke-------postavke------edit karma settings
vidjećete Show comments only for me: i opcije Da i Ne
pa stavite po želji
Karmu dajete preko postova i profila, a tim da ne piše svima + - na profilu. Zašto, ne znam

Pogledajte uputstvo:
[ytube][/ytube]