Ali, ima nešto što mi smeta i smetalo mi je i prije nego što sam sjeo u to auto, još dok sam na internetu pratio kako polako postaje standard u auto-industriji. Virtuelni instrumenti.

Znači, osnovni instrumenti (obrtomjer i brzinomjer) nisu "pravi" već na mjestu instrumenata se nalazi LCD na kojem su "nacrtani" fake instrumenti i još puno šarenih điđa. Gledaš u kazaljke koje su kao u video igrama i vjerno poskakuju i imitiraju prave. Samo što nisu prave i to je očigledno. Očigledno, iako je grafika odlična u ovom autu, tako da mogu misliti kako to loše izgleda u ovim početnim varijantama drugih auta kod kojih je slabija grafika

Veliki proizvođači očito slično razmišljaju. Ljudima će se svidjeti te šarene điše koje njima znače samo jedno - uštedu. Displej između instrumenata je postao skoro pa obaveza u zadnje vrijeme i skoro svi se osjećaju dužni da ga imaju u svojim modelima. To je po meni OK, jer obično ide između pravih analognih instrumenata i izgleda sasvim OK, a funkcionalan je. Ali očito je bilo puno jeftinije jednostavno povećati taj, ionako sada pa obavezan, displej i izbaciti skupe analogne instrumente i zamijeniti ih ovim glupim virtuelnim u okviru displeja

Kad sam kod pasata, čak mu ni auspuh završetci nisu pravi, već fake - komadi plastike oblikovani tako da izgledaju kao opasan kraj auspuha, samo što nisu to za šta se predstavljaju. Auspuh završava negdje drugo, usmjeren ka zemlji, nevidljiv dok se ne zavučeš ispod auta.
Ja ne bih uzeo ovakvo auto zbog ovih stvari

Mislim da je za sve kriv Audi, koji je prvi počeo sa LED glupostima i điđanjima i fake-anjem zarad svoje zarade i uštede, a nošen nekritičnošću i upitnim smislom za ukus one većine koja sve to sa oduševljenjem kupi.
Gledam nove mercedese i mislim da ni za jednog novog ne bih dao pare i poželio uzeti... Kao i mnoge druge nove, jer jednostavno postaju cheap koliko god skuplji bili.
Šta vi mislite o tome?