Maja wrote:Imati više ili imati manje, a kvalitetnije?
Ja sam za neku kombinaciju
Maja wrote:Hoćete li kupiti dvadesetak nekvalitetnih majica ili dvije kvalitetne.
Iako će se majice lošeg kvaliteta poderati i izblijediti možda i prije nego dvije kvalitetne, ne možeš uvijek biti u dvije iste majice.
Uglavnom sam za kvalitet, ali s vremena na vrijeme kupim veću količinu jeftinije odjeće, čisto zbog praktičnosti, ali pazim da mi to ne postane navika, jer onda se samo bez veze gomila odjeća, koju skoro nikad ne oblačim.
Maja wrote:Deset prijatelja kojima se ne možeš povjeriti ili jednog pravog koji ti nikad neće okrenuti leđa.
Lijepo je imati osobu od povjerenja, ali može li ta osoba da nam nekad dosadi.
Svaki izlazak, svaka kafa sa istom osobom.
Imam samo dvije osobe s kojima zaista često izlazim i ne dosadi mi. U zadnje vrijeme imam problem sa površnim poznanstvima, koje neki nazivaju prijateljstvom. Naime, nemam dovoljno vremena a redovno se kroz razgovor provuče, kao pozdrav na kraju, da svakako/obavezno se trebamo naći na kafi ili izaći pa da se malo ispričamo ili zabavimo. Izbjegavam to maksimalno, nije problem izaći s nekim jednom, pa kad se zaključi da je sve nekako površno i da nema bliskosti - nije strašno, ali ako se to nastavi, druga osoba to možda posmatra kao prijateljstvo , ali ja samo kao mlaćenje prazne slame.
Maja wrote:Jedna komad dobre pizze u kojem ćete uživati ili cijela pizza, ne baš dobrog okusa, po isti novac. Nećete uživati, ali ćete se barem najesti.
Ja istražim na kojim mjestima je prava pica tako da nemam problema s time i idem da se najedem i uživam pritom
Ali, ako sam u sitauciji da moram birati, onda svakako kvalitet. Kad mi npr. padne na pamet prženo kestenje, nije mi skupo kupiti na ulici fišek kestenja za cijenu za koju inače dobiješ recimo 2 kg( lupam sad, ne znam kakav je tačno odnos)
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "