Ramazan

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7252 times
Been thanked: 16790 times
Status: Offline

Ramazan

Post by Maja » 09 Aug 2010, 23:12

Stigao je Ramazan :)
Postite li, jeste li ikad postili i hoćete li, te poste li vaši ukućani?

narednih 10 godina ramazan će biti ljeti. šta mislite o tome?

kako se osjećate (duhovno) dok postite, spremate li posebnu večeru tokom ramazana ili se ne razlikuje od ostalih večeriju?

jeste li se ikad greškom omrsili :D

vaktija za sarajevo

Image

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Re: Ramazan

Post by merylin » 10 Aug 2010, 15:30

Eeee da,stigao je ramazan...
Bit će nezgodno malo postiti u ovim ljetnim danima,i što kaže maja u narednih 10 godina...ali Bože moj!
Kod mene kući svi poste,i to olakšva situaciju :laugh ... mama nas je učila o svemu što se tiče religije i zahvalna sam joj...možda nije glava kuće ali vrat jeste :lol
U svakom slučaju za nas je to poseban mjesec... trudimo se da zajedno iftarimo i ne kuha se kao obično,ono daj šta daš,već se fakat skoro svaki dan sprema gozba...sve ono što najviše volimo!
Mada meni džaba sve to...nakon posta pojedem dvije kašike bilo čega i ne može više :lol ,smršam svaki put barem 5 Kg -ne žalim se ja ovo,samo kaaažem :ooo
Poseban je osjećaj kada dočekaš onda bajram...znaš da si te blagdane zaslužio!
Mada inače ne praktikujem redovno ići u džamiju ,za ramazan idem svaku treću noć...osjećaj je poseban,ne može se opisati.
Elem sve je drugačije :) i neka je ...
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 10 Aug 2010, 21:50

Kod mene kući svi poste,i to olakšva situaciju :laugh ... mama nas je učila o svemu što se tiče religije i zahvalna sam joj...možda nije glava kuće ali vrat jeste :lol
U svakom slučaju za nas je to poseban mjesec... trudimo se da zajedno iftarimo

to je ono što meni fali :(
kad se sjetim prije nas šestero u porodici postilo, samo tata nije, a sad ja sama... i onda nije mi ugođaj ni blizu kao prije.

al šta se može :hmm

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by merylin » 10 Aug 2010, 23:16

Maja wrote:
U svakom slučaju za nas je to poseban mjesec... trudimo se da zajedno iftarimo

to je ono što meni fali :(
kad se sjetim prije nas šestero u porodici postilo, samo tata nije, a sad ja sama... i onda nije mi ugođaj ni blizu kao prije.

al šta se može :hmm

Razumijem te u potpunosti...ja kad nisam kući,a dođe mjesec ramazana,sve mi bezze kad sam sama...niti bi kuhala sama za sebe, ni ništa...
Ali pozoveš porodicu,prijatelje na iftar :mig barem par puta u toku ramazana i bit će bolje :D
Marilyn Monroe

Sanjar.Lutalica
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 13 times
Been thanked: 58 times

Post by Sanjar.Lutalica » 13 Aug 2010, 12:16

S obzirom da ne vjerujem u Boga s toga i ne postim , a vama koji postite svaka čast :respect
Whatever doesn't kill us makes us even more annoying.

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by merylin » 13 Aug 2010, 21:07

Sanjar.Lutalica wrote:S obzirom da ne vjerujem u Boga s toga i ne postim , a vama koji postite svaka čast :respect

Ja poštujem i to... kažu ,možeš i bika zatvoriti u štalu i držati ga gladnoga!
Ako to nije iskreno vjerovanje i činimo to samo zato što se "mora" ili zato što je propisano...onda to ionako nema fajde! :mig
Marilyn Monroe

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 14 Aug 2010, 12:31

meri kako izdržiš :laugh

meni je prvi dan bilo teškooo. doduše, dok sam bila kod kuće moglo se, ali sam oko pola 6 morala u grad pa kad sam se vratila muka me uhvatila, povraćalo mi se, noge malaksale. ali čim sam se istuširala bolje mi je bilo. vjeruj, kad se istuširam ko da se vode napijem. drugi i treći dan super, što bi nena govorila "bez habera" a sinoć nisam ustajala na sehur :help
probudih se, vidim već sviće, kontam šta mi bi kako nisam čula alarm. tražim mobitel kad skroz ispod mene, ležim na njemu. al hajde valjda ću izdržati, ionako ne jedem kad ustajem samo popijem kafu da me glava ne boli ujutro

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by merylin » 24 Aug 2010, 19:39

Maja wrote:meri kako izdržiš :laugh

meni je prvi dan bilo teškooo. doduše, dok sam bila kod kuće moglo se, ali sam oko pola 6 morala u grad pa kad sam se vratila muka me uhvatila, povraćalo mi se, noge malaksale. ali čim sam se istuširala bolje mi je bilo. vjeruj, kad se istuširam ko da se vode napijem. drugi i treći dan super, što bi nena govorila "bez habera" a sinoć nisam ustajala na sehur :help
probudih se, vidim već sviće, kontam šta mi bi kako nisam čula alarm. tražim mobitel kad skroz ispod mene, ležim na njemu. al hajde valjda ću izdržati, ionako ne jedem kad ustajem samo popijem kafu da me glava ne boli ujutro

Ne pitaj Majo draga kako izdržim :sram prvih pet dana sam bila zamijenila dan za noć!
Ali navikla sam se evo već :laugh
Na sehur ustajem obavezno,ne pojedem ništa posebno(neki kolač sladak da me drži :laugh ) ali moram se barem napiti vode...
Samo ove vrućine brate ubiše ... al' i to je od Boga :predaja
Marilyn Monroe

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 24 Aug 2010, 23:57

baš tako. prvi pet dana je bilo teeeško al sad se može pravo.

Post Reply

Return to “Kontejner”