Za otvaranje teme me potakla Maja sa postom u kojem piše o mjesečnom računu za struju.
Hajde da podijelimo ideje kako i na čemu bismo mogli uštedjeti a da to ne remeti normalne životne navike.
- Baš na struji, mislim, najviše štedim. Eh sad, budući da imam jeftinu struju, pratim i uključujem najveće potrošače u periodu kada je jeftina (mašinu za veš naštimam da se aktivira sama tokom noći, mašinu za suđe palim kad krenem na spavanje (iza ponoći), peglanje - na veliko je vikendom, kuhanje na veliko je, također, vikendom kao i generalno usisavanje,....) Račun iznosi između 35,00 - 40,00 KM.
- Imam dvije kasice: jedna je za feninge a druga za krupniju siću (1, 2, 5 KM) - od tog novca uštedim za, npr, obuću i rentanje garaže koje plaćam godišnje.
- Višak hrane nikada ne bacam nego ako ostane od ručka - zaledim pa se tako skupi od tih par porcija ostatka jedan novi ručak - mix

- Pošto svakodnevno pređem gotovo cijeli grad, od kuće do posla, pratim cijene goriva na benzinskim pumpama.
- Kupujem veća pakovanja potrepština (npr. detardžent za veš, toalet papir, pakovanja kafe, itd.) jer su ta velika pakovanja (omjer količina - cijena) dosta jeftinija od standardnih pakovanja.
- Pratim gdje su akcije u TC