Kakve ste sve izgovore smisljali kada ste bjezali sa casova?
Moderator: VIP
Kakve ste sve izgovore smisljali kada ste bjezali sa casova?
da vas cujem sad
svi smo mi bjezali sa casova i nalazili razne izgovore
najcesci izgovor je bila bolest
da vidimo vase interesantne izgovore osim bolesti
svi smo mi bjezali sa casova i nalazili razne izgovore
najcesci izgovor je bila bolest
da vidimo vase interesantne izgovore osim bolesti
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Kakve ste sve izgovore smisljali kada ste bjezali sa cas
Jednom smo ja i prijateljica rekle da smo morale ići kod šnajderice koja nam šije haljine za matursko veče,kao rekla nam dođite tačno u toliko sati .
A najčešći izgovor je bio prevoz.Vozarila sam cijelu srednju,i uvijek je bilo : pokvario se autobus pa nismo mogli stići..
A najčešći izgovor je bio prevoz.Vozarila sam cijelu srednju,i uvijek je bilo : pokvario se autobus pa nismo mogli stići..
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
auuuu širok je dijapazon mojih školskih gluposti. Bježanje sa časova mi je bio omiljeni sport. Ali je najjače bilo kada sam rekla razrednici da mi je umrla nana, a ona nazvala mamu da joj izjavi saučešće, a mama rekla "hvala gospođo, jeste umrla mi je majka ali prije 30 godina" 

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
nema kakve nisam....i to samo ako imam cas neki koji ne volim..ili nisam naucila..a trebam odgovarati..i nisam bjezala imala sam razloge uvijek..navodno
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7365 times
- Been thanked: 17095 times
Nisam nikad bježala sama, uvijek kolektivno, a kad bježimo kolektivno objašnjenja nema.
Mali offtopic... sad se sjetih nečeg.
Imali smo jako strogog razrednika koji nas je lupao lulom po glavi. Mene je jednom gađao ogromnim snopom ključeva i pogodio me po sred prsa. Kad bi neko slučajno zakasnio, šta god da kaže, ovaj mu ne bi priznao. A tek kad bi bili roditeljski sastanci, pa kome ne bi došao roditelj prozivao bi jedno po jedno pred tablu i verbalno zlostavljao. I jednom se desilo čudo. Nakon što je napao više učenika na red je došao jedan mali Sejo
Na pitanje zašto mu niko od roditelja nije došao u školu Sejo je rekao da mu je majka sadila raštiku

Za veliko čudo nastavnik je rekao samo "aha" i poslao ga na mjesto

Eto malo off-a nije zgoreg

Imali smo jako strogog razrednika koji nas je lupao lulom po glavi. Mene je jednom gađao ogromnim snopom ključeva i pogodio me po sred prsa. Kad bi neko slučajno zakasnio, šta god da kaže, ovaj mu ne bi priznao. A tek kad bi bili roditeljski sastanci, pa kome ne bi došao roditelj prozivao bi jedno po jedno pred tablu i verbalno zlostavljao. I jednom se desilo čudo. Nakon što je napao više učenika na red je došao jedan mali Sejo

Na pitanje zašto mu niko od roditelja nije došao u školu Sejo je rekao da mu je majka sadila raštiku

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9089 times
- Been thanked: 10783 times
- Status: Online
Nisu mi ni trebali izgovori. Imao sam prijatelja koji je isao u medicinsku skolu.
Imao praksu u bolnici i tamo kraduckao bjanko ovjerena opravdanja za mene.
samo upisem bolest po zelji i broj dana
Uglavnom sam dzalisao sa prakse,marksizma,fizike i hemije.
Imao praksu u bolnici i tamo kraduckao bjanko ovjerena opravdanja za mene.
samo upisem bolest po zelji i broj dana

Uglavnom sam dzalisao sa prakse,marksizma,fizike i hemije.

- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Maja wrote:Nisam nikad bježala sama, uvijek kolektivno, a kad bježimo kolektivno objašnjenja nema.
![]()

mislim da se ni sam nije nadao da će raštika upaliti.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
osim sto sam sahranila vise od pola familije i par kucnih ljubimaca, padala sam pred auta, stalno su mi krali tasnu sa knjigama i jos neke stvari...ne bih ovdje o tome 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš
- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
Bio sam uzoran školarac sa 218 opravdanih sati godišnje.
Jednom smo prijateljica i ja otisle sa prva tri casa, otisle smo da bi se ona vidjela sa momkom a izgovor nam je bio da smo njenoj bolesnoj tetki nosile somune u Vogošću. 

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Iznenada bih se razbolio pa sam tražio da izađem da malo dođem sebi i ne bi me bilo cijeli čas. Na zadnjim časovima sam tražio da me puste na autobus iako sam bio 5-10 minuta od škole ali to je prolazilo kod 3,4 profesora za vrijeme škole. Ili bih se spakovao i samo ubacio u grupu učenika što odlaze na autobus i bez pozdrava izašao. Izvlačio sam se i na treninge ponekad.
Jednom sam se izvukao na pečenje rakije, čitav dan. Pitaju gdje si bio jučer a ja opušteno kažem "Peko rakiju sa tatom, nisam mogo doći". A oni se zbune.
Onda sam to koristio i kad je trebalo nešto odgovarati i na pitanje zašto nisam učio samo kažem "Peko rakiju".
I odgovaram na hemiji, pojma nemam ni šta je trebalo učiti, ništa ne znam... al izvučem se na rakiju, zamolim da pričam o tome... pa dobijem nekakvu trojku na priču o destilaciji i alkoholu.
A u grupicama od 3,4 smo smišljali razne razloge. Bavili smo se raznim vannastavnim aktivnostima pa smo stalno kao imali nekih obaveza.. te moramo nešto kopirati, te imamo utakmicu na nekom turniru, moramo se naći sa nekim profesorom, vježbamo folklor, štagod..
Znao sam imati po 40-50 izostanaka u tromesječju ali nijedan neopravdan.
Jednom sam se izvukao na pečenje rakije, čitav dan. Pitaju gdje si bio jučer a ja opušteno kažem "Peko rakiju sa tatom, nisam mogo doći". A oni se zbune.

I odgovaram na hemiji, pojma nemam ni šta je trebalo učiti, ništa ne znam... al izvučem se na rakiju, zamolim da pričam o tome... pa dobijem nekakvu trojku na priču o destilaciji i alkoholu.

A u grupicama od 3,4 smo smišljali razne razloge. Bavili smo se raznim vannastavnim aktivnostima pa smo stalno kao imali nekih obaveza.. te moramo nešto kopirati, te imamo utakmicu na nekom turniru, moramo se naći sa nekim profesorom, vježbamo folklor, štagod..
Znao sam imati po 40-50 izostanaka u tromesječju ali nijedan neopravdan.

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Mnogi profesori su bili stava, ako ti misliš da ti čas nije potreban, ne moraš ni dolaziti, pa je bilo onako pomalo smiješnih situacija kad uđe, a 2/3 razreda fali i nasmije se s formalnim pitanjem "jel' neko fali?" 
Iz tog razloga nemam pojma da sam ikada imao potrebu za nekim specijalnim izgovorima, a da se to zloupotrebljavalo nemilice, jeste. U principu sam prisustvovao samo stručnim predmetima a ostalo ono ako baš nemaš nekog pametnijeg posla vani. Naravno, bilo je i onih koji su bili kao zeznuti i s njihovih časova se jednostavno nije bježalo jer bi si osigurao vječiti problem.
U osnovnoj nisam bježao. A u srednjoj nisam nikada pobjegao npr. s matematike jer sam poučen iskustvom iz osnovne kada sam zbog vodenih ospica propustio nekakvu lekciju koju poslije nikad nisam savladao jer se iz udžbenika nije moglo ni približno onako plastično shvatiti kako je to tadašnji nastavnik objašnjavao.

Iz tog razloga nemam pojma da sam ikada imao potrebu za nekim specijalnim izgovorima, a da se to zloupotrebljavalo nemilice, jeste. U principu sam prisustvovao samo stručnim predmetima a ostalo ono ako baš nemaš nekog pametnijeg posla vani. Naravno, bilo je i onih koji su bili kao zeznuti i s njihovih časova se jednostavno nije bježalo jer bi si osigurao vječiti problem.
U osnovnoj nisam bježao. A u srednjoj nisam nikada pobjegao npr. s matematike jer sam poučen iskustvom iz osnovne kada sam zbog vodenih ospica propustio nekakvu lekciju koju poslije nikad nisam savladao jer se iz udžbenika nije moglo ni približno onako plastično shvatiti kako je to tadašnji nastavnik objašnjavao.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Sad se sjetih i da sam, pošto sam imao pisaću mašinu kući, opravdavao raji časove. Jedan prijatelj došao do nekakvog doktorskog pečata pa naštancao kamaru bjanko papira preko kojih smo kucali različita opravdanja.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

-
Na početku bježačke karijere, tata me je ulovio kako igram bilijar sa rajom, poslije razgovora s njim karijera je stala. Bila su to 2-3 neopravdana časa, nije bilo opravdanja. Ali, uvijek to ali ... kad ih je išlo sa časa 10, bila sam jedanaesta. Voljeli su me profesori, u četvrtoj godini sam znala biti odsutna bez upisivanja, ali to su bili stresovi, jer nikad nisam znala od kuda se tata može pojaviti. 

Bla wrote:Sad se sjetih i da sam, pošto sam imao pisaću mašinu kući, opravdavao raji časove. Jedan prijatelj došao do nekakvog doktorskog pečata pa naštancao kamaru bjanko papira preko kojih smo kucali različita opravdanja.

Koliko je meni nani tako naglo umrlo sve do momenta dok me profesorica nije pitala koliko nana imam i zar to nije ona ista sto je umrla prije par mjeseci

"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
-
Nisam bjezao...
Ja sam od onih koji ostane i kad svi pobjegnu

Takve su svi mrzili blackBlackhawk wrote:Nisam bjezao...

"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Uhuhuu...
Znalo se desiti i da po dva-tri dana ne odem u školu pa onda samo nekom dam (konobaru/ici na primjer) da mi potpiše opravdanje. A ispočetka, dok mi to nije pripisala kao grijeh, sam obično govorio "jedan nula za vas" tj. nemam opravdanja, pobjeg'o (u dnevniku su postojale dvije kolone, jedna za opravdano jedna za neopravdano pa to dodje kao rezultat na utakmici
).
Bili smo složan razred pa smo znali mnogo puta ostati u kafani, pokeramo ili igramo remija, i onda nam svima upiše neopravdano. Tako je bilo lakše pravdati.
Prvi čas se obično pravdao sa "zakasnio sam 10 minuta", drugi obično pokušavaš sa "pogriješio". Bilo je mnogih taktika... A i bili smo najgori razred, vjerovatno u historiji te škole.
A nikad neću zaboraviti situaciju kad mi je drug pobjeg'o sa časova cijeli dan. I šta će slaže da mu je umrla nana. I kako će da opravda... malo selo, pola sela isto prezime ima... sa bandijere skine smrtovnicu jedne žene koja se prezivala isto kao on i odnese profesoru ko fol kao dokaz da mu je nana bila umrla.

Znalo se desiti i da po dva-tri dana ne odem u školu pa onda samo nekom dam (konobaru/ici na primjer) da mi potpiše opravdanje. A ispočetka, dok mi to nije pripisala kao grijeh, sam obično govorio "jedan nula za vas" tj. nemam opravdanja, pobjeg'o (u dnevniku su postojale dvije kolone, jedna za opravdano jedna za neopravdano pa to dodje kao rezultat na utakmici

Bili smo složan razred pa smo znali mnogo puta ostati u kafani, pokeramo ili igramo remija, i onda nam svima upiše neopravdano. Tako je bilo lakše pravdati.
Prvi čas se obično pravdao sa "zakasnio sam 10 minuta", drugi obično pokušavaš sa "pogriješio". Bilo je mnogih taktika... A i bili smo najgori razred, vjerovatno u historiji te škole.
A nikad neću zaboraviti situaciju kad mi je drug pobjeg'o sa časova cijeli dan. I šta će slaže da mu je umrla nana. I kako će da opravda... malo selo, pola sela isto prezime ima... sa bandijere skine smrtovnicu jedne žene koja se prezivala isto kao on i odnese profesoru ko fol kao dokaz da mu je nana bila umrla.

Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Blackhawk wrote:Nisam bjezao...
Nisi baš?? Sa rajom za raju?

Bonaqua wrote:Bla wrote:Sad se sjetih i da sam, pošto sam imao pisaću mašinu kući, opravdavao raji časove. Jedan prijatelj došao do nekakvog doktorskog pečata pa naštancao kamaru bjanko papira preko kojih smo kucali različita opravdanja.Jesu vas ikad skontali?
Koliko je meni nani tako naglo umrlo sve do momenta dok me profesorica nije pitala koliko nana imam i zar to nije ona ista sto je umrla prije par mjeseci

Habibti, ya nour el - ain...