Pa evo da ja počnem od svog idola legendarnog holandskog icemana - Dennis Bergkamp:
Ovaj čovjek je nešto, po meni, neviđeno u svijetu nogometa. Mnogi stručnjaci tvrde da je čak bio i više tehnički potkovan od velikog Zidane-a. Kontrola lopte, vizija i osjećaj gdje se saigrači nalaze, nevjerovatni driblinzi i golovi... onaj gol protiv Newcastle-a (minut 7:19 na clipu) je nešto što nikad nisam vidio od kako pratim ovaj sport, a to je 25 i kusur godina. Da nije bilo Bergkampa Thierry Henry bi postigao bar 100 golova manje za Arsenal, a što je i sam jednom izjavio.
Karakterističan je bio i po strahu od letenja, tako da nije igrao u mnogim Arsenalovim utakmicama širom Evrope u evropskim takmičenjima. Da je igrao vjerovatno bi Arsenal postigao bolje rezultate u tim takmičenjima. Za reprezentaciju je davao sve od sebe, a i dan danas je jedan od miljenika njihovih navijača. Najpoznatiji potez za narandžaste je bio onaj gol protiv Argentine na svjetskom prvenstvu 1998. Nesretno su ispali protiv Brazila u narednoj utakmici, ali to ne umanjuje odličnu njegovu predstavu, kao i same reprezentacije, na tom prvenstvu.
Eto sad možete i vi o svojim legendama i drugim igračima za koje mislite da vrijede biti na ovoj temi