tzv. blatarica

Nekada je bila postavljena skoro pred svim objektima ili ulazima u zgrade
Moderator: Krokodil Behko
adacta wrote:![]()
adacta wrote:Slucajno sam nasao sliku koja me navela da se malo prisjetimo stvari , predmeta i sl. koje su nekada bile u upotrebi ali se vise ne koriste ili su sve manje u upotrebi .
tzv. blatarica
Nekada je bila postavljena skoro pred svim objektima ili ulazima u zgrade
Dust wrote:Jesu to mozda one resetke za ciscenje cipela?
ja imam jedan al´ ga ne koristim...Ideja wrote:adacta wrote:![]()
ne sjećam se kad sam zadnji put vidjela rućni mlin za kafu ... i kaže što kafa nema više onog ukusa kao nekad? kako će imati, prije se pržila kila kafe, pa se mljela neposredno prije zalivanja
Imali smo u kući dva ručna mlina za kafu, moraću pitati mamu je li ih bacila ili ipak sačuvala.
blento59 wrote:mangala
Nisam ih nikad volio, jer su me uvijek podsjećali na siromaštvo i mizernu penzionersku penziju...ali naknadno shvatih da je ceker prva liga. Razmatram da kupim jednu ekološku kesu koju bih stalno nosio sa sobom, tako da za svaku sitnicu ne dobijam najlonsku koja je za priordu zaista pogibeljna.adacta wrote:cekeri koji su se nekada koristili , prakticni , dugotrajni , cvrsti , sigurni za razliku od PVC kesa koje ce nas za izvjesno vrijeme zatrpati i koje su bioloski nerazgradive u prirodi
Konsultant wrote:shiber dok se nije pojavio digitron.
a sta je sa sinusima, cosinusima, logaritmima? cini se komplikovano, ali kad se naviknes dela.Maja wrote:Pa lakše je računati u glavi![]()
Ko bi se ovdje snaš`o
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests