Koje radio stanice slušate?

Sve o muzici, šta je aktuelno, tekstovi pjesama
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7516 times
Been thanked: 17588 times
Status: Offline

Koje radio stanice slušate?

Post by Maja » 09 Jan 2012, 00:35

Da ih sad ne nabrajam, koje slušate i jeste li vjerni jednoj stanici ili stalno mijenjate.
Znam da se radio ne sluša kao prije, ali ima i sad ljubitelja.
Zovete li ikad da naručite pjesmu, nekog pozdravite, učestvujete u nagradnoj igri i imate li omiljene radio voditelje?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9267 times
Been thanked: 11008 times

Re: Koje radio stanice slušate?

Post by Krokodil Behko » 09 Jan 2012, 00:47

Slabo skroz.
Nekada sam i radio na radiju, ali mi nesto nije po volji,
otkako sam na internetu. Tesko je meni i ugoditi, sto se
tice muzike. U pravu si kad kazes, da se radio, slabije slusa.
ja ga najvise slusam, dok vozim auto. Nadjem neku stanicu,
nije bitno koja, samo nek nije narodna ili napadno reperska.
kuci slusam RSG uglavnom i katkad radio M.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 09 Jan 2012, 10:30

'mama mi redovno slusa Radio Bir... Tako da i ja to slusam.. a vecinom sam nikad ne palim.. cak ni kad vozim jer imam usb pa stavim muziku koju zelim... Jedino bas kad idem gdje autom sam na dalji put, onda nadjem neku stanicu ne zbog muzike nego zbog price, jer se nekako onda osjecam kao da imam drustvo u autu :)

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14167 times
Been thanked: 9775 times

Post by Julia-Klara » 09 Jan 2012, 11:02

Eh ja sam radio-person! Bez TVa mogu zivjeti,ali bez radija ne. cak i prije dok nisam probala sta znaci biti "s one strane"(radila kao radijski voditelj), radio mi je bio jedini izvor informacija, bilo iz svijeta politike ili muzickih desavanja.
Prije rata sam slusala Omladniski Radio SA, nocni program radio Zagreba ili Novog Sada, Radio Luxemburg.U Njemackoj Antenne 1 Stuttgart, po povratku i za vrijeme zivota u Tuzli Kameleon ili Slon, ponekad i Valentino :) , da bih onda otkrila Radio MIR,onaj u Brckom. Tu sam ustvari skontala da je to posao koji ja ustvari zelim raditi. Nakon radnog iskustva, i dolaska u Cesku slusam njihov radio Krokodyl, jako dobar, no dok sam na poslu slusam Soundset Plavi, super radio u zagrebu (zivio internet).
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

runaway
Na probnom
Na probnom

Post by runaway » 09 Jan 2012, 11:05

Narodni radio

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40180 times
Been thanked: 26230 times

Post by Rum » 09 Jan 2012, 17:11

Samo je zahvalan zadovoljan, samo je zadovoljan sretan.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8708 times
Been thanked: 5461 times

Post by Mister No » 09 Jan 2012, 18:16

RSG i Kameleon, i to samo u autu.
The Dark Side Of The Forum...

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 10 Jan 2012, 01:41

Prije dok nisam imala kompjuter i dok sam živjela normalno, čitala po jednu knjigu svako 5 dana, crtala, pravila štošta, imala sam vremena i za radio :plavi

Prvi radio koji je stekao moju naklonost poslije rata :oo je bio Omladinski radio X (mostarski) sa Vernesom.
Poslije su se nekako pokvarili, a taman tad se pojavio Studio 88 i nezaboravni Ćora koji je pričao kao da mu je krtola u grlu. Njega si ili volio ili mrzio, ravnodušan niko nije bio. Najdraže mi je bilo kad dođem negdje gdje ima masa ljudi npr na autobusku stanicu ili u tržni, kafić, a kriješti njegov glas.
Lik je pričao svakakve gluposti ali nekako je bio zabavan. Jednom je jeo ćevape dok je pričao, drugi put u sred rečenice je vidio da dolazi neko njemu poznat, pa ga je pozdravio, popričao s njim i onda nastavio da priča u eter.
Ne mogu se sjetiti sad svega, ali bilo je komičnih situacije i izjava, a najdraže mu je bilo ponavljati kako Sejo Kalač ima tijelo ko boca od Orangine.
Njegovo glupiranje u kombinaciji s dobrom muzikom me tjeralo da svaki dan slušam njegovu emisiju Devar.
I onda je odjednom nestao, rekoše na neplaćeni odmor.

Tad sam prešla na RSG ali sam slušala samo kad bi vodio Emir Čolaković, jer mi ostali voditelji nisu pasali, posebno Emir Cocalić i ona Pašićka.
Trenutno ne slušam ništa jer sam prešla u Stolac, a ovdje nije bilo na početku RSG-a, ne znam ima li sad.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Jan 2012, 01:44

Valjda se RSG, moze naci na internetu?
Kad ja nadjem neki radio Travnik, zasto bi to bilo nemoguce?

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40180 times
Been thanked: 26230 times

Post by Rum » 10 Jan 2012, 01:47

Slusajte pravi radion :ble
Samo je zahvalan zadovoljan, samo je zadovoljan sretan.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 10 Jan 2012, 01:48

Pa ima, al me ne zanima više. Kao što ti kažeš rađe sama biram šta ću slušati. Nekad je bila fina emisija četvrtkom naveče o staroj rock muzici koju je vodio Čolaković, al mislim da sad nema.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Jan 2012, 01:52

Radio kao medij, ne stoji dobro. Medjutim, nece biti jedini medij, koji ce uhvatiti
voz na kraju price. Nesto moraju uciniti. Sad je puno vise do voditelja i ostalih
govornih sadrzaja, nego do muzike. Svako ko ima internet,ima svu muziku svijeta,
pred sobom. Ujedno, bitno je i urednistvo. Nista stihijski i sto manje emisija,sa
muzickim zeljama i slicno. Dobra koncepcija, vise bi se dopala slusaocima, nego
da im se ispunjavaju te muzicke zelje.

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 07 Jul 2012, 09:10

Bosanski chat i tu imam tv radija filmova pa sebi izaberem sta mi volja da uzivam :D. :D. :D.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14167 times
Been thanked: 9775 times

Post by Julia-Klara » 07 Jul 2012, 14:07

Krokodil Behko wrote:Radio kao medij, ne stoji dobro. Medjutim, nece biti jedini medij, koji ce uhvatiti
voz na kraju price. Nesto moraju uciniti. Sad je puno vise do voditelja i ostalih
govornih sadrzaja, nego do muzike. Svako ko ima internet,ima svu muziku svijeta,
pred sobom. Ujedno, bitno je i urednistvo. Nista stihijski i sto manje emisija,sa
muzickim zeljama i slicno. Dobra koncepcija, vise bi se dopala slusaocima, nego
da im se ispunjavaju te muzicke zelje.
Zasto radio proprada? Zbog reklama! Pogotovo privatni... Kod nas je bila politika takva da pustimo dvije pjesme, i idu rekalme,3-5 njih, zavisno od duzine, plus dzinglovi, sto je po mom misljenju previse,ali to je jedini izvor prihoda.Hocu reci da je financiranje samog radija jako tesko, prvo sa tehnicke strane (oprema, odasiljaci...) pa tek onda ulaganje u sve ostalo, a od svega toga je najbitnije imati kvalitetnog voditelja.
Problem sa odabirom kvalitetnog kadra je u tome sto direktor, koji ne mora uvijek biti muzicki urednik, i urednik vide totalno drugacije ono sto bi se trebalo prezentirati. Za sebe ne kazem da sam bila najbolja ali sa stopostotnom sigurnuscu mogu reci da sam bila najkompletniji voditelj koji je radio na "mom" radiju, a bilo nas je 5. KOncept je bio "one man show", svi rade sve, od price, emisija, vijesti, odabira muzike, intervjua,i na kraju vise ne znas ni sta radis. Po nekom nepisanom pravilu radija i voditeljstva, jedan voditelj ne bi trebao biti duze od 4-5 sati u studiju - da ne bi postao dosadan,ali i iz zdravstvenih razloga. Kako su sve kolege davale otkaze sve odgovornosti su pale na mene,i postala sam inventar , po 8 sati u studiju, sve vijesti ja radim, sve reklame, jednostavno sam postala samoj sebi dosadna,ali slusaci su me voljeli, bila sam im zanimljiva.
Napricah se ja svega,a htjedoh reci da je najbitnija ideja vodilja, zajednicki cilj, osobnost, svaki voditelj mora imati neki svoj stil,biti originalan ali ipak ne odskakati previse od cijelog koncepta radija.
I da, jos uvijek slusam zagrebacki Soundset Plavi :) Ponekad okrenem na onaj gdje sam radila, pa mi bude slatko jer u nekim dzinglovima jos uvijek prepoznam svoj glas :julia
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 07 Jul 2012, 23:47

Baš sam danas s nekim komentarisala kako na RDV - radio dobre vibracije ima taj voditelji koji svaki božiji dan radi. Ali to je tako više od 10 godina, pa možda i 15. Kad god uključim, on priča...po čitav dan. Nikako mi nije jasno kako nikad nije bolestan :sok

Mister No
Has thanked: 8708 times
Been thanked: 5461 times

Post by Mister No » 07 Jul 2012, 23:50

zagor wrote:RSG i Kameleon, i to samo u autu.
I ja isto i jos uvijek... :ok :oo
The Dark Side Of The Forum...

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 07 Jul 2012, 23:51

wrnj1510
lokalna radio stanica
vijesti daje prije tv a muzika 50-70
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 08 Jul 2012, 12:57

Uglavnom ne slušam ,jedino kad se vozim negdje baš dugo onda volim naći neku hrvatsku stanicu (radio Rijeka npr.) sa kombinacijom malo opuštene priče ,malo isto takve muzike
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by niska grana » 08 Jul 2012, 14:37

Upravo krajnje bezuspješno pokušavam zamisliti Juliju kako neprestano mlati u eteru i nikako mi ne ide :D

A ne znam, iako zadnjih godina radio slabo slušam, nisam na njegov spomen ravnodušan. Oduvijek je imao i još uvijek ima neku posebnu moć da udahne i prenese toplinu i bliskost na slušaoca i po tome je kao medij jedinstven.
Puno je lijepih uspomena i emocija vezano za njega, presnimavanje pjesama na kasete i nerviranje kad usred iste puste neki džingl besmislen, lude i drage emisije, nedjeljno popodne kada smrtno dosadnu utakmicu gdje nema golova ili u kojoj tvoj voljeni tim od početka gubi sa 1:0 čarobnjak iz kutije pretvori u prvorazredni spektakl od kojeg ti se ledi krv u žilama i diže kosa na glavi svaki put kad neka ekipa pređe centar.
Bio je i ogromna utjeha u teškim trenucima, tada sam ga uživao slušati noću. Kada spomenuste omladinski radio sa, mislim da je džingl išao otprilike “svakim radnim danom i subotom“.Teško je usput ne spomenutii legendarni 202....najbolja je bila emisija gdje metodom slučajnog odabira pokupe nekog lika sa ulice i s njim uz cugu i mezu naprave intervju.
RSG ne podnosim; od stanica na području Sarajeva nepodnošljiviji mi je još jedino moj lokalni ASK Ilidža dok bih po dobru izdvojio možda Radio Sarajevo.
Iako nema nekog posebnog razloga za to i iako nesumnjivo znaju znanje, voditelji (čini mi se dvojac Pašić & Cocalić) mi jednostavno ne leže. Naročito djevojka, jer osim što je podugo tu ne prija mi njen glas, koji je nekako neženstven i mračan; dok je ovaj drugi čini mi se pomalo napadan. Što za naše podneblje opet nije ništa naročito čudno, ali ipak više volim one školske i blago suzdržane ali veoma tople radiofonične glasove kakvi se recimo mogu čuti npr. na HR 1 i 2. U zadnje vrijeme, rijetko i uglavnom pred spavanje, volim poslušati Italo.nu.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

evergreen
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by evergreen » 11 Jul 2012, 15:52

Preko interneta, stanice s jazz muzikom, ambijentalnom, klasika... domaće radio-stanice samo kada je u zemlji/dijelu nje proglašen Dan žalosti.

Post Reply

Return to “Muzika”