U mene je sve u zivotu planirano,pa tako i to....meni nekako nelogicno dobiti dijete tek tako,kao da dobijes hrcka,pa ako ne mognes s njim,daruj ga....smatram to velikom odgovornoscu,obvezom,casti,da bih o tome olako donijela odluku....
Ja se nisam htjela udati premlada,jos manje da postanem mama premlada...na stranu to kad si mlad da su ti vec djeca odrasla,nisu ona odrasla preko noci,dok si ih podigao taman te prosle najljepse godine...
Planiram imati jedno dijete,tako da nije bas bitno hocu li roditi godinu-dvije prije ili kasnije,mi smo odlucili da necemo odmah djecu,vec da prodjemo sve sto zelimo,da se skucimo i koliko-toliko djetetu obezbjedimo potrebne stvari,da imam novce za privatnu bolnicu,a to sve kosta,tako da uz duzno postovanje onima koji su rano startali sa svim,ja nisam....nisam ni prekasno,mislim da sam taman na vrijeme...
Gledajuci oko sebe,ne vidim da su ove cure od 19 godina zrele i da trahanu skuhaju(cast izuzecima)a kad to dobije dijete,kako ce s njim,ne znam...samo znam da sam imala priliku vidjeti mali milion parova premladih i nezrelih za brak sa djecom...pa je tako ocito da se ne snalaze...
najgluplje mi je kad nijedno ne rade,zeleni ko trava,uzimaju se i prave potomke....i nemaju za pempas,pa se dijete prehladi(gledala svojim ocima).....
nezz,neki to olako shvataju,ja sam za to da osobe budu zrele,ispod 25 ko dobije dijete meni je prerano u ova sad vremena...

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.