Major wrote:Naravno Zagorka da je prirodni kamen jedna ljepota za oko a i vjecan, vrlo je kvalitetan.
Posmatram ja tamo mnoge nase insane, u vecini slucajeva su ljencine, ali imam komsiju kuca mu je samo 100 m od rijeke,
tom covjeku se divim (35 mu je godina), divnu kucu je napravio, ni marke nije platio za pijesak ili kamen niti za prevoz,
kompletno sve je privukao iz rijeke sa obicnim tackicama.
Divim se covjeku, a jos ima vremena da trenira seosku djecu u fudbalu, ma fenomenalan insan, pravi pravcatii radisa.
Supruga mu zaduzena za plastenik, nikada nismo paradajz , mohune ili paprike kupili na pijaci sem kod njih....

Eto,to su ljudi koje cijenim,to je za spomenika u moru lijencina
Najlakse je reći:treba puno papira,pa normalno da treba,svasta,Boze moj,dok saznas zasto ti oci suze i grlo peče treba masu vrata otvoriti i papira izganjati,kako neće za firmu trebati...svasta...
I problem nasih ljudi sto bi oni odmah lovu,i to veliku,i ako je moguće sto prije,pa ne ide to sine tako,ako dodjes do pozitivne nule,dobar si,da placas plate,rezije,ratu kredita,racune,nikom nisi duzan,imas pun frizider,elhamdulilah.
Ne mora ti nista ni ostati....nekad ce ostati vise....nekad neće...bitno je da se moze dostojanstveno zivjeti....
I da i ovo dodam,ko god pocne raditi poljoprivredom,da je kako sve na dugme,odmah....pa ne kuzim zene i ljude na selu,imas njivu,nemas posao,nemas male djece,nemas nista,problem ti pokupiti sijeno rucno,pa to je za dva sata,nego daj balirku,pa daj ko ce istovariti,pa da je kako sa njive na stalu a da ne izidjes iz hlada nikako...i veli nema racuna...pa normalno da nema,kad se po grabljama paucina nafatala...
gledam covjeka(otac mog prijatelja)ne radi nista pod milim bogom,pravo penzionerski,zdrav ko celik,i hajde sto je platio,ko ce ta drva usjeći mu,dotjerati,ispilati i iscijepati.....trazi jos para od sina da plati gospodin da mu ih neko slozi,a on da hladuje....
pa majka mu stara slozi svaki dan dvoje tacki,i sjedi u hlad dalje....i slozices ih...ali ne...zeni mu basta urasla,koke prestala drzati i ko dva zombija sjede po cijele bogove dane,ili se svadjaju od sejtanluka i dosade....
pa niko ne kaze da je u bosni cvijece,ali da se ne moze imati brasna,ko izidje na tv to traziti,a mlad,zdrav,to treba marka metak i u celenku

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.