Onako, na prvu loptu....
- Sve što ima veze s

, dovoljno je da su tu i meni je ispunjen ćeif;
- Idejine poruke, duboka samopreispitivanja i zabrinutost za sudbinu čovječanstva;
- Heidina zarazna pozitivna energija, biserno umni utisci i nezgodni spustevi;
- Kada Mailed nema vremena da piše a uvijek je tu;
- Majina nesvakidašnja i često duhovita pronicljivost, domišljatost kao i na za to neočekivanim temama ničim izazvane provale i dosjetke kojima se kasnije dugo smijem;
- Krokijevi povremeni alanfordovski odgovori na ista takva pitanja;
- Gejshina česta smrtna ozbiljnost i iste takve rečenice sastavljene od najviše 3-4 riječi, kao iz čitanki i slikovnica, tipa: Odmorila sam se. Večeras ću izaći. Sutra polažem ispit. i sl., što me iz ne znam kojih razloga uvijek dovede do neobuzdanog smijeha;
- Kada u 5 ujutro među registered usersima vidim samog Živog;
- Kada Rum otvori temu;
- Kada je autor zadnjeg posta na nekoj inače nemuzikalnoj temi Sann i kada, u uvjerenju da će možda sve iznenaditi i napisati nešto, temu otvorim i vidim da je citirala sama svoj post i u njemu muzički video uz neizbježne smajliće ispod;
- Sve Stringove mudrolije;
- Tigrisini legendarni flash upadi, originalni & antologijski instant postovi i potom opet flash nestanci u stilu Luna, kralja ponoći;
- Tutnova opuštenost, Paparacijeva pribranost, Lunina & Bubicina otvorenost i Mrkijeva Alijom ospjednutost;
- Dacine priče i obračuni sa Misterom;
- Konsultantov humor;
- Blentino slaganje redaka u postu;
- Društvo s teme Tvrdih oraha, Legendarna Angelinova tema & Lovačke priče;
- Kad se prisjetim koliko je neko od forumaša, inače sklon obilatom pisanju, u prvim mjesecima svog bivstvovanja ovdje zapravo bio povučen i šutljiv, što važi i za mene;
- Dustini postovi koji, iako brojni i sadržajni, zapravo ne otkrivaju ništa o njenoj ličlnosti;
- Shevalov, Adactin i Julia-Klarin osjećaj za pravdu i potreba za pravednošću;
- Kad Mr. No zahebava mene i druge;
- Mlatiti gluposti i pritom ubacivati potpuno besmislene izraze kako bih ispao što pametniji;
- Kada među aktivnim u posljednja 24 sata stoji i Igla;
- IM_ex-icini samozatajni upisi, istovremeno i sigurni i nesigurni, i hladni i nabijeni emocijama jakim;
- Kada je Čarobnjak neozbiljan;
- Kad Tišina nekome napiše “Moj ti je savjet da....“;
- Senkin glas
- Ono legendarno
Administrators, Forumaš mjeseca, Global moderators, Moderatori u legendi
- MM;
- Cmvt12.
....i mogao bih ovako nabrajati do sutra

, ali umorih se - sve u svemu, merak je biti tu

Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.