Ali vama Bosačerosima i dijasporcima zima je pred vratima.
Na koji način se grijete i koliko plaćate za grijanje?
Drva, ćumur, parno, klima, centralno...
Šta je najbolje, a šta najisplativije?
Moderator: spacebound
Oni koji žive na spratu, troše manje jer im vi grijete pod. Ako ima neko gore.gejsha wrote:Kod nas je centralno grijanje i potrošimo puno drva, jer živimo u prizemlju kuće, i uvijek je nekako hladno.
I u sred ljeta u nekim sobama bude pohladno, a valjda je i zbog blizine Neretve..
Da, žive i iznad nas, tako da je kod njih toplije i to znatna razlika.Krokodil Behko wrote:Oni koji žive na spratu, troše manje jer im vi grijete pod. Ako ima neko gore.gejsha wrote:Kod nas je centralno grijanje i potrošimo puno drva, jer živimo u prizemlju kuće, i uvijek je nekako hladno.
I u sred ljeta u nekim sobama bude pohladno, a valjda je i zbog blizine Neretve..
A ako nema, još gore bi vam bilo da živite na spratu a prizemlje prazno.
Ubila bi vas studen po nogama.
silence wrote:Kod mene je centralno grijanje. Prezadovoljna sam sa njihovom uslugom grijanja, dobri su. Ali nisam zadovoljna zašto ne ugrade kalorimetre da plaćam onoliko kalorija koliko potrošim, a ne paušalno...
Cijena grijanja po m² iznosi sa PDV 1,39 KM.
Šta Sarajevo?Mister No wrote:silence wrote:Kod mene je centralno grijanje. Prezadovoljna sam sa njihovom uslugom grijanja, dobri su. Ali nisam zadovoljna zašto ne ugrade kalorimetre da plaćam onoliko kalorija koliko potrošim, a ne paušalno...
Cijena grijanja po m² iznosi sa PDV 1,39 KM.![]()
![]()
![]()
Sarajevo, Sarajevo...
Pa ne moras se ti grijat, mozes komotno i zatvorit radijatore, al fakture za grijanje redovno stižu, bitno je da platiš nije bitno dal se grijesburek67 wrote:ko kaze da se morate grijat?!..pa nije zabranjeno drhtat..
Mister No wrote:Pa ne moras se ti grijat, mozes komotno i zatvorit radijatore, al fakture za grijanje redovno stižu, bitno je da platiš nije bitno dal se grijesburek67 wrote:ko kaze da se morate grijat?!..pa nije zabranjeno drhtat..
Da, u tih 250€ zaista ide najvise za grijanje, topla voda kao i smece, uredjivanje dvorista/baste takodje ide u tu sumu.burek67 wrote:Mister No wrote:Pa ne moras se ti grijat, mozes komotno i zatvorit radijatore, al fakture za grijanje redovno stižu, bitno je da platiš nije bitno dal se grijesburek67 wrote:ko kaze da se morate grijat?!..pa nije zabranjeno drhtat..
mah zezam se,znam i skoro0 ne smiejm ni da mislim...mjesecno platim 1000€ stan(zaista:(...od toga su 250€ rezije,e sad koliko je za grijanje ne znam tacno,ali znam da je najvise od toga namijenjeno grijanju..ebat ga..
Objasni zašto bi to napao i opkolio Sarajevo?Mister No wrote:Pa to 1,39 KM/m2....ja kad Sarajevo napadnem i opkolim jednog dana žalićete za Karadžićem.
Ja pomislila da vam naše Toplane kradu paru, ali vidim da vas vaši zakidaju u cijeni.Mister No wrote:Tuzla (veći dio grada) se grije iz TE Tuzla. Para, kojom se grad grije je uglavnom višak proizvod u TE. Znači TE Tuzla ne bi imala kuda sa tom parom, osim u zrak da je ispusti.
Drugo, poznato je da je jos uvijek najjeftinija energija ona koja se iz uglja dobiva, a TE Tuzla radi na ugalj.
To pitanje idi postavi tamo svojim komunalcima koji vas snabdjevaju grijanjem. Pitaj ih isto ovako kao što si mene pitaoMister No wrote:Pa de mi objasni onda kako ja plaćam oko 1,50 KM/m2 grijanje stana, dok preduzeća i radnje u Tuzli plaćaju ČAK 4 KM/m2, a vi Sarajlije koji se grijete na plin plaćate 1,39..eto samo to.
Tačno. Opkoli ih i napadni...Mister No wrote:Dakle čist višak pare naplaćujete skuplje od plina koji se uvozi.
I ovo je tačno...Mister No wrote:Da je TE Tuzla slučajno u Sarajevu vi ne bi plaćali grijanje više od 0,30 KM/m2.
NemojMister No wrote:Ma maljutkama ću vas gađat...
Major, samo su Toplane ovlaštene da postave kalorimetre. Ja mogu postaviti kalorimetar, ali mi neće vršiti obračun po potrošnji, nego samo paušalno.Major wrote: Sta je meni vise nego zagonetno u Bosni da se grijanje plca pausalno, po m².
Vi kao nosioci stanarskih prava umjesto da se udruzite i postavite termostate dozvoljavate si da vam oni diktiraju cijene.
silence wrote:Mister No wrote:Pa to 1,39 KM/m2....ja kad Sarajevo napadnem i opkolim jednog dana žalićete za Karadžićem.Ja pomislila da vam naše Toplane kradu paru, ali vidim da vas vaši zakidaju u cijeni.Mister No wrote:Tuzla (veći dio grada) se grije iz TE Tuzla. Para, kojom se grad grije je uglavnom višak proizvod u TE. Znači TE Tuzla ne bi imala kuda sa tom parom, osim u zrak da je ispusti.
Drugo, poznato je da je jos uvijek najjeftinija energija ona koja se iz uglja dobiva, a TE Tuzla radi na ugalj.
...[/i]
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest