Jeste li išli na ekskurziju i gdje? Je li bilo kakvih dogodovština?
Idu li vaša djeca na ekskurziju i šta mislite o tome...je li vam svejedno povjeriti dijete drugima?
Je li previše da djeca u osnovnoj putuju u strane zemlje?
Moderator: Krokodil Behko
Slažem se s tobom. Kad se sjetim kad smo se mi vozili busom po Budimpešti, a vodič nam pričala o historiji grada, pokazivala značajne zgrade, spomenike, čuvene njihove mostove itd, 99 posto autobusa je spavaloKatja wrote:
Mislim da bi djeca ekskurzije trebala provoditi na nekoj velikoj livadi ili u šumi. Šteta novaca na posjete dalekih gradova, kad je njima samo važno da su zajedno i da se dobro zabave.
Neka Hercegovci nikako ne izostave Plave vode u Travniku, malo i na Vlašić, pa i Jajce zašto da ne vodopad je obnovljen, u Zapadnoj Bosni svakako Ostrožac i Bihać, da Hercegovci vide da je Una lijepa kao i Neretva.Maja wrote:Kad sam ja bila srednja svi su tad išli u Mađarsku. Sjećam se da smo kao dobili ponudu Rimini-Verona, Prag i Budimpešta. Svi su bili za Italiju, samo ja za Prag i na kraju smo kao i svi razredi otišli u Mađarsku
Ja sam za to da osnovci idu po BiH, Bosanci u Mostar, Počitelj, Radimlju, Blagaj-vrelo Bune, Kravice, Međugorje...imaš finih mjesta koliko hoćeš. A Hercegovci npr u Sarajevo, vrelo Bosne, piramidu
Nisam za to da se u Srebrenicu-Potočare ide u sklopu ekskurzije jer ekskurzija treba da zabavi đake. Ali jesam za da se uvede npr u srednje škole, ne kao ekskurzija, nego kao ne znam...čas Historije ili tako nešto.
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests