Znam da nije zaposlen , zivi od socijalne pomoci , ali eto , miran tip , ne pusi , ne pije , bivsi sportista...koji nakon jedne jace depresije pustio se , udebljao..et , da ne davim njegovim zivotom..
Dode neko jutro ,sav zadihan..kaze mi " Treba mi tvoja pomoc ".." Hitno je "!!Kazem mu , sta se desilo Nikola , de se smiri..( pomislim , odmah smrtni slucaj , ( jer ima oca bolesnog )..

Kaze: " Eto treba mi 100 Eu , da li mozes posuditi "..?
Mogu ,nije problem , odem podignem sto mi falilo i dam mu..
n sav sretan, kaze vracam ti sledece sedmice..Kazem mu da mi ne predstavlja problem ,kad moze, neka vrati... Prolaze dani mjeseci...

Dani i dalje prolaze..Nikola , isto ponavlja..hanuma njegova, ide sedmicno na feniranje, i lakiranje noktiju...

Hocu to da kazem..Ne svida mi se to sto ponavlja, uvijek isto..svaki put kad ga vidim , da ce vratiti dug sledece sedmice..Bolje da je rekao " vratit cu kad mogu i ok .."!
Manje bi mi bilo smjesno...
Vi posudujete novac / stvari...Kad posudite , morate ici po to ili vraceno bude bez problema, i da je razbijeno, osteceno i sl..( mada se zna desiti da se nikako i ne vrati , sto posudim ,jer nekako mi tesko ne posuditi dati ) Krajnje vrijem da naucim reci NE..