Slucajni susreti

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Slucajni susreti

Post by IM_ex » 21 Jan 2013, 21:17

slucajnost ili sudbina, tu nedoumicu ostavimo filozofima na zanimanje xD

Slucajni susreti, tema koja ima veoma lijepu, visestranu svrhu; navescu neke:
- podsjetiti nas na bivse ljubavi
- podsjetiti nas na slucajne susrete s osobama koje smo nekad jako voljeli
- izazvati kakve takve emocije, ...

Osvrtom na reakcije tokom slucajnog susreta, opisimo nase susrete

Da se ne zivi od uspomena, znamo, kao sto znamo i da je zivot bez uspomena prazan, profuckan i bezvrijedan. Na bazi sjecanja na izgubljene ljubavi nastale su najljepse pjesme, napisane najljepse knjige, inspiracija su u svijetu filma, slikarstva ... e, pa, onda, da ih se i kroz ovaj nacin sacuva od prasine (:
Prekid ljubavne veze ne znaci i nestanak emocija; vremenom, emocije tek izgube na intenzitetu, dok postoje i slucajevi gdje ceznja ne jenjava. Obostrana ili jednostrana, svejedno.
Budimo iskreni prema sebi pa si priznajmo da smo se znali uhvatiti u momentima maste, zamisljajuci neki, tog domena, prizeljkivani, slucajni susret!

pa … pocnimo (:
Ubrzo po zavrsetku rata
Na parkingu prodavnice bijele tehnike, u hodu, s partnerom, na putu ka ulazu u prodavnicu, dva pogleda stopise se u jedan, dug i jak kao zakovan. Osjetila sam rumenilo na licu, godio mi je taj „zakovani“ pogled. Na usnama mu jedva vidan, tog trena razvucen blagi osmijeh; oci plave kao more jednako lijepo su blistale kao nekada davno, kad sam ih zvala svojim.
U tom zbunjenom stanju, bjese li odraz hrabrosti ili zbunjenosti, ni danas mi nije jasno, uz blagi osmijeh, vjerovatno vise izrazen u ocima, znam da sam ga pozdravila nepostojecim „Zdravokakosi", vise mehanicki izgovoreno, bez da ocekivah cuti odgovor.
Neopisiva bjese radost spoznajom da je ziv, mada, da je bilo drugacije, doznala bih to i bez da se raspitujem, bez sumnje.
Od raskida se nismo vidjeli, godinama tek ponekad bih ga se sjetila, znam da je godinama ozenjen a i pored toga sto nisam sama ... da mi je prisao, kao da bih ga zagrlila jako, jaaako, jaaaako Image da me pozvao na kafu, pristala bih :grana
Mala je vjerovatnoca da ovo cita, svejedno, tek da se zna, njegov inicijal je H.
:sram
E sad necu ni kako ja hocu

Ruana

Re: Slucajni susreti

Post by Ruana » 21 Jan 2013, 21:28

Kako si ovo lijepo napisala:)

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 21 Jan 2013, 22:49

hvala, Ruana :D
A sto se ti ustezes?
Ostali isto tako ... pf ...

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 22 Jan 2013, 01:14

Oh, kako teska tema.. Kako mnogo emocija.. Kako mnogo napisanih, pa obrisanih riječi...

Hladno je... Zurno koracam, usput pokusavajuci uhvatiti svoj odraz u izlogu, da bih se jos jednom uvjerila da ce moja frizura odoljeti januarskom vjetru. Bila sam spremna za intervju, za pismeni test, za test inteligencije, za penjanje na Mont Everest u tim štiklama... za sve, osim za Taj susret... Naglo se zaustavljamo, dovoljno blizu jedno drugom da kurtoazno ponudimo ruku u znak pozdrava.. Tako jeftin kusur od onoga što smo nekada imali. Moja ruka u njegovoj ruci...

I onda ona neugodna situacija biranja pravih riječi... Da pitam za zdravlje? Za Suprugu? Za posao? Moram li? O, moram li???!!!
Mogu li ga pitati sjeća li se onog izleta kad smo 3 sata bez riječi ležali kraj rijeke, zagledani u oblake, svako u svojoj vlastitoj sreći? Mogu li ga pitati gdje čuva one porukice koje sam mu kačila za brisače auta kako bih mu uljepšala dan? Mogu li ga pitati čita li pisma koja sam mu pisala? Da ga pitam je li promijenio naslon klupe u svom dvorištu pored koje smo roštiljali.. Da li ona stara jabuka i sad pravi hlad.. Je li se pomirio sa sestrom? Je li mu sat još uvijek usklađen s mojim? Mogu li ga pitati VOLIŠ LI ME JOŠ!!!!????

"K'o da će snijeg.. Javljali su.." prekide on tok mojih misli..
"Ne brinem.. Imam ful opremu" govorim pokazujući na kožne rukavice s dvije kopče sa strane... Smiješak mu se zaledio na licu kad ih je vidio.. Da, to su one rukavice, Dado moj... Čudiš se što ih još imam?! Šta bi tek rekao kad bi vidio crvenu kutiju..i zlatnu vrpcu.. i bijeli papir... i porukicu s datumom koja je bila zakačena za sve to...
"Ne volim januar..." kaže sjetno.. Značajno.. Poručujući sve što je trebalo da znam...
"Ma proći će.. Ili neće... Jedno od to dvoje" Poručujem i ja, znajući da je shvatio...

I to je to...
Mirna sam još jedan životni vijek.. Ostajem mirna znajući da sam se usidrila tu u plavetnilu njegovih očiju... I tako mirna dajem Njoj sve one njegove zagrljaje koje ja nisam stigla da uzmem... Neka se hrani onim VOLIM TE koje je nekada, toliko puta već odzvonilo u mojim ušima... Nek' joj je prosto....
Image

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 22 Jan 2013, 20:49

@nepodobna
Malo je reci ganuta sam :D
citajuci "na par trenutaka otvoreno srce", jednu recenicu citajuci po dva-tri puta (da bi mi duze ostale neprocitane preostale, a zarad produzetka uzitka), prozimali su me zmarci. Toliki naboj emocija bice krivac da cu tvoj post s vremena na vrijeme citati po ko zna koji put. U nadi da ovo nece biti prvi, ujedno i zadnji ovog duha post, hvala puno sto si ovu emotivnu temu ucinila bogatom - svaka cast :ok

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 22 Jan 2013, 20:56

Hvala puno :pusa

Ljubav mi je oduvijek bila najbolja inspiracija (mozda cak i jedina?) :)

Uspomene su lijepa stvar, ako znas s njima... :)
Image

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 25 Jan 2013, 09:18

Skoro me rasplaka...eto, još mi se taj slučajni susret nije desio, prošlo je nekih 15 godina od zadnjeg susreta, svako je otišao svojim putem...a kad god se vratim u njegov grad kao da ga iščekujem, hoće li se iznenada pojaviti...vratim se na ona naša mjesta, rijeka se još uvijek presijava na suncu kao onih godina...ne znam kako bi izgledalo kad bi se susreli, samo mi i dana dans svaka pomisao na njega uzburka emocije...

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by IM_ex » 26 Jan 2013, 00:28

ah, ne znam sta da kazem, alma75 ...
Kao da je izrazito jaka zelja za nekim u ratu protiv slucajnog susreta; no, srcu je nemoguce nametnuti lazne emocije. A da je moguce sklopiti pakt sa srcem, ukazujuci mu na mudrost, ako ne zelimo izrazito jako, vjerovatnoca slucajnog susreta tim da je veca, kao da bi bilo drugacije, slutim. Ali, cemu filozofija kad takvo sto nije moguce ...

Dobro, do slucajnog susreta s njim (jos) nije doslo ... ne mogu a da ne iskazem cudjenje, odnosno pitam, nije zar da si imala samo tu jednu jedinu ljubav?

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 28 Jan 2013, 09:34

Svašta čovjek kroz život prođe, i ljubavi i razočarenja i svaka je lijepa na svoj način... a samo je jedna ta o kojoj se svaki dan misli, priča, piše, iščekuje, iako je jasno da se nikad više neće vratiti...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14303 times
Been thanked: 9887 times

Post by Julia-Klara » 28 Jan 2013, 10:22

1999...7 godina kasnije
Vidjela sam ga prije tog susreta jednom u Tuzli, i pravila se da ga ne vidim, projurila kroz masu ljudi, nadajuci se da me nije vidio, prepoznao, cuo lupanje mog srca.
Sad sjedimo jedno prekoputa drugog, gledmao se u oci, ne vjerujuci da smo tu, za istim stolom.Proljece je, sve ponovo buja i raste, kao i svaki zakopani osjecaj za njega u mojoj dusi. Slusam njegov glas, miluje me i osudjuje u isto vrijeme
"Zasto se nisi vratila? Zasto si dopustila da zivot provodim s njom kad znas da je ne volim?"
Sta da kazem? Da mu ne vjerujem? Da je sve mogao napraviti drugacije da je htio? Da nije morao ozeniti prvu koja je naisla kada sam ja rekla da se bojim vratiti u rat... Sta da ti kazem? Da me 7 godina nije niko poljubio jer ne mogu zamisliti druge usne na svojima? Da se jos uvijek budim sa njegovim mirisom u nozdrvama, i da je posljednje o cemu mislim prije spavanja?
Sta da ti kazem? Sta?
"Volio sam te..Oo kako sam te volio... I volim jos uvijek"
"Ali ne dovoljno", rekoh... Nije bilo dovoljno da te sacuva za mene, da ti samo ja budem u mislima, i to je dovoljan razlog da idem dalje,bez tebe, ti bez mene...
A pitas li se ikad zasto sam ja jos uvijek sama?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Ruana

Post by Ruana » 28 Jan 2013, 10:56

Eh Julia natjera me na plac, sjetih se svoje sestre iz istog razloga je jos i danas sama i najvjerovatnije da ce tako i ostati.
Ona cesto kaze kad bi srce imalo daljinski upravljac.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 28 Jan 2013, 11:01

Ruana wrote:Eh Julia natjera me na plac, sjetih se svoje sestre iz istog razloga je jos i danas sama i najvjerovatnije da ce tako i ostati.
Ona cesto kaze kad bi srce imalo daljinski upravljac.
ehh...

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 28 Jan 2013, 11:15

ostade me iscil takvih susreta kad procitam ove vase prica... ja to nisam imala i nemam nikog koga bi tako mogla srest... a s druge strane izgleda da sam imala srecu i da nemam nikakog koga sam zelujna ostala
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 28 Jan 2013, 11:16

*zeljna ostala
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 28 Jan 2013, 11:23

budi sretna Luna...i svaki put je tesko

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 28 Jan 2013, 12:04

eh cure moje :tjesi

p.s.alma došla? :mah
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 28 Jan 2013, 14:04

Ova Julijina priča i priča Ruanine sestre me stvarno potresla. Jedva da mogu pojmiti da tako nešto postoji izvan romana i filmova... da se tako godinama za nekim pati. :(

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 28 Jan 2013, 14:19

Katja wrote:Ova Julijina priča i priča Ruanine sestre me stvarno potresla. Jedva da mogu pojmiti da tako nešto postoji izvan romana i filmova... da se tako godinama za nekim pati. :(
ide to i dalje :hihi tek je onda katastrofa :grana

Ruana

Post by Ruana » 28 Jan 2013, 14:21

Katja wrote:Ova Julijina priča i priča Ruanine sestre me stvarno potresla. Jedva da mogu pojmiti da tako nešto postoji izvan romana i filmova... da se tako godinama za nekim pati. :(
Ni ja ne mogu sestru shvatiti. Ona danas ima dva fakulteta super posao putuje po cijelom svijetu, svugdje osim u Dubrovnik, i mislim da je to upravo da bi izbjegla taj slucajni susret.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 28 Jan 2013, 14:26

Meni je tesko ici kuci... Najgore je sto "osjetim" kad je blizu... Prosli put sam izasla iz kuce, setala, i "osjetila" da dolazi-par minuta kasnije sam ga vidjela...Ali su se desile ruzne stvari pa se vise i ne pozdravljamo...Bolje je

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”