Slucajni susreti, tema koja ima veoma lijepu, visestranu svrhu; navescu neke:
- podsjetiti nas na bivse ljubavi
- podsjetiti nas na slucajne susrete s osobama koje smo nekad jako voljeli
- izazvati kakve takve emocije, ...
Osvrtom na reakcije tokom slucajnog susreta, opisimo nase susrete
Da se ne zivi od uspomena, znamo, kao sto znamo i da je zivot bez uspomena prazan, profuckan i bezvrijedan. Na bazi sjecanja na izgubljene ljubavi nastale su najljepse pjesme, napisane najljepse knjige, inspiracija su u svijetu filma, slikarstva ... e, pa, onda, da ih se i kroz ovaj nacin sacuva od prasine (:
Prekid ljubavne veze ne znaci i nestanak emocija; vremenom, emocije tek izgube na intenzitetu, dok postoje i slucajevi gdje ceznja ne jenjava. Obostrana ili jednostrana, svejedno.
Budimo iskreni prema sebi pa si priznajmo da smo se znali uhvatiti u momentima maste, zamisljajuci neki, tog domena, prizeljkivani, slucajni susret!
pa … pocnimo (:
Ubrzo po zavrsetku rata
Na parkingu prodavnice bijele tehnike, u hodu, s partnerom, na putu ka ulazu u prodavnicu, dva pogleda stopise se u jedan, dug i jak kao zakovan. Osjetila sam rumenilo na licu, godio mi je taj „zakovani“ pogled. Na usnama mu jedva vidan, tog trena razvucen blagi osmijeh; oci plave kao more jednako lijepo su blistale kao nekada davno, kad sam ih zvala svojim.
U tom zbunjenom stanju, bjese li odraz hrabrosti ili zbunjenosti, ni danas mi nije jasno, uz blagi osmijeh, vjerovatno vise izrazen u ocima, znam da sam ga pozdravila nepostojecim „Zdravokakosi", vise mehanicki izgovoreno, bez da ocekivah cuti odgovor.
Neopisiva bjese radost spoznajom da je ziv, mada, da je bilo drugacije, doznala bih to i bez da se raspitujem, bez sumnje.
Od raskida se nismo vidjeli, godinama tek ponekad bih ga se sjetila, znam da je godinama ozenjen a i pored toga sto nisam sama ... da mi je prisao, kao da bih ga zagrlila jako, jaaako, jaaaako

Mala je vjerovatnoca da ovo cita, svejedno, tek da se zna, njegov inicijal je H.