Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.
Moderator: Krokodil Behko
-
- Sitna buranija
- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.
Ja bih htio saznati kako u BiH funkcionira tačno knjigovodstvo i računovodstvo i šta je sve potrebno da knjigovodstveni servis radi bez problema sa zakonima BiH. Šta me zanima postoje li besplatni knjigovodstveni programi koje omogućavaju dobar rad u takvoj radnji? Koji radnik tu može raditi(mislim može li i taj posao raditi i neko ko nije završio fakultet ili je to zakon) i koliko naprimjer košta održavanje jedne takve radnje po mjesecu ako se misli svugdje štedjeti gdje su uštede moguće?
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2412 times
- Been thanked: 4210 times
Re: Osnivanje vlastitog knjigovodstvenog servisa.

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46185 times
- Been thanked: 8258 times
- Status: Online
Pajdo moj vidi sta pise u zakonu, sve ti je zakonom regulisano 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ali razmisljat da otvoris OZBILJAN biznis kao sto je knjigovodstvo, a ocito nemati pojma o knjigovodstvu, to moze samo bas BAS glup covjek.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Hej hoce otvorit knjigovodstvenu agenciju i pita ima li neki program. Oj Boze
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Cuo nedje kolka je naknada za vodjenje knjigaNora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 16:46 Ali razmisljat da otvoris OZBILJAN biznis kao sto je knjigovodstvo, a ocito nemati pojma o knjigovodstvu, to moze samo bas BAS glup covjek.

- ironman
- sirius
- Has thanked: 23608 times
- Been thanked: 24110 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
-
- Sitna buranija
To je teži put i ja sam mislio da mi ovdje to neko može brzo objasniti jer je to lakše.
-
- Sitna buranija
Da ja još nemam pojma o knjigovodstvu i računovodstvu ali mislio sam da mogu uštedjeti tako troškove ako drugim ljudima ne moram plaćati dodatni novac i financije mogu držati više tajno. Nije li to pametno?Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 16:46 Ali razmisljat da otvoris OZBILJAN biznis kao sto je knjigovodstvo, a ocito nemati pojma o knjigovodstvu, to moze samo bas BAS glup covjek.
-
- Sitna buranija
Naravno da ima neki program pa mi opet ne odgovara za popularni program(koji gugle ispljune)koji zvuči dobro platiti skoro 1000 KM ako možda besplatni program isto zadatak može uraditi i ja tako sebi mogu dodatno zaraditi skoro 1000 KM.Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 16:46 Hej hoce otvorit knjigovodstvenu agenciju i pita ima li neki program. Oj Boze
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
Pajdo ako imas vec neku firmu ne zajebaji se, ako ne odradis da valja kazne su paprene. Ima tu tabela kolko hoces i nije bas sve logicnoLotre wrote: 28 Feb 2025, 22:20Naravno da ima neki program pa mi opet ne odgovara za popularni program(koji gugle ispljune)koji zvuči dobro platiti skoro 1000 KM ako možda besplatni program isto zadatak može uraditi i ja tako sebi mogu dodatno zaraditi skoro 1000 KM.Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 16:46 Hej hoce otvorit knjigovodstvenu agenciju i pita ima li neki program. Oj Boze

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ne, ako ne znas nista o knjigovodstvu nije pametno otvarat nistaLotre wrote: 28 Feb 2025, 22:18Da ja još nemam pojma o knjigovodstvu i računovodstvu ali mislio sam da mogu uštedjeti tako troškove ako drugim ljudima ne moram plaćati dodatni novac i financije mogu držati više tajno. Nije li to pametno?Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 16:46 Ali razmisljat da otvoris OZBILJAN biznis kao sto je knjigovodstvo, a ocito nemati pojma o knjigovodstvu, to moze samo bas BAS glup covjek.

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Zato i kazem, svako ko nikad nije cuo za Pantheon a hoce otvorit svoju knjigovodstvenu agenciju - jednostavno je ne treba ni otvarat.Lotre wrote: 28 Feb 2025, 22:20Naravno da ima neki program pa mi opet ne odgovara za popularni program(koji gugle ispljune)koji zvuči dobro platiti skoro 1000 KM ako možda besplatni program isto zadatak može uraditi i ja tako sebi mogu dodatno zaraditi skoro 1000 KM.Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 16:46 Hej hoce otvorit knjigovodstvenu agenciju i pita ima li neki program. Oj Boze
-
- Sitna buranija
Ja sam počeo da čitam šta zakon dozvoljava i šta ne i pročitao sam šta na ovoj vebstranici piše jer je vladina https://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/z ... /24bos.htm ali opet drugdje piše da je ovaj zakon(Zakon o računovodstvu) iz 2005 prestaje da važi 2009 pa sam našao ovaj link https://fbihvlada.gov.ba/bosanski/zakon ... ni/8-8.htm iz 2021 godine koji je trenutno(po mome znanju) najnoviji i pitam se važi li on trenutno? I šta me isto zanima za šta služi ovaj PRAVILNIK O RAČUNOVODSTVENIM POLITIKAMA https://www.trznice.ba/userfiles/files/ ... TIKAMA.pdf iz 2023 jer isto piše da sa njim više ne važi drugi pravilnik iz 2017 godine? I je li to sve šta se treba znati o zakonima u BiH ili dolazi li još dodatni zakoni i može li neko ostaviti linkove od njih?
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8586 times
- Been thanked: 5320 times
NijeLotre wrote: 28 Feb 2025, 22:18Da ja još nemam pojma o knjigovodstvu i računovodstvu ali mislio sam da mogu uštedjeti tako troškove ako drugim ljudima ne moram plaćati dodatni novac i financije mogu držati više tajno. Nije li to pametno?Nora Ibsenova wrote: 28 Feb 2025, 16:46 Ali razmisljat da otvoris OZBILJAN biznis kao sto je knjigovodstvo, a ocito nemati pojma o knjigovodstvu, to moze samo bas BAS glup covjek.

The Dark Side Of The Forum...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Zar nije jeftinije platit 500KM mjesecno knjigovodju i ne riskirat
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2626 times
- Been thanked: 21892 times
Ti nas zajebavas jelde?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23608 times
- Been thanked: 24110 times
Da ne pricamo o godisnjem obracunu.
Plus eto gore slika.
Jedino tako je isplativo rizikovati zarad par stoja mjesecno.
Imaju ljudi zavrsili faks i certifikate dobili za to..
Da je sad 1996 pa ok.
Ali nije.
Plus eto gore slika.
Jedino tako je isplativo rizikovati zarad par stoja mjesecno.
Imaju ljudi zavrsili faks i certifikate dobili za to..
Da je sad 1996 pa ok.
Ali nije.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2626 times
- Been thanked: 21892 times
I ja konto da ugradjujem zenama sise.Ima li kakav nacin da zavrsim neki kurs i sta zakon kaze za to? I naprimjer ako je silikonski umetak 1000km da ja metnem pur pjene i ustedim 974km?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4905 times
- Been thanked: 6454 times
Trola, nadam se.
Ako, ipak, ne, mogu te savjetovati uz novcanu naknadu, naravno.
Ako, ipak, ne, mogu te savjetovati uz novcanu naknadu, naravno.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...