Bora Đorđević će da pjeva Hrvatima usred Zagreba! I to dogodine. Iako je decenijama govorio da Riblja čorba neće gostovati u „lijepoj njihovoj“, sada se predomislio.
Svoje planove prvo je otkrio hrvatskom novinaru portala Mojzagreb.info, koji je na njega slučajno naletio u Čakovcu, gde je, na putu za Beograd poslije uspješnog nastupa u Sloveniji, frontmen Riblje čorbe svratio kod prijatelja da se odmori.
- To nije ništa definitivno – rekao je Bora za Kurir i dodao:
- Ako se to desi, svakako ću doći na velika vrata, nikako na mala! Idem tamo samo ako me država Srbija pošalje. Mislim da Riblja čorba može dostojno da reprezentuje Srbiju u Hrvatskoj. Na predsjedniku Tomislavu Nikoliću i novom ministru kulture je da nas zvanično pošalju u zagrebačku Arenu, a ja ću, kao i uvijek, pjevati s tetoviranim srpskim grbom na lijevoj mišici. Nadam se da se niko od mojih fanova ovdje zbog toga neće osjetiti izdan i prodan – naglašava Đorđević.
Na pitanje da li se možda na ovakav korak odlučio iz finansijskih razloga, srpski roker odgovara:
- Nismo gadljivi na pare, ali ovdje se ne radi o tome! Došlo je vrijeme za kulturu. Ne želimo da tezgarimo, već da se pojavimo tamo kao državna reprezentacija – ističe Bora.
Ovako je govorio
-Nismo igrali klikere, nego smo vodili rat. Ima mnogo unesrećenih i na jednoj i na drugoj strani. Smatram da je sada reći: „E polupani lončić, ne važi, udri brigu na veselje!“ i pritom zarađivati novac malo nemoralno.