1. Hrvatska nogometna liga

Kutak za sportski trenutak
Post Reply
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 10647 times
Status: Offline

1. Hrvatska nogometna liga

22 Aug 2013, 10:26

Ako se Vaha želi vratiti, spreman sam otići!

Image

Poraz od Austrije bila je kap koja je prelila čašu i Jurčić je po treći puta dobio otkaz u Dinamu.

'U Beču možemo izvesti čudo, ali ovoj momčadi treba pozitivan šok. Kruno Jurčić više nije trener Dinama. Zahvaljujem mu na svemu i bit će lijepo ospraćen kao svi Dinamovi treneri'', izjavio je Zdravko Mamić.

Trening u petak će voditi Damir Krznar i Zoran Mamić, dok se za novog trenera spominjalo ime Branka Ivankovića, ali on nije htio doći na razgovor jer je upravo napuštao Maksimir.

'Kandidata za novog trenera nema ni na topografskoj karti. Prvo sam nazvao Ivankovića, ali nakon što je rekao 'da ćemo razgovarati sutra', time je diskvalificirao samog sebe. Ćiro? Možda onaj iz 82', ali ovaj današnji ne. Dinamu treba neko tko može raditi 12 sati dnevno'', rekao je Mamić.

Legitiman kandidat je i Ivković, a od stranih trenera Vahid Halilhodžić, za kojeg je Mamić spomenuo da ga on nikada nije potjerao nego je sam odlučio otići.

'Znam da biste vi rado htjeli Cicu Kranjčara, ali onda bi jedva čekali da se prvi puta napije. Međutim, ako se gospodin Halilhodžić želi vratiti spreman sam ponuditi svoj mandat na raspolaganje.''

'Kruno nije promijenio svoj odnos s ljudima u klubu i zato je dobio otkaz'', poručio je Mamić koji se na kraju rastao s Jurčićem uz poljupce.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Re: Ako se Vaha želi vratiti, spreman sam otići!

22 Aug 2013, 10:35

vaha vrati se...možda ispuni obećanje..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Aug 2013, 10:38

Mislim da od toga neće biti ništa, jer Vaha tvrdi da mu duguje skoro pa 1.000.000 eura. A i poprilično je dobro uhljebljen u Alžiru - za sada.

laganini
Spamer
Spamer

22 Aug 2013, 10:46

znam,zato je glavonja to i izvalio...

Ruana

22 Aug 2013, 10:51

Nikad vam se Vaha nece vratiti.

laganini
Spamer
Spamer

22 Aug 2013, 10:53

misliš da neko plače za njim...lipše mu je u tunisu dili već..

Ruana

22 Aug 2013, 11:05

Super mu je, kaze osjeca se kao u Jablanici.

laganini
Spamer
Spamer

22 Aug 2013, 11:06

dobar jetrener a belaj bio ko igrač..znaš da je prve seniorske utakmice igra u rvatskoj..

Ruana

22 Aug 2013, 11:09

Znam. A da nije ne bi se ni culo za 'rvatsku. A sto gutas H nije ga Vaha izmislio.

laganini
Spamer
Spamer

22 Aug 2013, 11:11

nisam ercegovac da ga forsiram..ha,ha,.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Aug 2013, 14:38

Kao što se i pretpostavljalo, Vaha je ekspres brzo odbio ponudu.
Kaže da je uložio puno truda oko reprezentacije Alžira i da mu predstoji
baraž za SP, pa Dinamo ne dolazi u obzir. Nekako mi Dinamo ne izgleda sjajno ove sezone. Nek je bog na pomoći sljedećem treneru.

laganini
Spamer
Spamer

22 Aug 2013, 15:36

sljedeći navodno osim...mlađi..iako sumnjam..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Aug 2013, 17:59

Nema o tome ništa na BH portalima ali na Indexu vrvi oko Vahe i Osima.

laganini
Spamer
Spamer

22 Aug 2013, 20:33

jebiga uzet milju eura i ne napravit nikakav rezultat..nije za bacit...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Aug 2013, 20:40

Ako misliš na Vahu, to mu je cijena bez obzira na to da li je zaslužio sa rezultatima. To je isto kao i brend u trgovini. Nekad ne vrijedi ali ga plaćamo.

laganini
Spamer
Spamer

22 Aug 2013, 20:42

to i kažem sad kad dinamo ispadne nikakav rizik u rh titula zagarantirana to je i onako dinamova prćija..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

23 Aug 2013, 22:20

Evo zanimljive ankete sa net.hr :D

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Nogomet u Hrvatskoj

31 Aug 2013, 23:40

I šta bi? Dokle je stigla ova Dinamova sapunica?
Čini mi se da još nisu izabrali novog trenera.

laganini
Spamer
Spamer

01 Sep 2013, 11:05

neki rumun je u igri..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

02 Sep 2013, 10:45

Zdravko Mamić: Mihajlović je gospodin svjetskog ranga, a reprezentacija BiH je čudo!

Image

SARAJEVO - Zdravko Mamić, izvršni predsjednik Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba, te jedan od najutjecajnijih ljudi u hrvatskom „loptanju“, u razgovoru za agenciju Anadolija (AA) istakao je da ne vidi niti jedan razlog za incidente u meču Srbija – Hrvatska, koji će biti odigran u petak na stadionu Marakana u Beogradu.

„Prva utakmica između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, igrana u Zagrebu, bila je savršeno organizirana i nije bilo problema. Na sreću ili nažalost nema razmjene navijača, što su neka druga pitanja, ali, ipak, ostaje žal zbog toga. U svakom slučaj, očekujem dupke punu Marakanu i da sve prođe u najboljem redu“, istakao je Mamić za agenciju Anadolija.

On u četvrtak u jednom od beogradskih ugostiteljskih objekata „organizira druženje sa dugogodišnjim saradnicima i prijateljima iz nogometa Srbije“.

„Veselim se susretu sa svojim prijateljima iz Srbije sa kojima sa rastao i surađivao. Veselim se i utakmici Srbija – Hrvatska“, rekao je Mamić.

O mogućem rezultatskom ishodu „beogradskog sudara visokog rizika“, ali i raspletu u grupi „A“ u preostalim susretima kvalifikacija, Mamić je kazao:

„U petak u Beogradu moguća su sva tri znaka. I pored toga Srbija nema šansi da se plasira na Svjetsko prvenstvo. Za put u Brazil do kraja kvalifikacija borit će se Belgija i Hrvatska“.

Mamić se uoči regionalnog balkanskog derbija osvrnuo i na rođenog Vukovarca Sinišu Mihajlovića, selektora Srbije.

„Siniša Mihajlović je gospodin svjetskog ranga, finih manira. Reprezentacija Srbije je po kvalitetu možda ista hrvatskoj, ali nikada nije stvorila kult kojeg imamo mi“, smatra Mamić.

I Tomislava Karadžića, predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, koji je zbog brojnih kritika najavio skoro povlačenje sa funkcije, Mamić je nazvao „velikim gospodinom“.

„Prepoznao je neke nove trendove i ne želi da se mrcvari sa njegovim imenom. Čestitam mu na odluci“, tvrdio je Mamić prošlog petka u Monacu.

Pohvalno je govorio i o svim reprezentacijama sa prostora bivše Jugoslavije.

„Bosna igra odlično. Fantastično! Svaka reprezentacija sa naših prostora gaji moje simpatije. Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Makedonija… Mi smo čudo!“, ushićeno je naglasio Mamić.

- Poziv Safeta Sušića -

Popularno zvani „Maminjo“ mišljenja je da je Said Husejinović, igrač Dinama zaslužio poziv Safeta Sušića, selektora BiH.

„Od kako je došao stalno napreduje. Izborio je mjesto prvotimca u jakoj momčadi Dinama. Igra dobro i trebao bi među reprezentativcima BiH. Sušić odlučuje, ali Husejinović zaslužuje igrati za BiH“.

- Trebamo regionalnu ligu -

Još jednom podržao je i eventualno formiranje regionalne lige.

„Kad normalni sjednu ta liga davno je trebala biti. Međutim, Titanic tone, a posada i putnici pjevaju. Klupski nogomet na brojnim mjestima regiona propada. U Hrvatskoj rapidno se oporavlja, što govore primjeri da ćemo u Europa ligi ove godine imati i Dinamo i Rijeku, ranije Hajduk. Smanjenjem lige na 10 klubova skoncentrirali smo kvalitetu. Primjerena je broju igrača, ali i ljudi u zemlji. I pored toga, i nama u Hrvatskoj situacija je dosta teška. Bilo bi nam svima lakše da smo davno počeli igrati regionalnu ligu. Ona ne bi ugrozila nacionalna prvenstva koja bi se paralelno igrala i iz kojih bi klubovi tražili put za izlazak na europsku scenu“, isticao je Mamić.

Obrazložio je zašto bi svima bilo lakše da se regionalno takmičenje formira, ali i zašto još nije formirano:

„Mali smo svi. Novca ionako nema, a mi smo rascjepkani marketinški. Regionalna liga treba biti interes svih. Nažalost, razum je jedno, a praksa drugo. Nismo zreli za to! Taoci smo desetaka huligana koji dolaze na stadione i sa kojima se države nisu u stanju obračunati. To nisu ozbiljne države! Nisu ako se ne mogu obračunati, ne sa stotinama, nego nekoliko desetaka huligana“, ističe on.

Mamić se usprotivio posljednjim porukama iz UEFA „da treba zaustaviti rasipništvo u nogometu“, to jeste planovima iz Nyona da kroz tzv. „finansijski fair – play“ ograniče plaćanje enormnih novčanih cifri za angažmane pojedinih igrača.

„Koliko para, toliko muzike. Zašto zaustavljati nekog ko ima novac da ga i troši, kada će on, primjerice, dati 100 milijuna eura za Garetha Balea, ali i na prodaji njegovih dresova isto toliko novca i zaraditi za pola godine. Veliki klubovi igrače plaćaju u ratama na tri, četiri, pet godina, pa onda, logično, na njemu i zarade. To je čista ekonomija. Šta je tu skupo? Apsolutno da, i ja bih dao 100 milijuna za Balea, ali nemam toliko para“, rekao je Mamić za agenciju Anadolija.

- Ljudi vole gladne i žedne -

Michel Platini, predsjednik UEFA, ističući da nije normalno da neki klubovi daju toliko novca za pojedine igrače, ne želi ostaviti dojam bahatog čovjeka, razmišljanje je Mamića.

„Ljudi vole gladne, žedne, poniznost. Posljednjim izjavama Platini pokušava se dodvoriti malima, a u biti nekim potezima ih prezire“, konstatirao je Mamić.

(AA)

Post Reply

Return to “Fudbal”