Pošto joj je ionako kamera u banani, kocka je bačena i kupit ću novi telefon iza prvog ili tačnije rečeno, iza petog decembra

Eh sad, isto tako sasvim slučajno, morao sam prošle sedmice iskeširati oko 130 maraka institutu za medicinsko vještačenje kantona Sarajevo. Morat ću još i ogrijeva dokupiti do Nove godine a to će biti cca 200 maraka, pa tako da kupovina mobitela za keš ne dolazi u obzir. A ionako stiže i Nova godina kao i mora se imati i u slamarici poneka šuška

Bar ne može za keš u idućem mjesecu a eto, potrebno mi je. Imam ja i neki stari samsung na preklop ali nije to to. Mislim da se s njim ne može na net i to baš nikako.
Dakle, znate li kako i gdje do mobitela na rate/kredit a da je ono solidan i pouzdan?
Meni bitne karakteristike bi bile da baterija drži dobro, wi-fi, kao i display bar tri inča.
Bio sam ja maloprije na telekomovom portalu ali nejasni su potpuno.
Npr, piše "Uz ultra plus paket" pa zviznu neku cijenu. Ili "postpaid" pa opet zviznu neku cijenu ali nigdje ne piše ni da li je to ukupno plaćanje ili samo rata

Kako bi vi/šta bi vi kupili da ste vse našli u ovakvom raskoraku sa potrošnjom novca kao i u ovakvom nezgodnom periodu?