Shopping

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7480 times
Been thanked: 17436 times
Status: Offline

Shopping

19 Apr 2010, 16:25

Kada kupujete odjeću i obuću idete li sami ili povedete prijateljicu sa sobom. Imate li nekog ko će vam iskreno reći šta vam ne stoji. Kupite li sve što vam se svidi, čak i ako je skupo, a kad se vraćate kući jeste li pretrpani kesicama i inače imate li puno odjeće i obuće. Dođe li vam nekad kad gledate u pun ormar pomisao kako nemate šta obući. Koliko sezona nosite odjeću. Kupujete li često pomalo, rijetko po puno ili često po puno hehe
I na kraju, kada čujete da je negdje akcijska prodaja, da su cijene snižene idete li obavezno da vidite ima li šta za vas ili izbjegavate zbog gužva.

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Re: Shopping

19 Apr 2010, 20:04

U shoooopiiiing :D ... jao super tema... može se o ovome fiiino pisati!!!

Ja ne volim nagomilavati stvari u ormaru i fakat ne kupujem stvari koje su mi se dopale na prvi pogled,a koje će kasnije samo prolamati ormare.
Uvijek gledam da tu novu stvarčicu mogu kombinovati sa ostalom svojom odjećom,nešto što neću samo jednom obući i izmodati.
Njaviše volim ići sa sekom u šoping,znam da mi neće reći da mi nešto lijepo stoji samo iz kurtuazije... a sa drugaricama većinom razgledam sve te stvari,komentarišemo,probamo...ali ne praktikujem kupovati sa njima! :ooooooo

Ono što mi se svidi,većinom i kupim...i ne gledam da li je to markirano ili ne,jeftino ili skuplje,bitno je da nije "uniforma" ,da ne izgledam kao nečija kopija kada izađem vani :)

Unikatne stvarčice oboooožavam,torbice,nakit i na to najviše i trošim novac!!!

Što se tiče akcija,odem i ja pogledati ,mada ne volim gužvu i gurkanje :laugh
Ali se fakat ponekad da naći finih stvarčica za male pare...posebno ovdje u de.
Volim kupovati i drugima ,obradovati nekoga nekom stvarčicom...ma jooooj živio shoping samo daje paraaaaaa :laugh :laugh :laugh
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9198 times
Been thanked: 10927 times

22 Apr 2010, 16:39

uf.. ufff.. a shtas men kupiti kad vec toliko volis shoping.
aaa? :huikik

merylin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

22 Apr 2010, 18:41

sistaba wrote:uf.. ufff.. a shtas men kupiti kad vec toliko volis shoping.
aaa? :huikik
:laugh kupim ti jednu vješticu na metli :gzjkj :ooooooo
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

28 Apr 2010, 23:41

Uglavnom idem sama kad već moram u kupovinu mada bih najradije da to neko obavi za mene. Nisam pomodna, ne kupujem skupe stvari, i uglavnom šta kupim to i nosim dosta dugo. Inače mislim da imam puno odjeće ali kad vidim tudje ormare skontam da baš i nemam :lol: za savjet upitam ponekad sestru ali najviše vjerujem sama sebi jer znam u čemu se dobro osjećam.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

__Witch__
Sitna buranija
Sitna buranija

18 Nov 2010, 19:55

Ja idem u shoping 2 puta godisnje ... pred ljeto i pred zimu :D
Obicno si skupim pare i kupim sve sto mi treba i sto mi se svidja ... a nikad nemam nista za obuci, hahahahah ... sestra izlazi cesce nego ja, i oblaci moju odjecu i onda ja kad podjem negdje, sve je ili u korpi za pranje ili oprano pa se susi ... redovno imam slom zivaca zbog toga :D :D :D

Nekako mi je najugodnije kupovati kad sam sama ... nema nikog da mi slaze face, govori da je skupo, sto ce mi to, pa pobogu .imas vec citave dvije majice kod kuce, sto ce ti jos jedna. ... itd :D
Jedino se zadnje dvije godine suzdrzavam od kupovine dzempera, imam oko 20 dzempera, a rijetko ih nosim ... ali volim vunu :D :D :srce
Isto tako i hlace ... imam ih tonu citavu, a obicno nosim samo jedne dok se ne raspadnu, hahahahah :(

A inace uopste ne volim ici u kupovinu ... :)

Betty-B
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

18 Nov 2010, 20:06

Kod mene nema pravila s kim idem u kupnju jer uglavnom kupujem kad naletim na nešto što mi se svođa.
Ne volim ići u kupnju npr čizmica jer uglavnom obiđem sve i ne nađem ništa što mi odgovara.
Najviše volim kupovati haljinice i cipelica,a ostalo manje više.
Image

Dreamy
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

30 Nov 2010, 19:20

idem vecinom sam... znam sta mi treba, gdje mogu naci i tako da shoping obavim ciljano i bez da gnjavim nekog s time. a lijepo mi dok malena ide samnom pa kupimo nesto meni nesto njoj i onda sprobavamo kod kuce, hahh...
Trenutak srece nije nesto maleno, on i postoji samo u kratkim trenucima!!!

Sanjarko
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

30 Nov 2010, 22:04

Dreamy wrote:idem vecinom sam... znam sta mi treba, gdje mogu naci i tako da shoping obavim ciljano i bez da gnjavim nekog s time. a lijepo mi dok malena ide samnom pa kupimo nesto meni nesto njoj i onda sprobavamo kod kuce, hahh...

Kak sprobavate ti njenu oblekicu a ona tvoju :plavi

Ja nevolim ici sama...draze mi u drustvu a kakva sam kad mi s enesto dopadne ja cu uzeti iako mi to mozda ne stoji...
Imam samo problem sto mi klinci ne akceptiraju moje godine i misle da sam mladja pa ocekuju da se oblacim kao i oni...
Nevolim guzve u radnjama... :roll
Ne gledamo crte sa dlana netko zivi zivot a netko ga sanja

MAN-lion's classic
Na probnom
Na probnom

07 Dec 2010, 01:36

Rijetko koga zovem sa sobom.Jednostano ne volim da mi neko suflira.Vodala sam,pa su me obukli prema svojoj volji.
Uzmem nešto onako fino ako se isplati srazmjerno kvaliteti...a i mom sviđanju,trudim se da to nisu stvari koje su naštancane u milion komada pa ih svako nosa po gradu.
Samo ne volim što su npr.u outletima nabijene cijene,što u ljetnom periodu ne možeš kupiti zimsku jaknu i obratno jer je jeftinije,bidnu rasprodaje i sl...recimo u pompei sam prošlo ljeto uzela 3 kostima kupaća mislim da su bili oko 45 KM(svi zajedno) extra,crni,tirkizni plavi i jedan žuti...stvarno sam bila prezadovoljna.
Kupovala sam dokoljenice one prugaste šarene...ali sata tog outleta nema više ili ne znam gdje se premjestio.
MAN Nutzfahrzeuge...success for over 100 years...engineering the future!

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

06 Mar 2011, 17:00

Kada kupujem obično idem sa sestrom,ona će mi iskreno reći da li mi nešto stoji ili ne,mada nam se ne svide uvijek iste stvari.
Ponekad kupim nešto ako mi se baš sviđa bez obzira što je skupo,a ponekad ipak pređem preko toga i ne kupim,nego sama sebi kažem da za te pare mogu kupiti puno više.Kupujem često nešto,najviše kada npr dođe novo godišnje doba,pa za neke posebne prilike i tako.Ali opet kad gledam u ormar nekad pomislim da nemam šta obući,to je za vrijeme onih dana kada sam nezadovoljna svim što me okružuje :D
Pa ne idem uvijek na ta sniženja,ali dosta stvari se isplati kupiti na sniženju.Nikada ne kupujem nešto samo zato što je sniženo,mora mi se to što kupujem i sviđati,a ne samo da stoji u ormaru.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

18 Jul 2011, 00:22

vidim,probam..........kupim.....
rijetko idem.....ali tada i kupim... :pusi
nemam vremena za hodanje.....gubljenje vremena i to........jokkkkk...smaranje.... :pusi :)
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

18 Jul 2011, 10:50

Rijetko kad idem namjenski nesto da kupim, uvjek usput nesto kupim ako mi se svidja
Ne volim razgledanje izloga, tumaranje po cijeli ubogi dan...peglanje
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

18 Aug 2011, 18:36

sta pozelim to i kupim... :pusi mada nikada ne kupujem gluposti koje cu kasnije drzati u ormarima,tek beze.... :)
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 31 times
Been thanked: 775 times

08 Sep 2011, 15:11

Kupujem vrlo rijetko...ormar mi je jako skroman.........ne volim gledati po radnjama kad nemam para...ali prijateljica je hm..........ovisna :oo pa sa njom moram...gledati..... :sok
kad mi se nesto svidi ako je to to, kupim sama a ako nisam sigurna zovem sestru :zubi
Jedne cipele, majicu, torbu, jaknu itd.....znam nositi godinama :pusi ....obicno su to skupe/poskupe stvari ali i kvalitetne..tako da nije ono..........raspad sistema poslije druge masine :oo
Sad u ovoj fazi.........pocela sam planski kupovati...tj. samo ono sto mi zaista treba.,vise volim jednu npr. dobru ( citaj-skupu :oo ) tasnu nego tri da su nidje veze :pusi
Gledam da stvari budu....kako bih rekla....funkcionalne...da se ta npr. tasna moze uklopiti sa jaknom....tolama....itd. :zubi

Ugl. teska sam ko tuč kad kupujem :pusi

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

08 Sep 2011, 15:45

Uh, ovdje je puno pitanja. Ali ja ću ovako da odgovorim.
Nisam baš uvjek raspoložena za kupovinu, nisam puno zahtjevna, a volim da budem lijepo obučna, a da to ne iziskuje mnogo novca. Obično dobre kombinacije prave i dobru uštedu, pa se koristim kombinovanjem. Nije iz razloga ekonomske krize.. :D. , to je više zbog brzog zasićenja...takve smo mi žene.:zid
Skontala sam jošda puniji ormar predstavlja - nemam šta obući :D. :D. :D.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

euphoria
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

12 Dec 2011, 21:55

Ja uzivam ici u soping :) Imam problem, stalno mi nesto treba od odjece... stalno nesto izmisljam i zelim, a ormar se ne moze zatvoriti koliko je prenatrpan.. Nekada kupim nesto sto mi se na prvi pogled svidi, a kasnije kad dodjem doma pitam se zasto sam uopste bacila pare na to. Uglavnom kupujem stvari gledajuci uz sto bih mogla da ih iskombinujem. Uzivam osmisljajuci razne kombinacije, to mi je ovisnost :)
Najvise od svega volim otici kod sestre u inozemstvo kada su snizenja i kupim hrpu super stvari za male pare. Trosim dosta novca na odjecu, ali pretezno gledam kada su snizenja da prodjem sto jeftinije... Eh sad da imam puno love, to bi bila druga prica (sopinzima nikad ne bi bilo kraja)...
Volim da idem sa prijateljicama u soping, pa sve detaljno pregledamo, probamo i tako. Isto tako idem i sama :)
Ali na zalost kod nas i nema nekog izbora.. I ono sto ima preskupo je, a ne vrijedi toliko... :( Tako nekad imam pare, a nema sta kupiti :P

Jednom rijecju

Image
Ovaj svijet neće uništiti atomska bomba kao što kažu novine, nego će umrijeti od smijeha, od banalnosti, od ismijavanja svega i zato što će od svega praviti vic, i to loš vic. *Carlos Ruiz Zafon*

I svi misle da su jedinstveni, a zapravo nije nitko. Čovjek bi se mogao utopiti u beznačajnosti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9198 times
Been thanked: 10927 times

14 Jul 2013, 19:03

Prije mjesec dana svratio tu u blizini u Konzum.. Unutar njihovog tržnog centra ima ona firma "Škafa".. Koje je to smeće od robe.. Tražio neke alatke. Samo jedan pogled dovoljan je da ne kupim ništa. Ništa kvalitetnije od alata sa pijace. A o kućanskim aparatima i sitnoj tehnici,da i ne govorim.. A tek onaj "azel france" Pa oni artikli...ja mislim da se to ni u Kini ne bi smjelo prodavati. Mora da je Eritreja razvila industriju pa nam izvoze svoje artikle C kategorije..

Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

08 Aug 2013, 21:04

Kada kupujete odjeću i obuću idete li sami ili povedete prijateljicu sa sobom. Imate li nekog ko će vam iskreno reći šta vam ne stoji. Kupite li sve što vam se svidi, čak i ako je skupo, a kad se vraćate kući jeste li pretrpani kesicama i inače imate li puno odjeće i obuće. Dođe li vam nekad kad gledate u pun ormar pomisao kako nemate šta obući. Koliko sezona nosite odjeću. Kupujete li često pomalo, rijetko po puno ili često po puno hehe
I na kraju, kada čujete da je negdje akcijska prodaja, da su cijene snižene idete li obavezno da vidite ima li šta za vas ili izbjegavate zbog gužva.

Uglavnom idem sama u shopping,kupim sve što mi se dopadne,iako je skupo,više volim uzeti jednu skupu stvar,ali kvalitetnu koja mi se dopadne nego puno stvari jeftinijih,ali da mi se ne svide toliko...Nisam pretrpana kesama,obično uzmem 2-3 stvari maksimalno kada idem u shopping...Kupujem često po malo,a kada je akcija uglavnom izbjegavam zbog gužve...

Inače volim jednostavnu,laganu odjeću,ne volim šareno,a kada mi se nešto svidi na prvi pogled obavezno uzmem i ne zadržavam se toliko dugo u prodavnicama,nisam baš toliko opsjednuta shoppingom,ali kada sam raspoložena volim razgledati :oo

Post Reply

Return to “Ljepota”