Pomogao mi je potpuni stranac...
Moderator: Krokodil Behko
Pomogao mi je potpuni stranac...
Da li vam se dogodilo, da vam pomogne potpuni stranac u nekoj nevolji, na cesti, na poslu.... ono kad imaš dojam da ga je sam Bog poslao .....
Ima li u današnjem ludom ritmu, ljudi koji neće samo proći pored vas, kad ste očigledno u nevolji....
Zanimaju me vaša iskustva s tim...
Postoji li mogućnost da se nakon takvog iskustva, razvije i pravo prijateljstvo ?
Ima li u današnjem ludom ritmu, ljudi koji neće samo proći pored vas, kad ste očigledno u nevolji....
Zanimaju me vaša iskustva s tim...
Postoji li mogućnost da se nakon takvog iskustva, razvije i pravo prijateljstvo ?
Habibti, ya nour el - ain... 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3924 times
- Been thanked: 2953 times
- Status: Online
Re: Pomogao mi je potpuni stranac...
Da,dogodilo se ..ne cesto,ali se dogadjalo.
Pogotovo ovdje,u pocetku....neznas nista,ni u trgovini,na putevima,u raznim sluzbama.
Covjek bude odusevljen,nemoze da vjeruje da se tako nesto moze desit,da je to pred njim.....
Zato nevolim,niti cinim to,da uvjek generalizujem....bilo sta....
Pogotovo ovdje,u pocetku....neznas nista,ni u trgovini,na putevima,u raznim sluzbama.
Covjek bude odusevljen,nemoze da vjeruje da se tako nesto moze desit,da je to pred njim.....
Zato nevolim,niti cinim to,da uvjek generalizujem....bilo sta....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Da, upravo tako...kad sam bila jako bolesna neki ljudi su se cak i smijali i tumacili suprotno ali nasao se uvijek netko pametan i pomogao mi cak i kad me doktor istjerao iz cekaonice...Nikad necu zaboraviti nepoznatog momka na brcanskom mostu skoro tocno u ponoc...On je bio jedini ubtom trenutku na mostu koji se popravljao i nije se moglo autom a ja nisam mogla hodati....Pojavio sse bas iz mrklog mraka i pomogao mi doci do kraja mosta...nisam mogla govoriti i nikad nisam saznala tko je on, spasio mi je zivot...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
- Status: Offline
Naravno da postoje takvi ljudi (jedna sam od njih)
Da ih nema ja ne bih danas bila u gdje jesam, oko prijave za posao mi je pomogao potpuni stranac
A pogotovo sam ovdje dozivjela da ljudi reagiraju na nevolje drugih, pa im pomazu.
Cesi su po tom pitanju jako solidarni
Da ih nema ja ne bih danas bila u gdje jesam, oko prijave za posao mi je pomogao potpuni stranac
A pogotovo sam ovdje dozivjela da ljudi reagiraju na nevolje drugih, pa im pomazu.
Cesi su po tom pitanju jako solidarni
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Ako mogu malo generalizirati.... i slovenci su ....
možete ne vjerovati, ali imam iskustva da će npr bosancu tu prije pomoći slovenac, nego neki naš
ja mislim da je pomoći ako si u mogućnosti, nema veze kome, odličan osjećaj ... meni bude super
možete ne vjerovati, ali imam iskustva da će npr bosancu tu prije pomoći slovenac, nego neki naš
ja mislim da je pomoći ako si u mogućnosti, nema veze kome, odličan osjećaj ... meni bude super
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
pa da... imala sam slucajeva gdje mi niko nas nije ponudio pomoc (ne da sam ocekivala), ma ni u sali, ali su uvijek ocekivali da ja budem tu kad im nesto zatreba. Zbog toga sam se i sama promijenila. Njima je ostalo da me zamole i pitaju ako trebaju pomoc, a drugima , ljudima koje i ne poznajem, pomazem onako, lezerno. Jer oni koji poznajem nisu zasluzili moju pomoc.
I ciljenica je da ce Bosanski pomoci prije potpunom strancu nego najrodjenijem...Zalosno ali istiniti...
No mislim da to prizilazi iz onog "podrazumjeva se da mi on/a MORA pomoci, pa svoji smo"... Nista se ne podrazumjeva, ako si dobar meni, bicu dobra tebi, kratko jasno.
Prestala sam biti neko ko vuce tudje probleme sa sobom.
I ciljenica je da ce Bosanski pomoci prije potpunom strancu nego najrodjenijem...Zalosno ali istiniti...
No mislim da to prizilazi iz onog "podrazumjeva se da mi on/a MORA pomoci, pa svoji smo"... Nista se ne podrazumjeva, ako si dobar meni, bicu dobra tebi, kratko jasno.
Prestala sam biti neko ko vuce tudje probleme sa sobom.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
kada me uhvatilo prvi put u kicmi imala sam 26g i krenula mami, preko puta, plakala sam i svaki korak koji sam napravila je bio uzas..i da mi nije prisla jedna starija svedzanka i pomogla mi...ja bih zavrsila na zemlji...jer je bol bio sve gori i gori.....
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Kad me napao narkoman u akšam u parku jedne zime,dok sam isla prijeko da se s prijateljicama nadjem na kafi,nakon engleskog.
Odnekud se stvorio neki mrga,zgrabio ga i zagrmio na njega i ovaj je nestao.
Nisam se sjetila ni zahvaliti.Ne znam jesam li mu ista rekla.
Odnekud se stvorio neki mrga,zgrabio ga i zagrmio na njega i ovaj je nestao.
Nisam se sjetila ni zahvaliti.Ne znam jesam li mu ista rekla.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
pa vrlo često...
nisu to baš toliko rijetke situacije da će netko neočekivano ponuditi pomoć
meni je sablasno vidjeti neke situacije koje sad cesto možemo gledati na youtubu kad se nešto loše dogodi a nitko ne priskače u pomoć
nego ležerno snimaju...užas živi
meni najdraže iskustvo ..a u tom iskustvu ima i drugi primjer
pokvari mi se auto u zabiti..na pola puta između dva grada(negdje u Bosni)...nema signala za mob...predaleko mi je pješačiti
a na tom djelu baš nije ni preporučljivo...još plus na sve..nosim poprilično veliku sumu novca
šta sad?
jedini izbor....autostop
i izađem i lagano promatram tko mi dolazi u susret...kamion(predrasude)..neću...vratim se u auto
ide neki manji auto..njemačke oznake..muškarac i žena...ja kontam idealno...štopam i stvarno stanu
ja sve objasnim i kažem da mi treba prevoz samo do prve benzinske(nekih 15 km)
kaže meni lik...pa eto rado bi te povezli ali onda moramo sve stvari premještati sa zadnjeg sjedišta??? otprilike se radilo o dvije torbe i jednom ruksaku!!
ajd mlada si...stati će netko!!!
ne triban ni opisivati šta sam mu sve sapsovala u mislima
i već mi pukao film...kontam...sad štopam pa ko god naiđe
i uštopam dva lika...golf 2...muzika trešti...
ne da su bili ljubazni...nego su me odvezli do pola puta...i još sa mnom sačekali dok dođe moj prijevoz
i još se ponudili da oni organiziraju šlep službu da auto ne stoji tu preko noći
duše drage...a na prvi pogled skroz drugi dojam
nisu to baš toliko rijetke situacije da će netko neočekivano ponuditi pomoć
meni je sablasno vidjeti neke situacije koje sad cesto možemo gledati na youtubu kad se nešto loše dogodi a nitko ne priskače u pomoć
nego ležerno snimaju...užas živi
meni najdraže iskustvo ..a u tom iskustvu ima i drugi primjer
pokvari mi se auto u zabiti..na pola puta između dva grada(negdje u Bosni)...nema signala za mob...predaleko mi je pješačiti
a na tom djelu baš nije ni preporučljivo...još plus na sve..nosim poprilično veliku sumu novca
šta sad?
jedini izbor....autostop
i izađem i lagano promatram tko mi dolazi u susret...kamion(predrasude)..neću...vratim se u auto
ide neki manji auto..njemačke oznake..muškarac i žena...ja kontam idealno...štopam i stvarno stanu
ja sve objasnim i kažem da mi treba prevoz samo do prve benzinske(nekih 15 km)
kaže meni lik...pa eto rado bi te povezli ali onda moramo sve stvari premještati sa zadnjeg sjedišta??? otprilike se radilo o dvije torbe i jednom ruksaku!!
ajd mlada si...stati će netko!!!
ne triban ni opisivati šta sam mu sve sapsovala u mislima
i već mi pukao film...kontam...sad štopam pa ko god naiđe
i uštopam dva lika...golf 2...muzika trešti...
ne da su bili ljubazni...nego su me odvezli do pola puta...i još sa mnom sačekali dok dođe moj prijevoz
i još se ponudili da oni organiziraju šlep službu da auto ne stoji tu preko noći
duše drage...a na prvi pogled skroz drugi dojam
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
.......eh da i onaj tip neki dan sto se uvlacio na gepek auta....pa poslije trazio broj........pisala sam......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Da.Imala sam saobracajni udes, dvoje male djece pozadi.Bila sma na putu do skole. Zena koja je izazvala udes, ponosno je cekala da stigne policajac. Drhtala sam od straha, pri pomisli sta je moglo da se desi. Auto je bio u takvom stanju, da je svima koji su kasnije gledali slike bilo cudno kako smo uopste prosli zivi i bez vecih povreda.
Zaustavio se jedan auto, izasla je zena, crnkinja. Zagrlila me i tad sam prvi put plakala na ramenu osobe koju prvi put srecem u zivotu. Ponudila se i odvezla moju curicu do skole..
Zaustavio se jedan auto, izasla je zena, crnkinja. Zagrlila me i tad sam prvi put plakala na ramenu osobe koju prvi put srecem u zivotu. Ponudila se i odvezla moju curicu do skole..
...morala sam otkazati ispit jer mi je bilo jako loše, Kad sam sjela na stepenice ispred zgrade dva momka su se rugala i smijala da sam sigurno pala na ispitu a ja nisam mogla hodati nii govoriti..nepoznata djevojka je pričekala da mi bude malo bolje i pomogla mi otići u kafić da popijem sok...pomogla mi je doći do željezničke stanice jer sam nekoliko trenutaka bila sasvim slijepa...htjela je zvati hitnu pomoć ali ja sam bila mlada i glupava pa sam umislila da mi nije ništa tj. da mi je samo nizak tlak....u vlaku mi nitko nije pomogao izaći ali ja nisam ni tražila pomoć...da me na peronu dva čovjeka nisu u zadnji čas uhvatili za ruke, bila bih pala na tračnice, torba mi je ispala i bila sam sasvim klonula....i opet je nepoznati momak zvao hitnu pomoć....
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

Gledaj Biba naizgled "mali" i neprimjetni ljudi čine i činili su velike stvari .
Uvjek mi je bilo zanimljivo gledati naizled lafa tipove koji se pokupe kao one ženske stvari u nemilim situacijama.
Znaš šta mi je još bilo ogavno, pokupe napirlitanog tipa racijom u toku rata, na njemu 501 hlače, meklaud jakna ,u -džepu original sunčane naočale -(halogenke za maglu) da kopaju rovove ili izvlači ranjenike a on plače ko malo djete .
Obično sam takvima govorio da pripaze jaknu ili hlače da ne isprljaju .
Uvjek mi je bilo zanimljivo gledati naizled lafa tipove koji se pokupe kao one ženske stvari u nemilim situacijama.
Znaš šta mi je još bilo ogavno, pokupe napirlitanog tipa racijom u toku rata, na njemu 501 hlače, meklaud jakna ,u -džepu original sunčane naočale -(halogenke za maglu) da kopaju rovove ili izvlači ranjenike a on plače ko malo djete .
Obično sam takvima govorio da pripaze jaknu ili hlače da ne isprljaju .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
Htjedoh dati karmu Terasi
ali ne mogu...nekad sam mislila da sam razmazila svoga sina ali puno puta sam se uvjerila koliko je čvrst i koliko je ljudima baš u nevolji pomogao..to mi je milije nego da je sve petice ili pet fakulteta završio... 
Ovo bi moglo ovdje....jeste li ikad napravili takvo što
vi pomogli potpunom strancu?
vi pomogli potpunom strancu?
DJEVOJKU iz Valjeva istodobno je šokirao i dirnuo slučajan susret s jednom bakom, a svoje je iskustvo opisala na društvenim mrežama, piše Kurir. Priču djevojke pročitajte u nastavku.
Pekarnica, prepuna, čekam na red, ljudi se vraćaju s posla, djeca iz škole, podjednako ubijeni u pojam, podjednako svjesni samo trenutka kad im se piša i kad su gladni. U jednom trenutku, ulazi stara baka, prebire po torbi, vadi vrećicu, u vrećici sitniš, dinar-dva, broji, ozarenog lica, jer shvaća da za to nešto ima novca, LJUBAZNO zamoli prodavačicu da joj odgovori na pitanje: "Imate li možda danas, oprostite?", prodavačica odgovara da nema tog nečeg.
Svi šute, nitko se ne pita što li traži. Nikoga ne zanima, pobogu, došla je u pekaru po hranu ne po drogu, i to s crkavicom! Baka kreće ka vratima, i kaže: "Hvala Vam, možda je negdje ostalo".
Pitam prodavačicu što je gospođa htjela, a ona mi kaže: "Stari kruh, jeftiniji je stari".
U šoku sam, 20 jebenih dinara se u tko zna koliko kuća skuplja, za koricu kruha i to nikoga ne zanima!!!!!!
Neki dječaci se smiju, šatro-gospođe se zgražavaju, gmaz se sklanja kao da je žena gubava, ali ta žena nije samo običan siromašni stanovnik Valjeva, ona je dostojanstvena, vrijedna svakog poštovanja, zašto?
Zato što sam izašla za njom da je zamolim da joj kupim svjež kruh a ona to nije željela, zato što se raspravljam s njom 20 minuta i uvjeravam da ja to zaista želim i ona postiđeno pristaje, ALI traži moju adresu i mjesto gdje će, kad skupi još 20 dinara, mi vratiti novac jer mi možda zatreba!!!
Kupujem kruh, izlazim i ona plače i moli me da oprostim što nema i gura mi 20 dinara u džep, dok preko puta nas, valjevska kurvetina, gleda s visine ženu koja je može naučiti što je čovjek neokaljanog obraza jer se za kruh nije jebala, jer nije prosila, jer je htjela pošteno platiti svoje osnovne potrebe!
Gospođa baka me uhvatila za ruku, stegla i nakon toga zagrlila, i ja sam sretna zbog toga, i takvi trenuci u životu mi daju snage ne da ne budem nezainteresirana za ono što se oko mene događa, nego da uvijek imam čak mikro-plan kako sistematski uništavati idiote.
odvezla sam prijatelja na hitnu...i dok sam cekala izasao jedan stariji covjek, ocigledno veoma siromasan, iz sobe gdje je dobijao infuziju, posao je da padne i neko mu je pomogao da sjedne..dr je dosao i samo rekao da se odmori malo, i onda moze ici....on se sav tresao i nije bas ugodno mirisao, pitala sam ga hoce li caj ili vode...reko je da bi caja, otisla sam i donijela mu oboje....onda me zamolio da nazovem neku njegovu rodzakinju i ja sam to uradila..imala sam u dzepu para i dala mu sve sto sam imala....jadnicak je plakao....danima mi je bilo tesko pri pomisli na njega...koliko takvih ljudi jos ima...
nije tesko pomoci....tako malo treba da damo, a dobijemo nazad troduplo........
Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti.
a meni je pomogao storm kada sam dosla na forum......
SaraSara wrote:odvezla sam prijatelja na hitnu...i dok sam cekala izasao jedan stariji covjek, ocigledno veoma siromasan, iz sobe gdje je dobijao infuziju, posao je da padne i neko mu je pomogao da sjedne..dr je dosao i samo rekao da se odmori malo, i onda moze ici....on se sav tresao i nije bas ugodno mirisao, pitala sam ga hoce li caj ili vode...reko je da bi caja, otisla sam i donijela mu oboje....onda me zamolio da nazovem neku njegovu rodzakinju i ja sam to uradila..imala sam u dzepu para i dala mu sve sto sam imala....jadnicak je plakao....danima mi je bilo tesko pri pomisli na njega...koliko takvih ljudi jos ima...
prošle jeseni na jednom aerodromu....imam puno do leta i šetam vani....priđe mi muškarac, oko 60 godina..zamotane glave, nudi mi neki sat
storm wrote:SaraSara wrote:odvezla sam prijatelja na hitnu...i dok sam cekala izasao jedan stariji covjek, ocigledno veoma siromasan, iz sobe gdje je dobijao infuziju, posao je da padne i neko mu je pomogao da sjedne..dr je dosao i samo rekao da se odmori malo, i onda moze ici....on se sav tresao i nije bas ugodno mirisao, pitala sam ga hoce li caj ili vode...reko je da bi caja, otisla sam i donijela mu oboje....onda me zamolio da nazovem neku njegovu rodzakinju i ja sam to uradila..imala sam u dzepu para i dala mu sve sto sam imala....jadnicak je plakao....danima mi je bilo tesko pri pomisli na njega...koliko takvih ljudi jos ima...
nije tesko pomoci....tako malo treba da damo, a dobijemo nazad troduplo........![]()
prošle jeseni na jednom aerodromu....imam puno do leta i šetam vani....priđe mi muškarac, oko 60 godina..zamotane glave, nudi mi neki satpoljak...doživio prometnu sa šleperom, zna engleski 5 rijeći ali se nekakvom mješavinom slavenskog i engleskog sporazumijemo.... ambasada mu sredila kartu ali čovjek nema centa
a do leta skoro cijeli dan.... odemo na kavu, uzmem mu sendviće i na kraju mu još gurnem u džep 20€ i kovanica.... nikako nije htjeo uzeti.....na kraju sam u biti zgurao mu u džep i pobjegao od njega ...
storm
lijep je osjecaj kada se nekome pomogne....jednoj starijoj zeni sam pomogla samo da se obuce...koliko je plakala i zahvaljivala se..a to je tako malo sto sam uradila...mada nekome to znaci mnog, mnogo