ako se donese zakon ima da se pridrzavate!
i nema tu hocu necu...
niko vam nece braniti da pricate djeci, rekoh tek ce se onda voditi krisom hajka na njih da se privuku...
no , ipak i posle toga imace svoj izbor... da li ce im ostat sto neisprano od mozga vidjece se ali imace svoj izbor oko prihvatanja ili odbijanja nametnute "istine" koju svaka crkva tretira na svoj nacin...
ja niakd djete nijesam ucio da bude ateista, vec govorio kada upita zasto ne slavimo slavu, ja joj kazem da nijesam vjernik... a da ce ona kad odraste sama sebi odabrati i nista palemudio nijesam... kad bi htjela na slavu poslao bi je u cg a oni bi docekali s kuknjavom
"kuku nama poslao djete, on nece, odrod, aj bar tebe sine da spasemo i izvedemo na "pravi" put"
i kada bi mi to ispricalaja bi odgovorio...doce vrjeme kada ces sama razmisljati a sada ti je lijepo da jedes kolace na slavi i dobijes dinar...
no kad budes velika vidjeces da sve sto sjaji i nije tako sjajno... polako odrasti pa ces vidjeti a do tad uzivaj...
i bas nasuprot mnogima kako su mislili da je strogo odvikavam , ja to nijesam uradio... pustam to njenom izboru... ok, skola, drustvo, sredina sve to ima svoj uticaj... no, sad je velika i neka sama odluci...
ja se necu ljutiti...
mi smo oko toga opusteno zivjeli, bas sa parolom kad odrastes vidjeces...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”