Ipak, mijenjate li često kompjuter i kakav uzimate?
Nov ili polovan?
Koliko je star vaš trenutni kompjuter i mislite li ga mijenjati?
Da li je vama kompjuter preči od ukućana?

Možete glasati za jednu opciju

Moderator: Krokodil Behko
Isto! I ja cekam da ovaj crkne pa da uzmem drugi, prije necu. Par puta sam imala blue screen, desavalao se i da se "zaledi", dodje mu da pocne radit ko traktor, ali u sustini jos uvijek fercera. Serviserima ne ide, jos uvijek imam isti XP kao i prije 5 godina, koristim ga samo za surfanje, virusa nema. Nemam obicaj poslovnilaptop koristiti u privatne svrshe (za razliku od kolega).Čarobni wrote: 28 Oct 2017, 19:19 Toshiba Satellite L750 1XV
Kupljen je nov u avgustu 2012, dakle, malo je stariji od 5 godina. Čak i tada, kao nov, je bio sasvim prosječan laptop, ništa specijalno, jer sam ga kupovao prema svojim potrebama, a ne iz želje za prestižom. I danas je na nivou zadatka i nemam potrebu za nečim novim, barem dok se ne ukaže neka nova potreba ili dok ne crkne.
Uvijek mi je bilo fascinantno kad neko, ko kompjuter koristi samo za surfanje netom, iskešira 2-3 hiljade maraka za isti(a ima i takvih) i u konačnici ne koristi ni 30% dostupnih resursa koje je masno platio-bačene pare.
Jedan od razloga zbog kojeg mi je laptop i danas u funkciji je taj što ga nikad nisam nosio nikakvom serviseru. Prijatelj ima naviku da svake godine nosi laptop "stručnjacima" na "čišćenje" i, što je simptomatično, laptop crkne poslije mjesec, mijenja ih svake 2 godine.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest