Martinez ce imati poteskoca u pripremi za ovu utakmicu.
Meunier ne moze igrati zbog dva zuta.
Drugo, Witsel - Fellaini kombinacija me nije pretjerano odusevila. Nisu bili konzistentni citavu utakmicu. Kad sa druge strane uzmes u obzir Kantea i Pogbu
Dobra vijest je da su Lukaku, De Bruyne I Hazard u vrhunskoj formi. Kako sve ovo posloziti protiv Francuza, ostaje da vidimo.
Francuzi imaju manje taktickih nedoumica. Kante nekim cudom uvijek zavrsi sa loptom u posjedu

a Pogba igra konzistentno odlicno.
Znam da se mnogi nece sloziti, ali pobjeda protiv Urugvaja je impresivna. Cistih 2:0 bez posebno blistave igre ali i bez ikakvih posebnih teskoca. Svaki trener sanja ovakve pobjede.
Mbappe je protiv Urugvaja imao moment vrhunske gluposti kad je simulirao teski faul kod 2:0. To mu otpisujem na godine i uticaj Neypada iz PSG-a.

Sa tom simulacijom, Mbappe je prouzrokovao guzvu na terenu, u kojoj je Pogba pretjerano reagovao, i vjerovatno zasluzio crveni. Sreca pa sudije nisu vidjele. Sasvim sam siguran da je francuski trener pricao sa Mbappeom oko ovoga. Ne smije se zbog licne gluposti (mlad je, oprasta mu se) dovoditi u pitanje kao granit cvrsta predstava citavog tima.
. . . . . . . . .