silence wrote:Krokodil Behko wrote:Inace,u rodnom mi zavicaju,zbog blizine Drine,bilo je bas jako puno komaraca.
A ujedaju,ne bas sve. Meni rodjak dodje u posjetu iz SA. Legnemo spavati u istoj sobi
i ujutro,ja ustanem i ono sve normalno. A kod njega,glava ko Sosin bubanj od ujeda komaraca.
Taj Soso,valjda je bio neki telal u mom gradu,nekada davno,prije II svjetskog rata.
pa kazu,za nekoga ko ima veliku glavu: glava mu ko Sosin bubanj

Ti bi se Behko trebao zapitati zašto te neće komarci

. Tu nešto ne štima. Njega hoće, a tebe neće. Pa baš ni jedan?
A znaš li da samo komarice grizu, ženke? One su te koje piju krv za svoje potrebe. Znači, ti im ne odgovaraš

. Blago tebi. Mene pronađe svaki.
Prije sam ja njih pronalazila, ali sam sada pustila da oni nađu mene. Negdje sam pročitala da rastvor sode bikarbon pomaže. Pripremim rastvor, pustim da me ugize, pa onda par puta nakvasim i prestane da svrbi.
I sve do sada sam mislila da se taj tip zvao Coco

Pa vjerovatno me nece,zato sto bih se naljutio

Dobro de,nije bas da nece nijedan ali ugrizu me,kako bih rekao

..prosjecno
ili mozda malo ispodprosjecno. Uglavnom,,vecih problema,nisam imao. Ali ovoga bas
izgrizu natprosjecno. Onolikoi,koliko nikada u zivotu,ne vidjeh. Eh,da.. Cini mi se,
da su me vise ujedali,dok sam bio manji. A tek ose

Osa,kad ugrize,to stvarno,bude plik. Medjutim,,neko mi je pokazao u komsiluku,uzme se finiji kamencic i pokvasi mjesto ujeda. Zatim se kamencicem,trlja po mjestu ujeda i katkad pomogne,da zalac izadje. Valjda je u tome fazon. A prije nekih 3 godine,zavrsih u hitnoj,zbog ujeda pcele. One su bas opasne.