Moj drugi najomiljeniji žanr, iza westwrna, vjerujem da nema iznenađenih

Za početak, jedan noviji, nije neki uradak, ali je tema dobra. davno sam ga gledao, a planiram ga reprizirati.

Inače, Braveheart je vrh, u ovom žanru, kako mi se čini.
Moderator: Krokodil Behko
dadojović wrote: 19 Jan 2020, 23:09 I tako...nema ozbiljnih tema?
Nitko ne gleda povijesne filmove, ili...?
Jesi gledao serijal Rome....dadojović wrote: 19 Jan 2020, 23:55 Zanimljivo kako se promjenio pristup povijesnim filmovima u kojima se radnja dešava u doba Rimskog carstva.
Prije su bili dosta naslonjeni na religiju. Zadnjih godina ili bolje rečeno desetljeća sve se više radi otklon od religije.
Politička korektnost ili samo pragmatizam i želja za zaradom, koju donosi šire tržište?
Gdje ti hotel rwanda?vrhbosnica wrote: 20 Jan 2020, 07:47 The kings speach
Enigma
The Pianist
Der Untergang
The King's Speech
Gandhi
Lincoln
12 year a slave
Kingdom of Heaven
Amistad
Darkest hour
Troy..iako ne volim te sparta,300 fazone
Braveheart
The patriot
Mary queen of scots
Hidden figures
Gone with the windako se pika
The other boleyn girl
ne mogu vise da se sjetim![]()
i na temu 2.sv. rata - apsolutno sve sto sam nasla...
nisam
Ne obracaj mi se dok ne odgledasvrhbosnica wrote: 20 Jan 2020, 08:28nisam![]()
ni njega,ni saving private ryan.. iako imaju preko 8 rejting![]()
Nisam.vrhbosnica wrote: 20 Jan 2020, 06:11Jesi gledao serijal Rome....dadojović wrote: 19 Jan 2020, 23:55 Zanimljivo kako se promjenio pristup povijesnim filmovima u kojima se radnja dešava u doba Rimskog carstva.
Prije su bili dosta naslonjeni na religiju. Zadnjih godina ili bolje rečeno desetljeća sve se više radi otklon od religije.
Politička korektnost ili samo pragmatizam i želja za zaradom, koju donosi šire tržište?
pogledaj, neces se pokajati..ja sam par puta je gledaladadojović wrote: 20 Jan 2020, 08:46Nisam.
Nekako sam se zasitio filmova te tematike. Toliko je toga ranijih godina snimljeno, plus nove verzije da mi sve što novo pogledam izgleda već viđeno. Uz to bilo je puno i dokumentaraca, Pompeji, Ludi rimski carevi...
Iznenađen sam da su tu seriju Rome prestali snimati. Sva ta raskošna produkcija, bila je hvaljena i od publike i od struke, sva ta pompa i opet prekinuše sa snimanjem.
To je problem sa serijama, s vremenom se razvodni kvaliteta.vrhbosnica wrote: 20 Jan 2020, 11:19pogledaj, neces se pokajati..ja sam par puta je gledaladadojović wrote: 20 Jan 2020, 08:46
Nisam.
Nekako sam se zasitio filmova te tematike. Toliko je toga ranijih godina snimljeno, plus nove verzije da mi sve što novo pogledam izgleda već viđeno. Uz to bilo je puno i dokumentaraca, Pompeji, Ludi rimski carevi...
Iznenađen sam da su tu seriju Rome prestali snimati. Sva ta raskošna produkcija, bila je hvaljena i od publike i od struke, sva ta pompa i opet prekinuše sa snimanjem.![]()
pa i bolje da su prekinuli, nego da se ofucaju sa sljedecim sezonama, kako to inace i bude![]()
posmatra se iz razlicitkog kutka ljudskog rezonovanja, ista povijesne pojava se zaista ( pragamtiski) moze obrazloziti drugacijim pristpuom, a da se povijesne cinjenice ne promjenedadojović wrote: 19 Jan 2020, 23:55 Zanimljivo kako se promjenio pristup povijesnim filmovima u kojima se radnja dešava u doba Rimskog carstva.
Da parafraziram dijalog iz onoga filma Parada.Venera wrote: 20 Jan 2020, 13:53posmatra se iz razlicitkog kutka ljudskog rezonovanja, ista povijesne pojava se zaista ( pragamtiski) moze obrazloziti drugacijim pristpuom, a da se povijesne cinjenice ne promjenedadojović wrote: 19 Jan 2020, 23:55 Zanimljivo kako se promjenio pristup povijesnim filmovima u kojima se radnja dešava u doba Rimskog carstva.
Politička korektnost ili samo pragmatizam i želja za zaradom, koju donosi šire tržište?![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest