Keto cheesecake
Ja cu prepricati recept, onako kako sam ja pravila, a zatim staviti link na original recept.
Podloga:
100 gr ljesnika
100 gr badema
Sok jednog limuna
Kasika stevie
100 gr istopljenog margarina.
Bademe i ljesnik usitnila u sjecku, ne sasvim. Zatim prebacila u zdjelu, dodala sok od jednog limuna, kasiku stevije i 100 gr istopljenog maslaca, pa promijesala kasikom, da se sve spoji.
Kalup 26 dobro premazala maslacem i ravnomjerno nanijela smjesu. Stavila u rernu zagrijanu na 150°na 20 minuta.
Dok se peklo pripremila
Zuta krema:
4 jajeta
800 gr krem sira (ABC)
Kasika gustina
Kasika vode
Kasika stevie
Odvojila bjelanca i zumanca, u bjelance dodala steviu i umutila j cvrst snijeg, pa dodala gustin otopljen u vodi, zatim jedno po jedno zumance, miksajuci. U sve to istresla sir, pa nastavila mutit da se sve dobro poveze.
Kad se podloga ispekla premazala kremom, pa vratila u rernu na 150°C, 1 sat. Za to vrijeme nisam otvarala rernu. Nakon sat vremena, iskljucila rernu i dalje ne otvarajuci je ostavila kolac jos 1 sat u rerni.
Zatim sam napravila bijelu kremu
500 gr milerama 20%
1 kasika stevie.
Ovo sam samo mikserom umutila i kad sam izvadila cheesiku iz rerne premazala po zutoj kremi.
Vocni sloj
-kupine, otprilike, istresla sto sam imala u nacetoj vrecici u zamrzivacu
- 1 kasika stevie
Voce i steviu stavila na ringlu u tavici da se otopi. Kad se ohladilo prelila po cheesecake i stavila u frizider, jutros rezala.
A ovo je ĺink na original recept
https://jedemdoma.hr/recepti/keto-cheesecake/
Utisak, hmmmm. Pa prvi put se susrecem s kolacima koji to nisu u pravom smislu rijeci

Neobicno je, ne lose, samo neobicno, fino je slatko gdje ima i voca, vec ovaj dio pri kraju malo slankast i dosta se osjeti sir. Mozda je do mog neiskustva sa steviom, pa bi bila druga prica da sam stavila vise. U svakom slucaju, zaista nije los, moze se iznijeti gostima, moze se pojesti da te zelja mine kad pozelis slatko, super izgleda, vjerujem da bi s vise voca i stevie bio bolji. Pa da znam za drugi put.
Ocjena 3/5.
I skupo je, brate slatki

Kakvu sam tortu mogla napraviti za ove pare

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.