evo neću pitati za opere i balet

Moderator: Krokodil Behko
ovaj mi se mandi sve vise svidja :lol ... pozoriste i motorijada, nalazim se u ovakvim kombinacijamamandibulas wrote:idem i ne smeta mi - ali isto tako kako odem u pozoriste, tako odem i na "motorijadu" (tu se kulturno "spustim"):)
kino obozavam (sjecam se dana kad je cijela skola isla da gleda "Kuduz" - valjda neko zna o cemu pricam, ili kad je "Dom za Vjesanje" postao globalni hit - 100 puta ljepsi osjecaj filma jer sam ih oba gledao u kinu)
Maja wrote:meni je najgore iskustvo iz pozorišta bilo kad sam išla da gledam Kursadžije
bože dragi koja dosadaaaaaaaa
svi se oko mene smiju a ja sjedim i šutim
Opaaaa "samarcine"Ideja wrote:Prošle sedmice na univerzitetu predstavljanje knjige Dževada Karahasana "Die Schatten der Städte" (doslovni prevod-sjene gradova).
Nakon čitanja odlomka u kojem autor govori o Sarajevu i povlači paralelu s Andrićevim vidjenjem Bosne i Sarajeva, prelazi se na diskusiju. Pošto je u odgovorima na više pitanja spomenuo dosta naših pisaca, jedno od pitanja koje je slijedilo je bilo "A šta je sa ženama piscima tj pjesnikinjama?" Karahasan pominje Biseru Alikadić i Jasminu Musabegović, napominjući da se one ne bave toliko Bosnom i vanjskim svijetom, nego da da je centru njihovih djela skoro uvijek nešto unutarnje, nešto u nekom zatvorenom prostoru. Slijedi pitanje jedne profesorice sa univerziteta "A da li je to zato što su žene kod vas uvijek zatvorene u kući?"![]()
Karahasan je zbunjeno zastao a zatim objasnio dotičnoj da ima pogrešnu sliku o ženama iz Bosne i da unutrašnjost i zatvorenost u književnosti nije to što je ona shvatila.
što se folira, glumi nivo
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests