carobnjak Nurudin wrote:Još da kažem ,ako nisi primjetila ti političari su svi vrlo dobro školovani i to mnogi po stranim fakultetima te magistar te doktor ali tu nije riječ o obrazovnaju nego o poštenju .
O tome se uči u porodici ,a Bogami i u školi jer tamo se dosta vremena provede.
Šta će onda ta djeca pomisliti i zaključiti kad vide da im učitelji štrajkuju svako malo ,a zbog čega? Pa zbog para ! Šta će zaključiti ? Pa da su pare najbitnije. Šta će uraditi ako nekad dođe to dijete kad odraste na neku funkciju ?
Nemate ba nimalo socijalizacije u sebi niti vas je briga za društvo ,eto tvoj je poso najteži i tvoj je fakultet najvrijedniji i ti si najpametnija. Šta je sa onima koji nisu nikad mogli doći u priliku da završe fakultet ? Ima ih čak koji ni srednju nisu mogli jer nisu imali im roditelji para?
Eto oni nek crknu sa 500km ,a ti se žali kad imaš duplo više . Ne samo ti ,nemoj to shvatiti osobno jer su takvi većina . Šta je recimo sa zdravstvom ? Non stop ti ljudi štrajkuju zbog nečeg ,a svi znaju da osim plate beru svi odreda na pacijentima u vidu plavih koverti i "malih" novčanih nagrada....al opet se štrajkuje.
Šta je sa policijom ? Isto malo malo pa štrajk ,a pojeli možda svako drugo jagnje u BiH od "progledavanja kroz prste" . Zato im treba svima zavrnuti pipu
Ti si jako ogorčen na sopstveni život i ja te žalim zbog toga. Ali umjesto što radije lupaš glavom o zid gledaj kako bi sebi mogao uljepšati život.
Nemaš pravo da se_eš i pričaš o mom životu ali ako te već zanima, nisam ni ja imala roditelje koji su mogli da me "šalju" na fakultet nego sam radila i sama sebi plačala. Radim od drugog srednje. I meni je moj fakultet vrijedan i najpametnija sam i ne dam da me takvi kao ti ponižavaju.
Najlakše je biti ogorčen na sve i mrziti sve oko sebe koji žele sebi dobro, čekati da se neko drugi izbori za nas.
I doktori neka štrajkuju, nisu oni krivi što su ih ljudi naučili potplatiti. Ipak nam o njima ovisi život. I policija treba da štrajkuje, rade i vikende i nićne i praznike, nemaju ni Bajrama ni Božića ni nikakvog sveca a nikakve naknade za to nemaju, imaju 800km plate. Daj nakanadu majmunima koji sjede po sjednicama a nemoj ljudima koji rade. Treba da te stid i tebe i svih poput tebe.
Umjesto da svi ustanemo i štrajkujemo zbog robovlasnika u vladi, predsjedništvu i sl. koji su nas doveli dovde, mi sikćemo jedni na druge. Fuj