Spavate li po danu?
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7557 times
- Been thanked: 17681 times
- Status: Offline
Spavate li po danu?
Imate li običaj da malo odspavate poslijepodne i radite li to svakodnevno ili ponekad?
Dešava li se i kod vas koji nikad ne spavate po danu kad jednom zaspete da se probudite još umorniji i nekako slomljeni?
Meni se to prije dešavalo, ali kad uvedem svakodnevno spavanje (nekako najčešće ljeti) naviknem se i sve je ok.
Kad spavate po danu možete li zaspati naveče?
Dešava li se i kod vas koji nikad ne spavate po danu kad jednom zaspete da se probudite još umorniji i nekako slomljeni?
Meni se to prije dešavalo, ali kad uvedem svakodnevno spavanje (nekako najčešće ljeti) naviknem se i sve je ok.
Kad spavate po danu možete li zaspati naveče?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9288 times
- Been thanked: 11046 times
Re: Spavate li po danu?
A šta ćemo mi koji, ne spavamo po danu? 
Kad "prilegnem" po danu, makar samo sat vremena, pa i manje, to znači da mi
uveče nema sna do 3 ujutro. Tako uvijek bilo. Nisam nikada imao tu naviku.
A znam ih, koji sasvim sigurno, pola života, provedoše spavajući.

Kad "prilegnem" po danu, makar samo sat vremena, pa i manje, to znači da mi
uveče nema sna do 3 ujutro. Tako uvijek bilo. Nisam nikada imao tu naviku.
A znam ih, koji sasvim sigurno, pola života, provedoše spavajući.
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Kada sam u nekim obavezama, idem na fax, ili negdje, pa se umorim ili ako puno učim po danu, onda moram odmoriti.
Ponekad kad legnem ne mogu manje od dva sata, jer mi treba malo duže dok zaspem pa onda se ne mogu probuditi iz najslađeg sna.
A ako nisam izmorena onda rijetko legnem po danu, a ako zaspem onda ne mogu navečer zaspati do nekih doba.
Ponekad kad legnem ne mogu manje od dva sata, jer mi treba malo duže dok zaspem pa onda se ne mogu probuditi iz najslađeg sna.
A ako nisam izmorena onda rijetko legnem po danu, a ako zaspem onda ne mogu navečer zaspati do nekih doba.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Uglavnom ne spavam. Ako mi se desi, probudim se još više umorna i iscrpljena...
Ne, po danu nikada ne spavam. To je za mene dandguba...
Nekada sam znala i zaspati, ali probudim se još umornija nego kada sam legla. Ne praktikujem čak ni ležanje u toku dana...ja to zovem "razvlačenje"
. Ako mi se dogodi da mi se popodne pridrijema znam onako sjedeći sklopiti oči na možda nekih pet minuta, ne zaspati, nego odmarati zatvorenih očiju. Poslije se osječam svježe kao da sam spavala.

Nekada sam znala i zaspati, ali probudim se još umornija nego kada sam legla. Ne praktikujem čak ni ležanje u toku dana...ja to zovem "razvlačenje"

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
-
Nemogu spavati po danu.. I uvijek se budim sa suncem i dnevnim svjetlom.. Znam nekad ostat budan do 4-5 ujutro i max tad spavam do 8.. I cijeli dan se osjecam umornim, oci umorne, ali zaspati ne mogu.. Nema sanse da dodje san na oci..
Samo noc, i to dok traje... i vecinom zaspem poslije ponoci ustajem prije 8.. i to je to..
Ako zaspem slucajno od umora nekad u 22 ili 23 sata, obavezno se budim navece i ne mogu zaspat neko vrijeme...
Samo noc, i to dok traje... i vecinom zaspem poslije ponoci ustajem prije 8.. i to je to..
Ako zaspem slucajno od umora nekad u 22 ili 23 sata, obavezno se budim navece i ne mogu zaspat neko vrijeme...
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
da ne radim svaki dan po osam sati zasigurno bi odspavala po danu,
,ovako ostadne mi samo na vikend i to nedeljom hrmmmmmm,,,
,ovako ostadne mi samo na vikend i to nedeljom hrmmmmmm,,,
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Spavam na poslu... ako sam na putu spavam za volanom, a ako sam u officeu - onda za stolom... Pikal se to???
Ne da se usranom do potoka...

-
- Aktivni forumaš
Jaoo kako bi sada
. Inace ako nekad zaspim u nevakat to je navece pred tv. Pocne film , pocnem gledati i poslije se samo lava sjecam. 

siromah nema sta a bogatas nema kad
"Otkinem" skoro pa redovno
I zalud sto znam da ce mi biti nesnosno vruce kad ustanem, zalud sto znam da cu biti nemocna, k'o slomljena, zalud sto znam da cu teze zaspati navece - ma dzaba - lec' se mora

I zalud sto znam da ce mi biti nesnosno vruce kad ustanem, zalud sto znam da cu biti nemocna, k'o slomljena, zalud sto znam da cu teze zaspati navece - ma dzaba - lec' se mora

E sad necu ni kako ja hocu
Svaki dan, ako sam prva onda kad dodjem padnem u komu najmanje 1.5 sat, ako ne radim onda obletim 15 min. Jednostavno moram pa dzaba....
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
Ako sam bas ono preumorna po nekad uz tv.Inace spavam i imam dobar sam .

Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Pa s obzirom da mi je posao takav da radim u smjenama pa samim tim se i namece poremecenost potrebnog sna u noramalnom i uobicajenom ritmu i cesto sam prinudjen da taj odmor odnosno spavanje nadoknadim povremeno u toku dana.istraživanje wrote:Popodnevno spavanje osvježava organizam
San ima regenerativne efekte nakon produženog perioda budnosti
Psiholozi tvrde da popodnevno spavanje "tjera" umor, osvježava organizam i pamćenje, ali i pozitivno utječe na mentalne sposobnosti i pojačava radni učinak.
Rezultati istraživanja američkih naučnika ukazuju na to da san ima regenerativne efekte nakon produženog perioda budnosti.
Metju Voker (Matthew Walker), profesor psihologije na Univerzitetu Berkli, rekao je da su naučnici ispitali 39 mladih odraslih osoba podijeljenih u dvije grupe od kojih se jedna odmarala, a druga nije. U podne bi svi učesnici bili podvrgnuti mentalnim ispitivanjima posebno namijenjenim aktiviranju hipokampusa, područja mozga koji pomaže čuvanju informacija - pamćenje.
Obje grupe su imale identične rezultate - u 14 sati pripadnici grupe koji su zadržani da bi se odmorili, otišli su da spavaju tokom 90 minuta dok su ostali ostali budni. Kasnije tokom dana, u 18 sati, svi učesnici ispitivanja ponovo su podvrgnuti nizu mentalnih vježbi u kojima je trebalo da memorišu informacije.
- Učesnici ispitivanja koji su spavali mnogo bolje su reagirali, pa su čak poboljšali svoje rezultate, istakli su istraživači. Ovi rezultati su u skladu s njihovom hipotezom po kojoj je san potreban da bi se kratkoročno ispraznila memorija mozga i napravilo mjesto za novu informaciju, kazao je Voker.
- gejsha
- Inventar foruma
Ovo vrijeme je stvoreno samo za spavanje..
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
ja bih dan prespavala, mada to ne radim, nemam kad
....volim noc
neko mora da pazi dok svi drugi spavaju 

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.