17:09 Nakon što je prije sat Nadzorni odbor GRAS-a bivšeg direktora Hasana Bašića ponovo imenovao za v.d. direktora preduzeća, Sindikat komunalne privrede i radnici koji na čelu GRAS-a više ne žele vidjeti Bašića polako se okupljaju u krugu preduzeća.
Ekipa "Avaza" na lice mjesta došla je prije 15-tak minuta i u krugu GRAS-a zatekli smo oko 100 nezadovoljnih uposlenika. Dok ogorčeni radnici i dalje pristižu, Sindikat je odlučio obustaviti saobraćaj. Međutim, povlačenje tramvaja i trolejbusa u Remizu trenutno ne dozvoljavaju putnici, koji su zablokirali prugu na Otoci kod Olimpijskog bazena, gdje je napravljena kolona više od 20 tramvaja.
Pune ruke posla u ovim trenucima ima i policija. Specijalci u vozilima su izvukli članove NO koji su imenovali Bašića, dok saobraćajci reguliraju saobraćaj na Otoci i sprječavaju sukob građana i GRAS-ovaca.

17:26 Nakon što su skoro svi tramvaji došli, u Remizu pristižu i autobusi, minibusi te trolejbusi. Radnika je sve više, sada već nekoliko stotina, i, kako kažu, stupaju u štrajk i tako će ostati sve dok im ne ispune zahtjeve. Hasana Bašića ne žele na čelu preduzeća.
Predsjednik Sindikata komunalne privrede Adnan Himzanija optužio je Vladu Kantona Sarajevo na čelu s SDA koja, prema njegovim riječima želi da uvuče "Centrotrans" u javni prijevoz u KS.
- Od ovoga trenutka zahtjevamo od Vlade KS da napokon kaže ko je pokrao GRAS i ko ga je doveo na prosjački štap. U Vladi ima i onih koji su to uradili. Što se tiče Hasana Bašića, on je "Radovan Karadžić" za GRAS - kazao je Himzanija.
17:44 Stotine radnika, koji i dalje pristižu, okupilo se ispred upravne zgrade GRAS-a gdje zvižde i skandiraju Bašiću: "lopove, lopove".

18:22 Zamjenik predsjednika sindikata komunalne privrede FBiH Adnan Himzanija je naglasio da su radnici GRAS-a imali loša iskustva s Bašićem koji je već obavljao tu funkciju te da je štrajk odgovor na prekršeni dogovor koji je jučer postignut.
- Taj čovjek je prije dvije godine napravio "Srebrenicu" u GRAS-u i mi nećemo dozvoliti da se to ponovo desi. Problemi radnika GRAS-a su brojni, ali ako Bašić bude povučen s funkcije direktora, za sve ostalo ćemo se dogovoriti, tvrdi Himzanija.
18:51 Okupljenim radnicima, prije nekoliko trenutaka obratio se i dosadašnji v.d. direktora GRAS-a Adis Šehić.
- Odstupam s dužnosti. Niko me nije upozorio da sam nešto loše radio. Bez najave sam smijenjen, moram to poštovati. Ministar Jusuf Bubica i Ministarstvo su bili neozbiljni jer mi ništa nisu najavili. Nažalost, opet građani najviše trpe.

19:18 Predsjednik Sindikata autobuskog saobraćaja u GRAS-u Rasim Bećirević još ne zna kada će biti održan sastanak Sindikata sa Upravom, niti da li će GRAS sutra vratiti vozila u saobraćaj.
"Nismo još dobili zahtjev Uprave za sastanak. Kada dobijemo, sastanak će biti održan", rekao je Bećirević.
On je dodao da Sindikat GRAS-a smatra da je Bašić "istrošeni kadar" te da više ne može obavljati direktorsku funkciju.
19:28 U Sarajevu je u toku vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, na kojoj se raspravlja o aktuelnoj situaciji u vezi sa štrajkom radnika Gradskog saobraćaja.
19:49 Radnici GRAS-a poručili su večeras da će se vratiti na posao ukoliko to odluči dosadašnji v.d. direktor Adis Šehić, dok odluke novoizabranog Bašića neće biti ispoštovane. Radnici su trenutno i dalje kod Upravne zgrade GRAS-a gdje čekaju završetak vanredne sjednice Vlade KS gdje se nalazi i predsjednik sindikata Rasim Bećirević
20:01 Četiri autobusa su nešto prije 20 sati napustili GRAS-ove garaže i krenuli su prema određenim destinacijama u gradu. Kako saznajemo od naših novinara sa lica mjesta radi se o radnicima, odnosno vozačima, koji su naklonjeni novoizabranom v.d. direktoru Bašiću, dok ostali radnici ne žele poštivati njegove odluke.