Halifa Omer r.a.
-
- Status: Offline
Halifa Omer r.a.
Da se malo ostavimo Sulejmana i ostalih serija i kojekakvih nebitnih licnosti, i malo pogledamo zivot ashaba Bozijeg poslanika, Omera r.a.
Njegov zivot prije i poslije islama..
Seriju o zivotu Omera r.a. pogledajte na ovoj yt playlisti..
Vjerujem da ce mnogima ova serija biti zanimljiva...
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... uP6lQ1XMfV
Njegov zivot prije i poslije islama..
Seriju o zivotu Omera r.a. pogledajte na ovoj yt playlisti..
Vjerujem da ce mnogima ova serija biti zanimljiva...
http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... uP6lQ1XMfV
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Re: Halifa Omer r.a.
Pa ne bih se baš složila da su sultani bili potpuno nebitne osobe(nevezano za seriju)......
Naravno,nisu bili poslanici,ali ni u kom slučaju nisu bili nebitni,jer da ih nije bilo,danas ti ne bi pisao ovaj post(ako me razumiješ šta ti hoću reći
)

Naravno,nisu bili poslanici,ali ni u kom slučaju nisu bili nebitni,jer da ih nije bilo,danas ti ne bi pisao ovaj post(ako me razumiješ šta ti hoću reći

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Ja sam govorio striktno licnosti koje se prikazuju u kojekakvim serijama, i gledanjem istih se ne moze puno nista pametnog nauciti, osim kako praviti spletke i lagati...
Sto se tice sultana kao sultana, naravno da su oni velike licnosti...
Sto se tice sultana kao sultana, naravno da su oni velike licnosti...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9160 times
- Been thanked: 10878 times
Nemam vremena da sad to gledam. Gdje je on bio halifa? Jel u Meki ili u Bagdadu?
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
U Medini . On je bio treći po redu od četvorice pravednih halifa .Krokodil Behko wrote:Nemam vremena da sad to gledam. Gdje je on bio halifa? Jel u Meki ili u Bagdadu?
Međutim ne vjerujem da serija može da se usporedi sa serijom o Sulejmanu jer je skroz drugi koncept serije . Ova je više bazirana na vjeri + istorija ,dok je Sulejman baziran kao sapunica + istorija
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9160 times
- Been thanked: 10878 times
Pa eto. Ako će biti dovoljno, Sulejmana ionako ne gledam a ovo
ću pogledati kad se spremim za to. Inače sam gledao puno tih
vjera+historija. Ne samo u vezi islama.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Meni je lično kvalitet serije o hazreti Omeru prilično loš ,mislim onako što se tiče umjetničkog nekog dojmaKrokodil Behko wrote:Pa eto. Ako će biti dovoljno, Sulejmana ionako ne gledam a ovo
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7446 times
- Been thanked: 17304 times
Hazreti Omer
Vrhunska historijska serija "Hazreti Omer" od 1. jula na TV1Mreži

Vrhunska historijska serijska produkcija u 30 nastavaka „Hazreti Omer“ opisuje život sejjida Omera ibn Hattaba, i prati njegov život od pastira, koji čuva kamile svoga oca, do jednog od najvećih vladara u historiji.
U Mekki u 7. vijeku pojavljuje se posljednji Allahov Poslanik Muhammed (s.a.v.s.), i donosi Poruku koja mijenja tadašnju vjeru, običaje i ljude. Među tim ljudima je i Omer b. Hattab, kojeg Islam mijenja iz jednog od najvećih neprijatelja nove vjere, u jednog od najvećih njenih pomagača.
Omer b. Hattab, u društvu ostalih velikana, drugova Allahovog Poslanika (s.a.v.s.) poput Ali b. Ebu Taliba, Ebu Bekra es-Sidika, Osman b. Affana, objediniće Arapska plemena i pod zastavom Islama uspostaviti Imperiju vjere i pravde bez premca u čitavoj istoriji.
Omer, svojim žestokim karakterom i nepokolebljivom vagom pravde, donosi smiraj u srca obespravljenih i prijatelja, a strah u srca nasilnika i neprijatelja.
U periodu kada Evropa pada u mračni Srednji vijek, uprava Omera b. Hattaba se širi u najveću Imperiju koju je svijet do tada upamtio gutajući Perziju i Bizantiju, mijenjajući tok naše istorije i budućnosti i zasjenjujući velike vojskovođe kojima se Zapad divi, poput Aleksandra Makedonskog i Julija Cezara.
Serija Hazreti Omer snimljena je u periodu od 2010. do 2012. u proizvodnji dvije televizijske kuće: MBC-a (Televizijski centar Srednjeg istoka) i Katarske televizije. Troškovi ove serije dostigli su cifru od rekordnih 40 miliona eura. Serija govori o životu drugog pravednog halife Omera ibn Hattaba, radijallahu anhu, od njegove mladosti do smrti, prikazuje razne događaje i bitke. Scenario je napisao palestinsko-jordanski scenarista Velid Sejf, a režiser je Sirijac Hatim Alijj, inače režiser mnogih serija iz povjesti Islama i islamskih ličnosti. Omera, radijallahu anhu, glumi Sirijac Samir Ismail, kojem je ovo prvo glumačko pojavljivanje.
Serija je snimljena u 30 epizoda, na arapskom jeziku a radi se na sinhronizaciji drugih 5 jezika. Snimanje je najvećim dijelom rađeno u Maroku. U projektu je bilo uključeno 30 hiljada ljudi. Prvo emitovanje u toku Ramazana 2012.godine praćeno je milionskim gledateljstvom širom svijeta.
Serija će biti emitovana od ponedjeljka, 1.jula, u programu TV1Mreže, svake večeri u 21 sat, izuzev četvrtkom i nedjeljom.
(Vijesti.ba)

Vrhunska historijska serijska produkcija u 30 nastavaka „Hazreti Omer“ opisuje život sejjida Omera ibn Hattaba, i prati njegov život od pastira, koji čuva kamile svoga oca, do jednog od najvećih vladara u historiji.
U Mekki u 7. vijeku pojavljuje se posljednji Allahov Poslanik Muhammed (s.a.v.s.), i donosi Poruku koja mijenja tadašnju vjeru, običaje i ljude. Među tim ljudima je i Omer b. Hattab, kojeg Islam mijenja iz jednog od najvećih neprijatelja nove vjere, u jednog od najvećih njenih pomagača.
Omer b. Hattab, u društvu ostalih velikana, drugova Allahovog Poslanika (s.a.v.s.) poput Ali b. Ebu Taliba, Ebu Bekra es-Sidika, Osman b. Affana, objediniće Arapska plemena i pod zastavom Islama uspostaviti Imperiju vjere i pravde bez premca u čitavoj istoriji.
Omer, svojim žestokim karakterom i nepokolebljivom vagom pravde, donosi smiraj u srca obespravljenih i prijatelja, a strah u srca nasilnika i neprijatelja.
U periodu kada Evropa pada u mračni Srednji vijek, uprava Omera b. Hattaba se širi u najveću Imperiju koju je svijet do tada upamtio gutajući Perziju i Bizantiju, mijenjajući tok naše istorije i budućnosti i zasjenjujući velike vojskovođe kojima se Zapad divi, poput Aleksandra Makedonskog i Julija Cezara.
Serija Hazreti Omer snimljena je u periodu od 2010. do 2012. u proizvodnji dvije televizijske kuće: MBC-a (Televizijski centar Srednjeg istoka) i Katarske televizije. Troškovi ove serije dostigli su cifru od rekordnih 40 miliona eura. Serija govori o životu drugog pravednog halife Omera ibn Hattaba, radijallahu anhu, od njegove mladosti do smrti, prikazuje razne događaje i bitke. Scenario je napisao palestinsko-jordanski scenarista Velid Sejf, a režiser je Sirijac Hatim Alijj, inače režiser mnogih serija iz povjesti Islama i islamskih ličnosti. Omera, radijallahu anhu, glumi Sirijac Samir Ismail, kojem je ovo prvo glumačko pojavljivanje.
Serija je snimljena u 30 epizoda, na arapskom jeziku a radi se na sinhronizaciji drugih 5 jezika. Snimanje je najvećim dijelom rađeno u Maroku. U projektu je bilo uključeno 30 hiljada ljudi. Prvo emitovanje u toku Ramazana 2012.godine praćeno je milionskim gledateljstvom širom svijeta.
Serija će biti emitovana od ponedjeljka, 1.jula, u programu TV1Mreže, svake večeri u 21 sat, izuzev četvrtkom i nedjeljom.
(Vijesti.ba)
- Maja
- Administrator
Re: Hazreti Omer
E ovo će se gledati
Samo bi valjalo da pomaknu termin kad počne ramazan. Barem u 10h.

Samo bi valjalo da pomaknu termin kad počne ramazan. Barem u 10h.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
cita se dobro. sigurno ce biti i online....gledat cu.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
-
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
i vec je tu. hvala crni.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Zagorka
evo i ja noćas vidjeh reklamu.....ovo moze biti moćno,ovisi kako urade.....nadam se da neće prevelik broj ep imati,tako se izgubi na kvaliteti 

-
Po ovome linku sto ja stavio.. Ima 30 epizoda od po 45 min.. E sad zavisi kako ce staviti na tv po koliko minuta..
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3855 times
- Been thanked: 2900 times
zavisi....Zagorka wrote:evo i ja noćas vidjeh reklamu.....ovo moze biti moćno,ovisi kako urade.....nadam se da neće prevelik broj ep imati,tako se izgubi na kvaliteti

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Zagorka
Pasaga wrote:zavisi....Zagorka wrote:evo i ja noćas vidjeh reklamu.....ovo moze biti moćno,ovisi kako urade.....nadam se da neće prevelik broj ep imati,tako se izgubi na kvaliteti![]()
![]()
![]()

-
- Maja
- Administrator
Omer je kad i ona turska serija Da sam oblak koju tata prati 
Vidim reprize su u 4 sata a ja dolazim kući oko 4 i 20. Ne znam šta ću.
Vjerovatno ću gledati nekad naveče, nekad pola reprize.
Znam da neću na youtubu jer je loš kvalitet a ja volim da mi je fina slika (i kad skidam s neta mora biti dobra rezolucija) a nema da se skine epizoda po epizoda već čitava serija od 16 giga.
Haj smisliću nešto.

Vidim reprize su u 4 sata a ja dolazim kući oko 4 i 20. Ne znam šta ću.
Vjerovatno ću gledati nekad naveče, nekad pola reprize.
Znam da neću na youtubu jer je loš kvalitet a ja volim da mi je fina slika (i kad skidam s neta mora biti dobra rezolucija) a nema da se skine epizoda po epizoda već čitava serija od 16 giga.
Haj smisliću nešto.
- Maja
- Administrator
Prva epizoda mi je bila dosadna. Nekako je previše vremena prošlo u prikazivanju kako likovi hodaju, jašu na devi...nekako mi ni dijalog nije nešto, a prevod leti pa ne možeš sve stići pročitati.
Ali meni su većinom kod svih serija prve epizode dosadne pa ću nastaviti da gledam.
Ali meni su većinom kod svih serija prve epizode dosadne pa ću nastaviti da gledam.