sve zavisi ,kako kad...zimi malo manje perem auto jer mrzne u autopraonama i nema vode za poslije pranja oprat unutrasnjost,ali ljeti nesto cesce...ako bih imao svoje dvoriste ovdje i smio prati auto onda bih vjerovatno prao auto cesce jer uvijek ici u praonu je procedura,guzva kroz grad pa manji dio autoputa dok dodjem do autopraone-posto idem skoro obavezno u jednu veliku praonu u Frankfurtu(nekih 12 km) jer je bas ok,sjedim u autu i sve se radi automatski,traka gura auto onom brzinom koja je potrebna tako da za nekih 3-4 minute auto bude kao novo...kad se zavrsi pranje i guranje auta dodje se do jednog signalnog svjetla koje kad se upali na zeleno znaci mosh ici i automatski se otvore vrata i to bi to bilo...20 m dalje su placevi gdje se dzaba(sto nije svukuda slucaj) pere unutrasnjost i kablovi za usisavanje prasine,lijevo i desno,ogromne snage,cisti sve takoreci jer su zbilja jako i imaju podobar precnik tako da i pokoja krupnija stvar moze da prodje,treba se pazit da se ne usisa nesto sto covjek ne zeli da ode zauvijek

...
tu ostanem ako sam dobre volje po sat ili sat ipol vremna ,operem prilicno unutrasnjost,obrisem to fino,naspem vode za brisaec i onda kad pogledam moju makinu izmami mi se mali skriveni osmijeh na usnama od nekog unutarnjeg malog zadovoljstva i spoznaje kako je makina bas prelijepa,sexi i sportska...hocu reci tek tada dodju one sportske linije do izrazaja sa svom svojom "ostrinom"..
ovaj opis gore odnosi se na momente kad sma dobre volje i bez stresa a ako nije tako onda operem samo auto automatski spolja na traci i ususam unutrasnjost za 5 minuta ,bez pranja i fertik..