Ravnopravnost za punije manekenke

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10005 times
Been thanked: 11893 times
Status: Offline

Ravnopravnost za punije manekenke

Post by Krokodil Behko »

Image

Tjedni mode nisu baš najprijateljskije okruženje za žene s nekoliko kilograma više, ali Hayley Hasselhoff tvrdi da ne postoji razlog zbog kojeg bi "plus size" manekenke bile tretirane drukčije od "normalnih".

Ona je kći Davida Hasselhoffa, ima 21 godinu i ovog se petka premijerno pojavila na londonskom Plus Size Fashion Weekendu. U pitanju je događaj koji nije povezan s London Fashion Weekom, ali organizatori se nadaju da bi "veće manekenke" poput Hasselhoff jednog dana mogle hodati i po "mainstream pistama", piše Huffington Post.

Image

"To što ovo u nazivu ima 'plus size' nije dobro za event. Radi se o ženama s oblinama, ženama svih veličina i oblika. Nadam se da će jednog dana događaji poput ovog uživati jednaku popularnost i poštovanje kao i obične revije", poručila je Hayley koja se modelingom bavi od svoje 14. godine. Nedavno se vratila pistama nakon što je nakratko uzela pauzu kako bi se posvetila satima glume.

Ovo je druga godina da se održava London Plus Size Fashion Weekend. Na njemu modeli predstavljaju vjenčanice, donje rublje i badiće. David Hasselhoff planirao se pojaviti kako bi podržao kćer, ali ipak je morao otkazati zbog drugih obveza: "Svejedno mi je je li tu ili nije. Uvijek je u mojem srcu", kazala je Hayley.

Izvor: Index.hr
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Re: Ravnopravnost za punije manekenke

Post by Zagorka »

ove su gore od pedera......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Pa u pravu su, ne treba ih tretirati drukčije. Ukinuti tu profesiju.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

Pa niko ih i ne tretira nenormalnima.Kategorije,ko u boksu,ko u svemu.

Fina je,sta joj treba da se dokazuje nekome da je fina.

Taj dio ne kontam.Kome se dokazuju?Muškarcima,dizajnerima?Glupo mi je sto zena cim pređe par kila,odbaci ponos i počne nekakve očajne mjere.Niko joj nije ni rekao da je ruzna.
Sama je iskompleksirana i hoce na silu svijet da okrene.

I niko im i ne zapne toliko za kilažu,dok same ne zapnu.....što ne može reći:imam toliko i boli me ćošak.......ne kontam :cudi .......vazda neka hrpa akcija:prihvatite punašne........a braćo mila......
alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 »

Nije stvar u dokazivanju. Punije žene su oduvijek bile nižeg ranga, uvijek u borbi sa suvišnim kilogramima, uvijek bez razumijevanja okoline. A sad je došlo tako da ne možeš kupiti odjeću za sebe ako imaš koju kilu više. Ja je podržavam!
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10242 times

Post by Julia-Klara »

Naravno da je podrzavam!
Ne smao u svijetu mode nego inace su zene sa viskom kilograma diskriminarne ili jos gore ismijavane. Veliki broj nas je bio zadirkivan jos u skolama od strane "normalne" djece, pa kroz tinejdzerske godine kada se vrlo lako moglo desiti da budete ismijane od simpatije, nekoga ko vam se svidja samo zato sto ste drugacije. Niko nikada nije pricao o tome kako se osjeca neko kada ga pocnu zadirkivati, i sva ta zadirkivanja nosi jos iz djetinjstva u glavi. Uvijek ces biti obiljezen kao luzer, neko ko ne drzi do sebe, prljav, neaktivan...
Nema ovo nikakve veze sa samopostovanjem nego je realna cinjenica naseg drustva-tretirane smo kao gradjani drugog reda :cudi
Nemam komplekse, ne prozivam, ne optuzujem, ali sam na svojoj kozi osjetila tu diskriminaciju.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

nema puniji manekenki protiv puniji žena nemam ništa protiv...one punije su što imaju konfekcijski broj 38 umisto 36...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

imaju moju podršku definitivno, ali se i sa zagorkom mogu složiti...i kod mene to pretjerano ispostavljanje izaziva kontra efekt :cudi
pa normalno je da su na naslovnicama i pod svjetlima reflektora ponajbolji primjerci...
to je kao da je meni krivo, zašto se o messiju piše više nego o meni,a možda volim nogomet više od njega, mada sumnjam da sam sad pogodio paralelu, al rano je još,nemojte zamjeriti :hm
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Ciklama

Post by Ciklama »

Naravno da treba ravnopravnost.
Modne kuće i kreatori su nametnuli lude kriterije. Većina manekenki liči na kosture, čast pojedinima, al' malo je onih koje su poput gazele Naomi C. Nabijaju se kompleksi običnim djevojkama i ženama. Zbog tih kriterija, anoreksija i bolimija su česte bolsti kod djevojaka.
Na ovu temu su se oglašavali razni psiholozi i stručnjaci, ukazujući na neravnopravnost prema punijim ženama, za koju najviše krive modnu industriju. Nisu u pitanju samo punije manekenke, već ove po pistama što šetaju, skoro sve imaju zdravstvene probleme.

Meni lično je ljepše vidjeti puniju djevojku ili ženu nego one rogače na modnim pistama, i zato podržavam sve koji se oglase u korist punijih djevojaka/žena.

Moja kolegica i ja redovno razmjenjujemo recepte, obe smo poguzije, i ja od šale znam reći da ćemo biti XXL žene, a ona mi jedne prilike odgovori da ni psi neće kosti bez mesa.
Ruana

Post by Ruana »

Nemojte me pogresno shvatiti, nemam nista protiv, mrsavih, niti punijih zena. Ali posao manekenke je kao i svaki drugi posao, i manekenka ne moze i ne treba da bude punija, jer na taj nacin ne moze prezentirati ono sto nosi, kako bi trebalo.
Nema ni fudbalera debelih, ni ostalih sportista, je ne boksuje nego prezentira robu.
Naravno da ima i anoreksicnih ali ima i onih koje sigurna sam zdravo jedu i zdravo zive, i u svakom slucaju zdravije je biti mrsaviji nego deblji, ovdje mislim na normalu, mrsaviji ispod normale i deblji iznad normale.
alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 »

Svijet mode je problem za punije žene. Zar nije diskriminacija to što ako imaš više kilograma ne možeš naći odjeću za sebe, bar ne možeš da to na nešto liči, već su veći brojevi nalik šatorima i obično se kreiraju samo za starije osobe. Evo vam primjer zadnjih farmerki koje su skroz uske, znači, moraš imati savršenu figuru da bi uopšte mogla nositi farmerke. Do prije par godina smo nosili normalne farmerke ravnog kroja i svako je mogao naći nešto za sebe. A ovi kosturi na modnim pistama, ispade da svima trebaju biti uzor, a većina ih pati od anoreksije. Mislim da je modna industrija nametnula kompleks velikoj većini žena, a tu su i muškarci koji te gledaju ko slona...
Ruana

Post by Ruana »

Ovo ne znam gdje bi napisala, ovdje ili na dijabetisu.
Ona sto se udebljala 8 kg za mjesec dana, pa to mora biti zivotinjski apetit, pa ce kad se porodi biti kriva moda sto se ne moze fino obuci.
Ne kazem ima robe toliko uske i male da je nemoguce obuci na sebe, ali to je moda za mlade, dobro mlade djevojke.
Svak ko ima normalne proporcije moze naci sta god hoce od robe.
Imam jednu prijateljicu kojoj je cudno kad joj kazes da ne stavlja masla u hranu, da ne jede dnevno po citav domaci hljeb, da ne pravi skoro svaki dan kolace kad im ne moze odoljeti itd.
Kad setamo po gradu citav dan prica sama sa sobom, sto ne moze da nadje broja. Pa je onda svaki dan, od sutra na dijeti.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Jeste, bravo Alma. Ove moderne manekenke nemaju ni sise ni dupeta.
Kome to može biti zanimljivo? :perezube
Ruana

Post by Ruana »

Krokodil Behko wrote:Jeste, bravo Alma. Ove moderne manekenke nemaju ni sise ni dupeta.
Ma, stvarno, sta bi trebala sa slaufima da reklamira.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ruana wrote:
Krokodil Behko wrote:Jeste, bravo Alma. Ove moderne manekenke nemaju ni sise ni dupeta.
Ma, stvarno, sta bi trebala sa slaufima da reklamira.
To je sve urota LGBT populacije.
Namjerno su isforsirali te kosture po modnim pistama, kako bi umanjili žensku ljepotu a samim tim i mušku želju za istom. Bravo Behko! Još jednom palac gore :ok
Ruana

Post by Ruana »

Hahaha Behko, ja mislim da se sa tim zeli umanjiti zenski apetit i natjerati na zdravu ishranu.
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

evo meni :D

treba ukinuti profesiju, slazem se s kolegom gore, okaciti odjecu na ofingere i na spagu vuc tamo vamo da ljudi vide.
a ako vec ima kategoizacija, onda se zna sta se trazi. poceli smo sve izjednacavat, djeca u skolama dobijaju trofeje za ucestvovanje :bua
zene traze na vimbldonu iste pare ko muski, moze sestro- kad poderes djokovica u tri seta- evo pare.
egaleterianizam u nekim normalnim stvarima i profesijama a ovo gore nije bas profesija i nije bas ni normalno, nusprodukt konzumerianizma i bozicnog drustva.
Ruana

Post by Ruana »

Suti Ruana, sta oni znaju sta je anoreksija.
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka »

jedino me storm razumio........opet......pitaću ga da mi bude momak......

........niko nije rekao da je fina zena od 38 kila.......naprotiv......ali fazon je sto ce za određen period i takve početi da mašu i galame da ih dozivimo kao normalne.......jer im opada popularnost.......a ne treba.......pičiš svoje.........(samo zdravlje pazi)
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8238 times
Been thanked: 19384 times

Post by Maja »

Ja dva puta pročitala vijest i opet nisam skontala o čemu se radi.
U zadnje vrijeme često čujem u modi više nisu mršavice već žene sa oblinama i onda prikažu manekenke koje imaju tijelo ko saliveno, samo im grudi nisu ravne već dvojka-trojka i malo se i guza nadzire.
A to opet predstavlja 10-15 posto žena na svijetu.
Ne treba sada ni da manekenke budu s mjerama 150-200-150 nego samo da uz ove današnje manekenke ima i revija i moderne lijepe odjeće i za punije žene. Znači da im se isti značaj da. Da i u Parizu, Londonu, Milanu, imamo poznate revije za punije žene, a ne da su prisiljene hodati u šlafroku jer ne mogu sebi da nađu lijepu, modernu i mladalačku odjeću.
Par puta sam vidjela dizajnerice koje su ne punije već debele, a kreiraju odjeću za mršavice. One same su sređene ali zato što same sebi šiju odjeću, pa isto tako mogu i drugm ženama koje nisu kao one s piste i kraj priče.
Post Reply

Return to “MODA”