Džamija Al-Aqsa

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7892 times
Been thanked: 18656 times
Status: Offline

Džamija Al-Aqsa

Post by Maja »

Izraelska policija razmjestila je snage u jerusalemskom starom gradu ograničavajući pristup džamiji Al-Aqsa uoči prve molitve petkom tokom ramazana.

"Više od 2.000 policajaca i graničnih stražara razmješteno je u Jerusalemu", izjavio je policijski portparol, dodajući da je pristup blokiran za muslimanske muškarce ispod 45 godina.

"Među onima od 45 do 50 godina, samo će očevima porodica sa stalnom dozvolom ulaska u Izrael biti dopušteno da uđu u džamijski kompleks", kazao je portparol, javio je AFP.

Pristup kompleksu također je uskraćen Palestincima sa Zapadne obale ispod 35 godine života, kazao je portparol, dodajući da su mjere uvedene kao mjera predostrožnosti zbog rizika od izbijanja nasilja.

Veliki kompleks koji obuhvata džamiju Al-Aqsa i susjedni Dom od kamena u jerusalemskom historijskom Starom gradu treće je najsvetije mjesto islama nakon saudijskih gradova Meke i Medine.

I Jevreji to smatraju najsvetijim mjestom, nazivajući ga Brdo hrama jer je smješten na Drugom brdu, koje su uništili Rimljani 70 godine prije nove ere.
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Re: Izraelska policija ograničila pristup džamiji Al-Aqsa

Post by komsija »

Mora da ce Jevreji preci na Islam hahahhaha
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra »

nece moj komsija, ovo je cionisticki plan vec desetinama godina. Zele da sruse Al-aqsa dzamiju jer smatraju da je tu Salamonov hram. Kazu da se kopa ispod dzamije tuneli jer traze taj hram, a time i ugrozavaju dzamiju i predpostavlja se da bi moglo doci do samourusavanja. Ma cionisticka pogan....
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times

Post by komsija »

Ma zezam se naravno, znam ja da su oni pogan ali i Arapi su jer su slozni kao rogovi u vreci
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Više od 2.000 policajaca i graničnih stražara
Takvo što u Palestini ne postoji i zato Izraelci rade što god požele , jer država Palestina nema ni policiju ni vojsku ni granične stražare !!!!!!!!!
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

komsija wrote:Ma zezam se naravno, znam ja da su oni pogan ali i Arapi su jer su slozni kao rogovi u vreci
kako ce biti slozni, kad znamo ko konce vuce...a i ono malo zemalja sto su bili na strani Palestine, unistise Ameri.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

butterfly wrote: kako ce biti slozni, kad znamo ko konce vuce...a i ono malo zemalja sto su bili na strani Palestine, unistise Ameri.
A šta da su Ameri muslimani ?
Osobama poput tebe su uvijek za nedaću krivi neki drugi dok istinski krivac mirno sjedi uz tvoju i tebi sličnima zaštitu.
Lijepo sam napisao da država Palestina nema ni policiju ni vojsku ni granične stražare !!!!!!!!!
A sad nadopunjujem; niko Palestincima nije kriv što su između sebe podijeljeni ; Hamas ima svoju vojsku , Fatah svoju , Arafat je imao svoju ( PLO ) , ..... dok državne vojske i policije NEEEEEMAAAA!!!!!!

Ameri krivi, jel ????
Pa da Izrael ima takvo vodstvo kao što ga ima Palestina, ma stotinu Amerika im ne bi pomoglo, jer džabe ti od krave - ako nema uprave.
Nego, tebi na spoznaju;Arafat je prije smrti bio šesti čovjek na svijetu - po bogatstvu.
Govoril ti to šta ???
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Jedino sto mi govori trenutno da ti ne bi bilo na odmet koju knjigu procitati...pa cu sa tobom moci zdravo diskutovati
do tada imas mahanje :lupa
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

butterfly wrote:Jedino sto mi govori trenutno da ti ne bi bilo na odmet koju knjigu procitati...pa cu sa tobom moci zdravo diskutovati
do tada imas mahanje :lupa
Zdravo je relativna stvar a kad nemam argumenata ja se potrudim pronaći .
Lako je pljuvati po nekome ko se osuđuje apriori, bez osnovane sumlje a u ovom slučaju su Ameri u vezi Palestine.
Načitan sam ja i to dobro , što se tiče Palestine a o kakvim ti knjigama zboriš , to treba malo da pojasniš :pusi
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Hajd ovako cemo ja i ti. Ti meni reci ko je osnovao JINSA-u u Americi i ko su njeni clanovi,pa idemo dalje u raspravu
Jel ok?
sancho_no1
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sancho_no1 »

butterfly wrote:nece moj komsija, ovo je cionisticki plan vec desetinama godina. Zele da sruse Al-aqsa dzamiju jer smatraju da je tu Salamonov hram. Kazu da se kopa ispod dzamije tuneli jer traze taj hram, a time i ugrozavaju dzamiju i predpostavlja se da bi moglo doci do samourusavanja. Ma cionisticka pogan....
To se gledao Arivalls?? :D.
Tamo gdje svi misle isto, niko ne misli mnogo!!!
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

sancho_no1 wrote:
butterfly wrote:nece moj komsija, ovo je cionisticki plan vec desetinama godina. Zele da sruse Al-aqsa dzamiju jer smatraju da je tu Salamonov hram. Kazu da se kopa ispod dzamije tuneli jer traze taj hram, a time i ugrozavaju dzamiju i predpostavlja se da bi moglo doci do samourusavanja. Ma cionisticka pogan....
nisam Sanco cula sm za taj dokumentarac ali niko ga nema da odgledam
a na YT ne mogu :(
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

butterfly wrote:Hajd ovako cemo ja i ti. Ti meni reci ko je osnovao JINSA-u u Americi i ko su njeni clanovi,pa idemo dalje u raspravu
Jel ok?
Ne, nije ok , jer JINSA nije toliko važna, koliko čitav USA kapital , koji je u židovskim rukama al ovdje je govora o Izraelcima i palestincima.
Pa pobogu, pokazivao sam kartu/mapu tog područja i Izrael je opkolit samim muslimanskim državama - čak i sa Saudijskom Arabijom i Turskom a niko ništa ne poduzima,.... pominjem ti rahmetliju Arafata i njegovo bogatstvo a ti ni okom da trepneš.
Šta ako je Arafat pokupio milijarde od Izraelaca - u zamjenu za okupirana područja ?
Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bahra »

Kako bolan nije vazna JINSA kad oni od Amerike traze a snadbjeva Izrael vojim zalihama da im ne zafali nedaj boze dok mlate po Arapima. Pa znas li ti ko su sve njeni clanovi? Od D.Cheneya, pa podsekretar za kontrolu naoruzanja, pa viskoi duznosnici Pentagona, pa bivsi direktor CIA-e. I ti kazes da nije bitna i da Amerikanci nemaju nista sa ovim?! Uozbilji se...
A sto se tice Arafata znamo kome je svaki cas bio u posjeti...
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9720 times
Been thanked: 11459 times

Post by Krokodil Behko »

butterfly wrote:
sancho_no1 wrote:
nisam Sanco cula sm za taj dokumentarac ali niko ga nema da odgledam

Bilo je skoro na history chanel..
Nije ni bitan toliko taj hram,koiliko kovceg zavjestanja,kojeg je Mojsije dao napraviti..
U njemu,pohranjeno je bilo,deset Bozijih zapovijedi,koje je Mojsije dobio na Maslinovoj gori.
dao je izraditi kovceg od zlata i nekog posebnog drveta.. Pripisivali su mu velike moci..
Bio je neizostavan dio,jevrejskih obreda ali nestao je oko 600 godine otprilike,prilikom upada Babilonaca u Jerusalim.. Sad oni misle da je kovceg ispod al-akse i zele srusiti dzamiju..
Ima i ludaka,koji kazu da su spremni na rat protiv arapa,samo da se docepaju toga..
Dakle,rijec je o nestaloj relikviji koja je kod jevreja,ocijenjena kao ubjedljivo najvaznija..
Mada,naucnici kazu,da su slabe sanse da je kovceg ispod dzamije.. Vjeruju da su nekada postojali mnogobrojni podzemni hodnici i da je kroz jedan od njih,pred upadom Babilonaca,kovceg iznijet iz grada i odnesen negdje,gdje mu se gubi trag...
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

biće njima zato neograničen pristup džehenemu :plavi
butterfly wrote: nisam Sanco cula sm za taj dokumentarac ali niko ga nema da odgledam
pitaj mene :D :ljub
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

butterfly wrote:Kako bolan nije vazna JINSA kad oni od Amerike traze a snadbjeva Izrael vojim zalihama da im ne zafali nedaj boze dok mlate po Arapima. Pa znas li ti ko su sve njeni clanovi? Od D.Cheneya, pa podsekretar za kontrolu naoruzanja, pa viskoi duznosnici Pentagona, pa bivsi direktor CIA-e. I ti kazes da nije bitna i da Amerikanci nemaju nista sa ovim?! Uozbilji se...
A sto se tice Arafata znamo kome je svaki cas bio u posjeti...
Nije važno, jer sam ti lijepo napisao ;
Ne, nije ok , jer JINSA nije toliko važna, koliko čitav USA kapital , koji je u židovskim rukama

Dakle, to mi je jasno al problem je u onom što samja već pisao a kad bi kojim slučajem Izrael imao vodstvo poput vodstva Palestine, onda Izrael niti pod razno ne bi bio ovo što jeste - tu je srž problema - Palestinsko vodstvo je problem.
Šta misliš da u BiH Tihić ima svoju vojsku i policiju , Silajdžić svoju , Lagundžija svoju a da državne NEMA ?
Bil to bilo ok ?????
Eto , tako je u Palestini i to sve ove godine.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9720 times
Been thanked: 11459 times

Post by Krokodil Behko »

mrki62 wrote: kad bi kojim slučajem Izrael imao vodstvo poput vodstva Palestine, onda Izrael niti pod razno ne bi bio ovo što jeste - tu je srž problema - Palestinsko vodstvo je problem.
E jeste,bas su oni sila neka..
Prije koju godinu,ta nacisticko-izraelska vojska,ako se ne varam,
popusila je tuki,svakom pripadniku hezbolaha u Libanu...
Ispravi me ako grijesim :obrve

Kvaka je u tome,da ce Izrael,poceti da tone,istog onog dana,kad Palestina,dobije svoje mjesto u UN.. Jer u tom slucaju,nece smjeti da napada na medjunarodno priznatu drzavu i Palestina ce krenuti putem napretka,potpomognuta ostalim arapskim zemljama.. A cinjenica je da arapske zemlje,imaju vise para nego ti zidovsko-zidovski (gore nisam mogao smidliti) bankari.. Izrael je osudjen na propast. Sta i ocekivati od zemlje,koja je utemeljena na genocidu i vjerskom fanatizmu od kojeg se svakom normalnom covjeku,dize kosa na glavi..
Nadam se da cu dozivjeti taj dan,da uz kokice i sokic,gledam na TV,kako cifuti plivaju u moru :cvike
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

A cinjenica je da arapske zemlje,imaju vise para nego ti zidovsko-zidovski
Istina je to al Izraelci imaju sposobno vodstvo i vodstvo je temelj svake države.
Jeste da sam postavljao kartu/mapu al evo ponovo

Image
harrys
Na probnom
Na probnom

Post by harrys »

.
Last edited by harrys on 26 Sep 2011, 10:12, edited 1 time in total.
GENS UNA SUMUS Jedan smo rod
Post Reply

Return to “Religija”