- vozač u alkoholiziranom stanju pregazio pješaka
- vozač u alkoholiziranom stanju podletio pod kamion
. napio se pa ubio nekoga
- napio se pa premlatio i demolirao sve oko sebe
- pijan mlatio ženu i djecu
- etc.. etc.. etc
Mene zanima, da li smo mi alkoholičarski narod, pa nam se to dešava ili možda, jednostavno smo takvog nekakvog mentaliteta, pa smo prgavi, agresivni i opičeni i bez alkohola, a on to samo dodatno podstiče.
Da li je ovako u svim zemljama, uključujući tu i neke "peace" nacije poput Šveđana i ostalih vikinga ili je to kod nas izraženije?
Sasvim sam siguran da nam je alkohol među našim najsvjetlijim tradicijama, kao i da on našim alkosima danas, služi kao ispaljujuće sredstvo što dalje od ne baš ružičaste BH stvarnosti.
Šta bi vi učinili da imate vlast, a želite se pozabaviti ovim društvenim problemom?
Može li se išta postići sa nekim vrstama prohibicije ili sa što većim akcizama na alkohol? Ili možda ograničiti broj objekata u kojima se alkohol prodaje?
Zanimljivo, svakodnevno nas bombarduju sa vijestima o štetnosti duhana, marihuane, raznih narkotika, pa čak i mnogih vrsta hrane
Btw, kako može konzumacija npr crvenog mesa, biti štetnija od konzumacije alkohola, pa nas svakodnevno informiraju o tome? Ili recimo, bijeli hljeb nije zdrav.
Ne čini li se vama, da je industrija alkoholnih pića, de facto iznad zakona, zajedno sa našim političarima koji joj to i omogućuju?
Tu na forumu, svakodnevno se sučeljavamo o dobrim i lošim uticajima marihuane na čovjekovo zdravlje, a o "dobroj kapljici" niko i ne govori.
kako vi vidite prisustvo alkohola u našem društvu i da li bi podsticali to ili možda reducirali?
Možete glasati za dvije opcije

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)