True crime cases

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 10321 times
Been thanked: 10770 times
Status: Offline

True crime cases

Post by Zana » 03 Aug 2026, 17:22

Ne znam jeste li u toku...
U Plymouthu u saveznoj državi Massachusetts počelo je suđenje Lindsay Clancy, optuženoj za ubistvo svoje troje djece u januaru 2023. godine, dok odbrana tvrdi da je u vrijeme zločina imala postporođajnu psihozu.
Tužilaštvo će pred porotom nastojati dokazati da je Clancy, bivša medicinska sestra na odjelu porođaja u Massachusetts General Hospitalu, pažljivo isplanirala ubistva i da snosi punu krivičnu odgovornost.
b_260727017.webp
Njena odbrana, koju predvodi advokat Kevin Reddington, tvrdi da je u trenutku ubistava bila u stanju rijetke psihičke bolesti povezane sa stresom, nedostatkom sna i hormonalnim promjenama nakon poroda.

Prema navodima iz slučaja, Clancy je mjesecima nakon rođenja trećeg djeteta imala ozbiljne psihičke probleme. Bila je manična, nije mogla spavati, imala je suicidalne misli i tražila je pomoć stručnjaka za poremećaje raspoloženja nakon trudnoće. Bila je na više psihijatrijskih lijekova, a potom i hospitalizirana. Devetnaest dana nakon otpusta iz bolnice, prema optužbi, usmrtila je djecu u porodičnoj kući u Massachusettsu.

Tužioci navode da je 24. januara 2023. godine zadavila Coru, staru 5 godina, Dawsona, starog 3 godine, i Callana, starog 8 mjeseci, nakon što je tadašnjeg supruga Patricka poslala da obavi nekoliko obaveza. Nakon toga je skočila kroz prozor sa drugog sprata kuće i ostala paralizirana od struka naniže.

Odbrana tvrdi da je tog dana čula glasove koji su joj govorili: "Ovo ti je posljednja prilika. Ubij djecu kako bi mogla ubiti sebe." Pravna analitičarka Elyse Hershon ocijenila je da će presuda vjerovatno zavisiti od toga kako će porota procijeniti njenu "namjeru i mentalnu sposobnost". Ako bude osuđena za ubistvo, prijeti joj doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta. Ako bude proglašena neuračunljivom, bit će upućena u državnu ustanovu za mentalno zdravlje.

klix
I da, prerezala je sebi, tada, nakon ubistva za koje joj sude, vene na rukama, vrat, uzela dosta lijekova te skočila sa drugog sprata zgrade gdje su živjeli
Preživjela je povrede. Ostala je nepokretna. Ničeg se ne sjeća.

Sumnjive i upitne činjenice u slučaju Lindsay Clancy:

1. Savršen tajming i "odbačeni" dokazi: Zločin se dogodio u ekstremno uskom prozoru od samo 25 minuta, koliko je Patricku trebalo da preuzme hranu i lijekove. Sumnju budi činjenica da je Patrickov advokat tražio da se od javnosti i medija potpuno blokira pristup snimku poziva hitnim službama, fotografijama s mjesta zločina i obdukcijskim nalazima djece.

2. Nevjerovatna brzina novog života: Iako je javno tražio oprost za Lindsay tvrdeći da je bila bolesna, Patrick se ekstremno brzo razveo, preselio u New York, oženio uspješnu doktoricu Rachel Danis i već zasnovao novu porodicu. Za mnoge je ova brzina emocionalnog oporavka (4 mjeseca) nakon gubitka troje djece neprirodna i sumnjiva.

3. Ignorisanje 51 poziva hitnim službama: Činjenica da su hitne službe iz njihove kuće kontaktirane čak 51 put prije tragedije pokazuje da je situacija bila alarmantna. Postavlja se pitanje zašto Patrick, ako je bio svjestan tog nivoa opasnosti, niti jednom nije preduzeo radikalne mjere zaštite djece, već je nastavio sa svojim navikama putovanja i izlazaka.

4. Nagla promjena narativa na suđenju: Patrick je u medijima branio Lindsay govoreći da "nije monstrum", ali na suđenju svjedoči za tužilaštvo. Tvrdi da je tog dana bila potpuno "smirena i lucidna" kada ga je slala u kupovinu, što direktno ide u korist teoriji tužilaštva da je ubistvo bilo proračunato i planirano.

5.Potpuni gubitak pamćenja kod Lindsay: Lindsay tvrdi da ima apsolutnu amneziju u vezi sa samim činom davljenja djece. U psihologiji i forenzici, situacije gdje se optuženi uopšte ne sjeća ključnog momenta uvijek ostavljaju prostor za sumnju o tome šta se zapravo dogodilo unutar četiri zida.

Šta ako je muž počinio zločin, a nju ubijedio da je ona kriva?

https://vt.tiktok.com/ZS4fJfM3t/
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 10696 times
Been thanked: 9329 times

Re: Suđenje Lindsay Clancy za ubistvo troje djece u Massachusettsu

Post by uvijek_kontra » 03 Aug 2026, 19:06

Ispratila sam slucaj, jako teska situacija.

ALI, izgubiti troje djece na takav nacin, zivjeti u takvoj "situaciji" mjesecima, ocigledno, a onda za 4 mjeseca naci novu partnericu, zaljubiti se, zeniti, sta god... pa ja sam za mackom duze tugovala.

Cudno indeed, a nje mi je zao.

Postporodjajna depresija nije mit i jako je tesko. Zena se porodila, a jos dvoje male djece pored. Muz dosta putovao, pomoci je (ocigledno) imala 0.

Mislim, ne kazem ja kako ko treba da tuguje i nastavlja sa svojim zivotom ali ovo je zaista previse. Bas me zanima kako ce se odviti sve.
Ima posla ko hoce da gleda svoja. 🪷

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 03 Aug 2026, 19:55

I mene zanima. Baš težak i čudan slučaj. Pominju i peticiju za usvajanje Lindsay zakona po kom bi se moralo malo više obratiti pažnja na mentalno stanje majke nakon poroda.

Porede ovak slučaj sa Wattsom. I on je najprije tvrdio da je žena ubila njihovu djecu. Kasnije se saznalo da je to ipak on uradio.

Čudno

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 03 Aug 2026, 20:08

Watts je tek monstrum 1. klase.
Kad sam drugi ili treci dan, kad je napokon napravio intervju tj. dao izjavu vidjela kako se ponasa, a-a. FUJ. Za takve nema kazne i zatvora. Vozdra zauvijek.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 03 Aug 2026, 20:09

Neki se zaista cudno ponasaju, kao npr. udovica Charlie Kirka vecer poslije ubistva trazila i kupovala sebi tajice za vjezbanje. :grana

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 03 Aug 2026, 20:23

uvijek_kontra wrote: 03 Aug 2026, 20:09 Neki se zaista cudno ponasaju, kao npr. udovica Charlie Kirka vecer poslije ubistva trazila i kupovala sebi tajice za vjezbanje. :grana
Pa ljudi zanemaruju očito jer je preočito. Pa ne mogu da vjeruju. Ona ga je ubila, odnosno naredila. Mikrofon ga je ubio, nikakav snajper. Ona je bila Charlijev handler, jelde?

Znači iste stvari pratimo. Lajk :srce

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61510 times
Been thanked: 11201 times

Post by ElTriconi » 03 Aug 2026, 21:52

Ne kontam 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 03 Aug 2026, 22:27

ElTriconi wrote: 03 Aug 2026, 21:52 Ne kontam 🤔

Kako? Žena u braku, imala troje djece. Nakon rođenja zadnjeg djeteta, źalila se da nije dobro, da čuje glas muškarca koji joj govori da ubije sebe, djecu. 50 puta za par mjeseci zove hitnu jer nije dobro. Psihički. Propisuju joj 13 vrsta tableta za par mjeseci, otpuštaju iz bolnice gdje se sama prijavila, jer nije bila dobro. Muž sve to zna ali ga to ne sprječava da putuje a nju istavlja samu sa djecom. Onda je 2023. ubila tu svoju djecu. Djeca 5 godina, 3 godine i 8 mjeseci. Prije toga je poslala muža da im kupi večeru i lijekove. Nije ga bilo oko 25 minuta. U tih 25 minuta ona je zadavila jedno po jedno dijete, popila hrpu smrvljenih lijekova, prerazala sebi vene i vrat, nožem, skočila kroz prozor sa drugog sprata, slomila kičmu. Jer je pala na leđa. Dolazi muž, sve tiho, doziva ih, uđe u sobu, vidi krv, otvoren prozor, pogleda, žena leži na betonu, mumlja. Siđe do nje, pita je gdje su djeca, ona kaže da su u podrumu. On zove hitnu. Priča još malo s njom a tek kad je hitna stigla on utrči u kuću, u podrum, traži djecu, nađe mrtvu djecu, svezane im neke špage oko vrara. Skida im to, usput vrišti. Momci iz hitne trčie prema njemu a on mi kaže "Ubila je jebenu djecu" Momci iz hitne pokušavaju razgovarati sa ženim, nemoguće, ona samo mumlja. A s mužem je razgovarala!

U bolnici joj saopštavaju šta je uradila. Ona se ne sjeća ničeg. Nakon 4 mjeseca muž se razvodi id nje, upoznaje drugu ženu, ženi se i dobije dijete, sve u vrlo krqtkom vremenu nakon tragedije

Kontaš?

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 03 Aug 2026, 22:45

On je to uradio!

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 5108 times
Been thanked: 2289 times

Post by Quds » 03 Aug 2026, 22:53

Zana wrote: 03 Aug 2026, 20:23
uvijek_kontra wrote: 03 Aug 2026, 20:09 Neki se zaista cudno ponasaju, kao npr. udovica Charlie Kirka vecer poslije ubistva trazila i kupovala sebi tajice za vjezbanje. :grana
Pa ljudi zanemaruju očito jer je preočito. Pa ne mogu da vjeruju. Ona ga je ubila, odnosno naredila. Mikrofon ga je ubio, nikakav snajper. Ona je bila Charlijev handler, jelde?

Nesumnjivo je da je on ubijen metkom. Nebitno kakvim. Mikrofon, kako neki govore da se desilo....praktično je neizvodljivo sklopiti napravu, koja je tako mala, a da ima usmjereno dejstvo, koje će zasigurno da pogodi čak i u generalnom pravcu zadate mete. Još, pogotovo kad se nalazi na nečemu što se uvija, mijenja pravac, itd.

Naravno, cijela oficijelna priča o svemu ovome je besmislena, na previše nivoa. Toliko su to sve sklopili amaterski, da su i laici za oružje brzo shvatili da nešto ne štima, jer znaju otprilike kako oružje funkcioniše. A, ona njegova vještica nije mogla ništa narediti, mali kotačić je ona u svemu tome... Jbi ga. Može se reći da je Charlie umro zbog ljubavi.
Last edited by Quds on 03 Aug 2026, 23:03, edited 2 times in total.

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 03 Aug 2026, 22:58

Taj slučaj smo onako spomenule, kao primjer osobe koja se ponaša čudno i sumnjivo nakon ubistva bračnog partnera

A brige me za njih oboje

Lindsay slučaj je tema i nejasan je potpuno

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Quds » 03 Aug 2026, 23:01

Zana wrote: 03 Aug 2026, 22:58 Taj slučaj smo onako spomenule, kao primjer osobe koja se ponaša čudno i sumnjivo nakon ubistva bračnog partnera

A brige me za njih oboje

Lindsay slučaj je tema i nejasan je potpuno
Slažem se. Kao i u slučaju Čarlija, mnogo mi ima stvari, za koje mi je čudno da policija nije bolje istražila. No, nikada ne znaš, možda to još uvijek i rade. Uglavnom, štošta je čudno tu.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 03 Aug 2026, 23:07

:srce i pratimo, i isto razmisljamo.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 61510 times
Been thanked: 11201 times

Post by ElTriconi » 03 Aug 2026, 23:10

Zana wrote: 03 Aug 2026, 22:27

Kontaš?
Postoje dvije opcije a jedna je istina. U oba slucaja navedeno ide ko na volej, potrebno je tu ispitati dosta poznanika, rodbine i prijatelja 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Quds » 03 Aug 2026, 23:10

uvijek_kontra wrote: 03 Aug 2026, 23:07

:srce i pratimo, i isto razmisljamo.
Ma ja ba, de još kakav pakt napravite, ko bi vas više mogao snositi. :D.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 03 Aug 2026, 23:12

Quds wrote: 03 Aug 2026, 23:10
Ma ja ba, de još kakav pakt napravite, ko bi vas više mogao snositi. :D.
Da nisi malo zakasnio.. :D.

Quds
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Quds » 03 Aug 2026, 23:13

E, gotovo je ovo... gasi svjetla, motaj kablove. :djed

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 03 Aug 2026, 23:17

Zana
Gospođetina
Gospođetina

Post by Zana » 03 Aug 2026, 23:19

Kod mene vazda to upaljeno

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 33802 times
Been thanked: 31799 times
Status: Online

Post by Morgen » 03 Aug 2026, 23:22

Hmmmm.
Ja ne verujem da je bio on…
Vise mislim da je on po svaku cenu zeleo da osnuje novu familiju, da zameni staru.

Jako je tesko ziveti, raditi, funkcionisati sa depresivnom osobom koju volis a koja se ne moze izvuci iz tog paklenog kruga. Ne mogu ni da zamislim kako je njoj bilo, u kratkom roku roditi troje dece i kako izgleda nisu joj mogli pomoci.

Tragedija.

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”