Džoker zovi u teškim situacijama
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7352 times
- Been thanked: 17073 times
- Status: Offline
Džoker zovi u teškim situacijama
Kad imate neki problem npr ugasi vam se auto na putu, posvađali ste se s voljenom osobom, u nekoj ste nedoumici, na životnoj prekretnici, tužni ste, ko je prvi koga nazovete? Od koga zatražite pomoć/savjet i imate li uopšte osobu koja je uz vas uvijek kad se nađete u problemu? Znate li to cijeniti?
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Re: Džoker zovi u teškim situacijama
1282 BiHAMK
al' ne cijenim ja
oni cijene, ja plaćam
al' ne cijenim ja
oni cijene, ja plaćam
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7352 times
- Been thanked: 17073 times
Imam jednog druga i obicno sam, tacnije uvijek njega zvala. Uglavnom smo svaki problem rjesavali u nasoj birtiji uz dobro vino i Balasevica.
birtija je imala 5-6 stolova, dva sviraca (violina i gitara) koji su svirali bez ozvucenja, i skoro uvijek Balasevica. Pa tako kad ti je tesko dodjes tu pa ti bude jos teze
sad zovem muza, mada rijetko imam vremena razmisljati muci li me sta
birtija je imala 5-6 stolova, dva sviraca (violina i gitara) koji su svirali bez ozvucenja, i skoro uvijek Balasevica. Pa tako kad ti je tesko dodjes tu pa ti bude jos teze

sad zovem muza, mada rijetko imam vremena razmisljati muci li me sta

Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Sorry,Maja wrote:Zezaš se na obje nove teme.
Hajde sad ispočetka!
Ma u principu zavisi od problematike, datog momenta, lokacije... Nemam neki univerzalni džoker za sve stvari. Buraz, raja, kolege, rodbina... Nekad tebi pomognu, nekad ti pomogneš nekom drugom... Mislim da te stvari ne bi trebale da se podvlače pod ono, pomoći ću ja tebi zato što si i ti meni. Niko ne zove u pomoć od bijesa.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13875 times
- Been thanked: 9597 times
POmagala svima koji pozovu, koji trebaju sto uho, sto rame,sto bilo sta (ok, ne bas sve
)
Onda vidjela da to nije uzajamno, sto bi rekli ljudi bila naivna.
Pa prestala. Vise me niko ne zove,nikome ne treba. Oni meni svakako ne.
Jedine osobe na koje se mogu osloniti su roditleji i sestra
Sve ostalo ...

Sve ostalo ...

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Mama i snaha... Dokazano i provjereno prijateljice...
Ostalo, ništa... Ja sam pomalo naivna, pa tako previše idealiziram taj pojam prijateljstva. Znala sam u pidžami otrčati kod prijateljice koja plače.. Al, kako Julija reče, vidiš da to nije uzajamno, i odustaneš... Sad sam, čini mi se, sama sebi dovoljna...
Ostalo, ništa... Ja sam pomalo naivna, pa tako previše idealiziram taj pojam prijateljstva. Znala sam u pidžami otrčati kod prijateljice koja plače.. Al, kako Julija reče, vidiš da to nije uzajamno, i odustaneš... Sad sam, čini mi se, sama sebi dovoljna...
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Baš sinoć napipam jedan poveći čvor na vratu. Na dijelu vrata je koji se i pomoću ogledala teško vidi, sa boka ali više prema potiljku nego jabuki. I opipavam taj čvor, opipavam i ogledam, dodjem do zaključka da je iznutra iskočio. Spuca me neka depra da je anam on, rak kože. 
Ono što ja znam o raku kože je da su sve češće vrste relativno izlječive, ali i da postoji smrtna opasnost. I tako ti padnem u depru, nevjerovatno je kakve sve misli budi u tebi osjećaj da ćeš umrijeti.
Ali ima i onaj jedan sad sigurno znam i pravi osjećaj kojeg se ja najviše bojim - "bože dragi što mi nisi dao još koji dan života da uradim sve što sam htio i trebao uraditi, pa me onda uzmi".
I da ne duljim... odlučim ti ja ako se ne nestane odoh sutra (tj. danas) kod doktora i neka on vidi šta mi je. Smanjio se znatno, preko 50% ga je nestalo, pretpostavljam da će sutra-prekosutra potpuno nestati. I vjerovatno je samo lažna uzbuna.
Zaključak iz priče je da ne trebam nikog. Ja uvijek već znam šta treba da uradim. Obično je pitanje jesi li kukavica ili nisi. Mrzim patetiku i onaj osjećaj da si nemoćan. Ako se već ljudi ne bojimo smrti i ne jadimo svaki dan zato što ćemo umrijeti ne vidim razloga da jadimo jer smo dobili otkaz na poslu ili nas je partner prevario ili nam je bio samo još jedan "crn dan" u životu.

Ono što ja znam o raku kože je da su sve češće vrste relativno izlječive, ali i da postoji smrtna opasnost. I tako ti padnem u depru, nevjerovatno je kakve sve misli budi u tebi osjećaj da ćeš umrijeti.

Ali ima i onaj jedan sad sigurno znam i pravi osjećaj kojeg se ja najviše bojim - "bože dragi što mi nisi dao još koji dan života da uradim sve što sam htio i trebao uraditi, pa me onda uzmi".
I da ne duljim... odlučim ti ja ako se ne nestane odoh sutra (tj. danas) kod doktora i neka on vidi šta mi je. Smanjio se znatno, preko 50% ga je nestalo, pretpostavljam da će sutra-prekosutra potpuno nestati. I vjerovatno je samo lažna uzbuna.
Zaključak iz priče je da ne trebam nikog. Ja uvijek već znam šta treba da uradim. Obično je pitanje jesi li kukavica ili nisi. Mrzim patetiku i onaj osjećaj da si nemoćan. Ako se već ljudi ne bojimo smrti i ne jadimo svaki dan zato što ćemo umrijeti ne vidim razloga da jadimo jer smo dobili otkaz na poslu ili nas je partner prevario ili nam je bio samo još jedan "crn dan" u životu.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Imam nekoliko kolegica koje su
ali ne postoji osoba kojoj mogu povjeriti sve sto me tisti..
Imam nekoliko kolegica koje su

Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3887 times
- Been thanked: 3904 times
O bitnim stvarima, kad me nešto muči, razgovaram sa sestrom, ona me zna kako dišem i uvek me podrži u svemuMaja wrote:Kad imate neki problem npr ugasi vam se auto na putu, posvađali ste se s voljenom osobom, u nekoj ste nedoumici, na životnoj prekretnici, tužni ste, ko je prvi koga nazovete? Od koga zatražite pomoć/savjet i imate li uopšte osobu koja je uz vas uvijek kad se nađete u problemu? Znate li to cijeniti?

A što se nevolja tiče, problema tokom putovanja, popravke u kući i sl. - tu je najbolji prijatelj, pokretna enciklopedija sa rešenjima za sve i svakoga

Naravno da cenim, oni su redovno kod mene na terapiji

Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- toxic
- Forum [Bot]
- Been thanked: 1 time
Mogla bi prepisati od storma, ratujem sama:)
Ako su sitnice u pitanju onda to i nije problem, mogu se obratiti i osobama s kojima nisam preterano bliska, ukoliko mislim da mi mogu pomoci. Ne zaboravljam.
U zivotu, "na velikim prekretnicama" sam uglavnom ostajala sama, il' tek s nekim utesnim recima "bice to sve ok na kraju":)
Tako sam i naucila, i navikla sama kroz sve.
Nekad me uhvati panika kad mislim o tome, sta da se nesto dogodi, al' srecom brzo i prodje
Ako su sitnice u pitanju onda to i nije problem, mogu se obratiti i osobama s kojima nisam preterano bliska, ukoliko mislim da mi mogu pomoci. Ne zaboravljam.
U zivotu, "na velikim prekretnicama" sam uglavnom ostajala sama, il' tek s nekim utesnim recima "bice to sve ok na kraju":)
Nekad me uhvati panika kad mislim o tome, sta da se nesto dogodi, al' srecom brzo i prodje

𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Nemam ga ...
... da imam sad ne bih bila ovdje. 

- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9451 times
- Been thanked: 15832 times
- Status: Online
Isto.Julia-Klara wrote:POmagala svima koji pozovu, koji trebaju sto uho, sto rame,sto bilo sta (ok, ne bas sve)
Sve ostalo ...
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Logično...okoo gluposti uvijek ima sto ruku i ramena....oko bitnih stvari nestanu....i u redu je totoxic wrote:Mogla bi prepisati od storma, ratujem sama:)
ja ni ne puštam nikoga...bar ne više

Habibti, ya nour el - ain... 

Ne zovem nikoga,čak ni poslije problema nikome ne spominjem da sam imala problem.
Uzdaj se u se(be) i u svoje kljuse-moja je parola.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9451 times
- Been thanked: 15832 times
- Status: Online
Ali moras se 10 puta kvalitetno nasadit da usvojis tu mudrost.Nice try wrote:Ne zovem nikoga,čak ni poslije problema nikome ne spominjem da sam imala problem.
Izuzetak roditelji(ako ti nije mrsko ribanje u nedogled)
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Baš zbog ribanja oni većinom i nikad ne saznaju za problem.spacebound wrote:Ali moras se 10 puta kvalitetno nasadit da usvojis tu mudrost.Nice try wrote:Ne zovem nikoga,čak ni poslije problema nikome ne spominjem da sam imala problem.
Izuzetak roditelji(ako ti nije mrsko ribanje u nedogled)
A,vjeruj,i od njih sam doživjela par puta izdaju kad mi je bilo najpotrebnije.
Naučila sam da u teškim momentima nemaš nikoga ustvari.
Uvijek,ali uvijek,u većim problemima si sam.
Kod manjih stvari je OK,lako je naći nekoga da te podrži,ali kod većih teško ili nikako.
Zato više i ne kontam ni na koga.
Ali,ako neko kaže da ima osobu koja je tu kad god zatreba,vjerujem da ima.
Valjda je to provjereno do kraja i divim se tome.
Ja to nisam uspjela naći.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti