Sretan vam Međunarodni dan muškaraca!
Moderator: Krokodil Behko
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
- Status: Offline
Sretan vam Međunarodni dan muškaraca!
Danas je Međunarodni dan muškarca koji se već 20 godina obilježava širom svijeta, s ciljem da istakne pozitivne muške uzore i značaj brige o zdravlju muškaraca i dječaka, koje oni često zanemaruju, ali i kako bi se skrenula pažnja da muškarci imaju kraći životni vijek od žena i da bi trebalo da više brinu o svom zdravlju.
Međunarodni dan muškaraca obilježava se i u cilju poboljšanja rodnih odnosa, kao i promovisanja rodne ravnopravnosti. Ovaj dan prvi put je obilježen 19. novembra 1999. godine u Trinidadu i Tobagu, a danas se slavi u preko 60 država. Za to je zaslužan doktor Džerom Tilaksing sa Vest Indis koledža.
"Shvatio sam da ne postoji dan za muškarce. Neki će reći, pa dobro, postoji Dan očeva, ali to nije isto. Nisu svi muškarci očevi. Šta je s mlađim momcima, tinejdžerima?", objasnio je on.
Život muškaraca često se povezuje sa fizičkim i psihičkim opterećenjima, zbog čega bi morali više pažnje da posvete sopstvenom zdravlju. Međunarodni dan muškaraca je prilika i da se istaknu dostignuća muškaraca i njihov doprinos zajednici, porodici, braku i poslu. Takođe je prilika i da se ukaže na činjenicu da su mnogi muškarci imali pozitivan i nenasilan uticaj na okolinu kroz različite primjere, naglašavajući pri tom njihovu pozitivnu ulogu u društvu.
Takođe, uloga muškarca kao saveznika i partnera je veoma značajna i u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama.
Ako razmišljate kako da obilježite svoj dan, mi vam savjetujemo da ga posvetite sebi i uradite nešto za sebe.
Iako će vas partnerka vjerovatno iznenaditi, što će vam svakako uljepšati dan, predlažemo vam da ga i vi učinite još ljepšim tako što ćete od danas uvesti neke promjene i novine u svoj život koje bi pozitivno uticale na vaše zdravlje.
Počnite dan sa stvarima koje volite i koje vas čine srećnim. Promijenite jutarnju rutinu i svakodnevnicu. Ostavite telefon sa strane, pustite omiljenu pjesmu, popijte kafu ili neki drugi napitak, budite sami sa sobom u pozitivnom raspoloženju ili jednostavno poljubite i zagrlite dragu osobu i vidjećete kako ćete se osjećati bolje.
Ne preskačite doručak. On je najvažnijni obrok u toku dana. Potrudite se da svakog jutra doručkujete, i to po mogućstvu zdravo. Gledajte da unesete namirnice koje sadrže proteine, cijele žitarice, voće i povrće.
Budite aktivni u toku dana. Fizička aktivnost od 30 minuta dnevno poboljšava opšte zdravlje, uključujući i zdravlje srca. To znači da hodate što više, džogirate, plivate ili se bavite nekom umjerenom fizičkom aktivnošću.
Ako ste pušač, bilo bi dobro da prestanete da pušite i da ovakvu krupnu odluku donesete upravo na Međunarodni dan muškaraca. Cigarete su uzrok mnogih bolesti, uključujući i povišen krvni pritisak, rak pluća, a loše su i za mentalno zdravlje.
Mislite o sebi na vrijeme i preventivno se pregledajte jer statistika govori da žene duže žive od muškaraca, ali su i odgovornije kada je u pitanju zdravlje.
Ovakve odluke su važne kako biste ostali zdravi i uživali u svom životu.
Inače, na današnji dan se obilježava i Svjetski dan toaleta, koji su 2011. godine uvele Ujedinjene nacije kako bi se skrenula pažnja na rastući svjetski problem - oko trećine svjetske populacije živi bez toaleta, i to uglavnom u nerazvijenim zemljama.
(b92)
Međunarodni dan muškaraca obilježava se i u cilju poboljšanja rodnih odnosa, kao i promovisanja rodne ravnopravnosti. Ovaj dan prvi put je obilježen 19. novembra 1999. godine u Trinidadu i Tobagu, a danas se slavi u preko 60 država. Za to je zaslužan doktor Džerom Tilaksing sa Vest Indis koledža.
"Shvatio sam da ne postoji dan za muškarce. Neki će reći, pa dobro, postoji Dan očeva, ali to nije isto. Nisu svi muškarci očevi. Šta je s mlađim momcima, tinejdžerima?", objasnio je on.
Život muškaraca često se povezuje sa fizičkim i psihičkim opterećenjima, zbog čega bi morali više pažnje da posvete sopstvenom zdravlju. Međunarodni dan muškaraca je prilika i da se istaknu dostignuća muškaraca i njihov doprinos zajednici, porodici, braku i poslu. Takođe je prilika i da se ukaže na činjenicu da su mnogi muškarci imali pozitivan i nenasilan uticaj na okolinu kroz različite primjere, naglašavajući pri tom njihovu pozitivnu ulogu u društvu.
Takođe, uloga muškarca kao saveznika i partnera je veoma značajna i u borbi protiv nasilja nad ženama i devojčicama.
Ako razmišljate kako da obilježite svoj dan, mi vam savjetujemo da ga posvetite sebi i uradite nešto za sebe.
Iako će vas partnerka vjerovatno iznenaditi, što će vam svakako uljepšati dan, predlažemo vam da ga i vi učinite još ljepšim tako što ćete od danas uvesti neke promjene i novine u svoj život koje bi pozitivno uticale na vaše zdravlje.
Počnite dan sa stvarima koje volite i koje vas čine srećnim. Promijenite jutarnju rutinu i svakodnevnicu. Ostavite telefon sa strane, pustite omiljenu pjesmu, popijte kafu ili neki drugi napitak, budite sami sa sobom u pozitivnom raspoloženju ili jednostavno poljubite i zagrlite dragu osobu i vidjećete kako ćete se osjećati bolje.
Ne preskačite doručak. On je najvažnijni obrok u toku dana. Potrudite se da svakog jutra doručkujete, i to po mogućstvu zdravo. Gledajte da unesete namirnice koje sadrže proteine, cijele žitarice, voće i povrće.
Budite aktivni u toku dana. Fizička aktivnost od 30 minuta dnevno poboljšava opšte zdravlje, uključujući i zdravlje srca. To znači da hodate što više, džogirate, plivate ili se bavite nekom umjerenom fizičkom aktivnošću.
Ako ste pušač, bilo bi dobro da prestanete da pušite i da ovakvu krupnu odluku donesete upravo na Međunarodni dan muškaraca. Cigarete su uzrok mnogih bolesti, uključujući i povišen krvni pritisak, rak pluća, a loše su i za mentalno zdravlje.
Mislite o sebi na vrijeme i preventivno se pregledajte jer statistika govori da žene duže žive od muškaraca, ali su i odgovornije kada je u pitanju zdravlje.
Ovakve odluke su važne kako biste ostali zdravi i uživali u svom životu.
Inače, na današnji dan se obilježava i Svjetski dan toaleta, koji su 2011. godine uvele Ujedinjene nacije kako bi se skrenula pažnja na rastući svjetski problem - oko trećine svjetske populacije živi bez toaleta, i to uglavnom u nerazvijenim zemljama.
(b92)
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1507 times
- Been thanked: 2851 times
- Status: Online
Re: Srećan vam Međunarodni dan muškaraca!
Hvala.

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Svjetski dan muškaraca i toaleta pada na isti dan.
Eh, šta ti je hirovitost sudbine.
Eh, šta ti je hirovitost sudbine.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Mutevelija
- Selonačelnik
Rak testisa je velik problem, a naravno to je smijesno.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 4 times
Hajd' sto padaju na isti dan nego se i spominju u istoj vijesti.
. . . . . . . . .
- Mutevelija
- Selonačelnik
Dan papira I muskaraca, znaci muskarca moz uzet iskoristit I bacit 
To.je toxic masculinity

To.je toxic masculinity
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
danas je i međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Dragi muskarci, muzevi, tate, braco, rodjaci i drugovi!
Sretan vam praznik jer vi to zasluzujete!
Znamo da vam nije lako (cesto) nositi odgovornost za sve nas, i da je prevelik pritisak drustva, pogotovo sad kad zena polako dolazi po svoje.
Vi cete to izmudrovati, kao sto pravi muskarci rade. Sa razumijevanjem i ljubavlju sabotirajte sve namjere koje idu predaleko u vasu domenu.
Budite dostojanstveni jer to je sexy.
Volemo vas
Sretan vam praznik jer vi to zasluzujete!
Znamo da vam nije lako (cesto) nositi odgovornost za sve nas, i da je prevelik pritisak drustva, pogotovo sad kad zena polako dolazi po svoje.
Vi cete to izmudrovati, kao sto pravi muskarci rade. Sa razumijevanjem i ljubavlju sabotirajte sve namjere koje idu predaleko u vasu domenu.
Budite dostojanstveni jer to je sexy.
Volemo vas

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2598 times
- Been thanked: 21648 times
Sad sam napo zenu i cerke.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2598 times
- Been thanked: 21648 times
Ja mogu cvijeca,parfema,svega, a one ni habera. 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8467 times
- Been thanked: 5161 times
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
borite se za svoja prava
ne dozvolite da vas majorizira slabiji spol.

ne dozvolite da vas majorizira slabiji spol.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8467 times
- Been thanked: 5161 times
Najveci problem je kad slabiji pol hoce da mu na silu niknu mosnjice.
A ne mogu
Onda zbog toga budu ugrozene ili misle da su ugrozene.
A ne mogu
The Dark Side Of The Forum...
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
Pa to kažem. Ne prepuštajte se ugrozbi od strane slabijeg.Mister No wrote: 19 Nov 2019, 15:32 Najveci problem je kad slabiji pol hoce da mu na silu niknu mosnjice.
A ne mogu
Bruka.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4821 times
- Been thanked: 6390 times
Draga djeco,
ovaaaaj muškarci
sretan vam praznik.
Mi vas volimo
ovaaaaj muškarci

Mi vas volimo

U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9422 times
- Been thanked: 15755 times
Ko vas ovako unazadi, do prije par godina sam slusala da su svi dani osim 8.Marta dani muskaraca 

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.