FK "Sloboda" Tuzla

Kutak za sportski trenutak

Moderator: dadojović

Post Reply
User avatar
FA7
Na probnom
Na probnom
Reactions: 1
Posts: 69
Joined: 03 Jan 2014, 00:14
Location: Turicum
Status: Offline

FK "Sloboda" Tuzla

Post by FA7 » 03 Jan 2014, 20:01

Fudbalski klub "Sloboda" Tuzla je nogometni klub iz Tuzle, Bosna i Hercegovina.

Grb
stari
Image
novi
Image
Tradicija
Početak
Sredinom oktobra 1919.godine je mjesno partijsko vijeće donijelo odluku o osnivanju RSD-a te je krajem oktobra 1919.godine održana osnivačka skupština.

Image

Na osnivačkoj skupštini je sekretar Mitar Trifunović Učo dao prijedlog za naziv "Gorki" po ruskom književniku Maksimu Gorkom. Prijedlog je prihvaćen, a u okviru društva sa radom je počela fudbalska sekcija čiji su prvi igrači bili iz porodice Mott, Mustačević, Zaboš, Mujezinović, Šifer, Josić, Zafani, Morankić, Mešković itd. Interesantno je da su potomci neki od navedenih i danas sa nama, veliki prijatelji FK Sloboda.

Image

U sljedećih par godina društvo je bilo izloženo pritiscima koji su bili karakteristični za to vrijeme te vlast nastojala da se promijeni boljševički naziv društva. Godine 1923. je sud naredio zabranu društva, ali su određeni aktivisti nastavili sa aktivnostima zbog čega su ležali u zatvoru. Zahvaljujući upornom zalaganju aktivista koji su osnovali Gorki 20.11.1927.godine je osnovano RSD Sloboda, a u njenom okrilju i fudbalska sekcija. Nosioci ideja i 1919. i 1927.godine su bile skoro sve iste osobe.
Poslije Drugog svjetskog rata
Nakon Drugog vjetskog rata Sloboda je počela igrati u Zonskoj ligi da bi 1958.godine ostvaren plasman u Drugu saveznu ligu. Igrajući sa ekipama ekipama iz Slovenije, sjeveroistočnog dijela Hrvatske i sjeverozapadne Srbije kroz Drugu saveznu ligu Zapad i Sjever, Sloboda uspjeva dva puta se plasirati u Prvu saveznu ligu te oba puta se u društvu naboljih zadržava po jednu sezonu.

Image

Ipak, Sloboda u sezoni 1968/69, a nakon baraža sa Budućnosti iz Podgorice ostvaruje ponovni plasman u Prvu saveznu ligu u kojoj se zadržala slijedeće 22 sezone, odnosno sve do raspada bivše države, a samim time i zajedničke lige.

Image
Prva savezna liga

U ovom periodu Sloboda igra bitnu ulogu u ex Jugoslovenskom fudbalu te Santosi sa Tušnja, kako je prozvana ekipa Slobode sredinom 70-tih, postaje regionalni fudbalski centar u kojem priliku za afirmaciju dobijaju igrači mahom sa područja današnjeg Tuzlanskog kantona, sjeveroistočne BiH i Vojvodine.

Image

FK Sloboda 1971. godine FK "Sloboda" osvaja kup-a Prvoligaša pobjedom nad Željezničarom rezultatom 1:0. Iste godine je ostvaren plasman u finale Kup-a maršala Tita u kome je poražena u dva susreta od Crvene Zvezde 0:4 u Tuzli i 2:0 u Beogradu. Ipak najveći uspjeh ostvaren je u sezoni 1976/77. godine kada je nakon osvojenog trećeg mjesta u prvenstvu izboren plasman u kup UEFA, a nakon poraza u Las Palmasu od istoimene ekipe, rezultatom 5:0, i minimalne pobjede u Tuzli, rezultatom 4:3, "Sloboda" se oprostila od daljeg takmičenja.

Pored ovih rezultata treba istaći uspješno učešće u balkanskom kupu 1970. godine kao i osvajanje Rapan kupa 1984. godine. Otkako je u sezoni 1968/69. godine uveden trofej za fer-plej, FK "Sloboda" je u 19 završenih fudbalskih šampionata ovo priznanje osvojila šest puta. Za reprezentativce selekcije ex Jugoslavije nastupilo je 29 fudbalera FK "Sloboda" Tuzla.
Bosna i Hercegovina

Osamostaljivanjem države Bosne i Hercegovine, FK "Sloboda" Tuzla ima značajnu ulogu u prvenstvu gdje je ostvarila visoke plasmane, u takmičenju za kup BiH šest puta je bila finalist takmičenja, a u sezoni 2008/2009 je ponovila svoj najbolji poslijeratni uspjeh (1995/96) te osvojila 3. mjesto u Premijer ligi. Sloboda je u ovom periodu dva puta bila učesnik UEFA Inter Toto kupa gdje je oba puta došla do drugog kruga.

Image

U sezoni 2011/12 Sloboda je nakon 42 godine izgubila status u društvu naboljih. Prethodnu i ovu sezonu Sloboda je član Prve lige FBiH sa ciljem vraćanja u Premijer ligu.
Najbitnije

Prva savezna liga 1969-1992

Prva liga NS BiH 1994-2000

Prva liga F BiH 2000-2002

Premijer liga BiH 2002-2011

Prva liga F BiH 2011-….
Uspjesi

Treća pozicija - tri puta (1976/77, 1995/96, 2008/09)

Pobjednici Kup prvoligaša (1971)

Finalisti kupa - sedam puta (1971,1995, 1996, 1998, 1999, 2008, 2009)
Evropa

Kup UEFA (1976/77)

Rapan kup (1984)

Inter Toto kup - dva puta (2003/04, 2004/05)
0
Anđelima ide mi se
Ej da su mi krila
Tko je jebe nikad nije
Moja ni bila!

User avatar
FA7
Na probnom
Na probnom
Reactions: 1
Posts: 69
Joined: 03 Jan 2014, 00:14
Location: Turicum
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by FA7 » 03 Jan 2014, 20:12

Stadion Tušanj: Hram tuzlanskog fudbala!
Stadion Tušanj je stadion na kojem FK Sloboda Tuzla igra svoje utakmice pune 56 godina. Nosi ime po dijelu grada Tuzle u kojem je smješten.

Image

Stadion Tušanj počeo se graditi u proljeće 1947.godine. Radilo se udarnički, svakodnevno su dolazile brigade mladih iz tadašnjih kvartova, iz škola, pomagali radnici iz preduzeća. Međutim, teško vrijeme poslije Drugog svjetskog rata, puno bitnijih stvari u to vrijeme kao i činjenica da se sistem takmičenja tih godina stalno mijenjao pa su i ambicije Slobode se mijenjale, su doprinijeli da radovi na Tušnju utihnu. U to vrijeme Sloboda je igrala na terenu Proletera iz Kreke. Teren se nalazio na prostoru današnjeg novoizgrađenog tržnog centra Tuš na Ircu.

Iz tog vremena ostaće upamćena prva noćna utakmica u Tuzli. Naime te noći, 4.avgusta 1956.godine, u okviru tadašnje Zonske lige Sloboda je ugostila Željezničar iz Sarajeva.

Formiranje Zonske lige 1955.godine, u kojoj je Sloboda igrala sa timovima kao što su Sarajevo, Borac, Zenica, Željezničar, je počelo privlačiti veliku pažnju tuzlanske publike. Slobodine dobre igre i visoka pozicioniranost su reanimirale radove na Tušnju. Svečano otvaranje se desilo 28.jula 1957.godine za koju se upriličila prijateljska utakmica Sloboda-Zagreb.

Image

Iako je rezultat bio u drugom planu Sloboda je visoko slavila rezultatom 5:2 (0:1). Bio je to događaj decenije u Tuzli, a okupilo se preko 10.000 gledalaca na tek izgrađenom Tušnju.

Utakmicu su sudili sudije Mesud Skokić, Miralem Behlilović i Jure Kordić. Slika sudijske trojke koja je sudila utakmicu na otvaranju Tušnja ostavlja uspomenu i na način odijevanja u tom vremenu.

Image

Tušanj je slijedeću deceniju postao gost ekipama iz cijele bivše države jer je Sloboda ubrzo nakon otvaranja stadiona ušla u Drugu saveznu ligu, tačnije 1958.godine gdje je uz dva jednogodišnja izleta u Prvu saveznu ligu (1959/60 i 1962/63) uspješno se takmičila sve do 1969. godine.

Sloboda je te sezone ponovo ostvarila plasman u Prvu saveznu ligu, treći put, gdje se zadržala sve do raspada bivše države. Gledaoci na Tušnju su imali priliku gledati ekipe od Triglava do Đevđelije, ekipe iz svake republike bivše države.

Tušanj je bio mjesto na kojem su mnogi naši očevi i majke učestvovale na sletovima povodom svečanih dana bivše države, kao i na manifestacijama obilježavanja postojanja kluba.

Odlične igre, zapažena rola u Prvoj saveznoj ligi i Kupu Maršala, kao i trka za prestižom su rezultirale izgradnjom reflektora čija je gradnja dovršena 1979.godine.

Image

Do početka 90-tih većih radova na Tušnju nije bilo iako je u Rudarskoj 2 godinama stajala maketa nadogradnje stadiona. Došao je još jedan rat, promijenilo se puno stvari. Sloboda pored par ekipa koje su bile standardni prvoligaši u ligi bivše države počinje da se takmiči sa ekipama koje su prije rata igrale republičke pa i među općinske lige. Naravno, u tim prvim godinama je bilo puno prioritetnijih, egzistencijalnih stvari. Ipak, ne možemo se oteti utisku da je upravo u tim prvim poslijeratnim godinama, krajem 90-tih, interesovanje za za utakmice bio mnogo veći nego što je sada u sadašnje vrijeme. Tušanj je rijetko bivao ispod 4-5 hiljada posjete, a na utakmicama sa starim rivalima Sarajevom, Željezničarem, Čelikom je bio i više od 8.000 gledalaca. U to vrijeme tribine su bile pune, a već afirmirana navijačka skupina Fukare Tuzla je dupke punila stajanje.

Image

Prvih godina novog milenijuma osvanule su i nove stolice što je dalo novo ruho izgledu tribina.

Image

Međutim, istih godina tadašnja uprava čini korak za koji će se ispostaviti da nije bio najbolje rješenje. Iako nisu bila osigurana srestva za gradnju popoluarnog "stajanja" isto biva srušeno sa obrazloženjem da će na tom mjestu niknuti tribina u roku od 3 mjeseca. Prošlo je više od 10 godina, a nekadašnje stajanje i dalje zjapi srušeno dok pogled na njega samo budi sjetu i prelijepe uspomene svakog onog tko je odrastao gledajući utakmice sa tog mjesta.
Tih godina velika rezultatska i organizacijska kriza je zahvatila redove Slobode tako da pored grčevite borbe za opstanak u redovima vodstva kluba i općinskih vlasti nije ni bilo neke pretjerane želje za gradnjom stadiona. Jedino su navijači ti koji nisu prestali potencirati gradnju stadiona svo to vrijeme. Parolama, sloganima, grafitima i dr. pokušala se reanimirati tuzlanska sportska javnost i ukazati na potrebu gradnje stadiona kao jednog od preduslova za dizanja kluba iz sumornog sivila.

Image

U periodu 2007-09 stadion Tušanj ponovo postaje sve češća tema u kuloarima. U 2008.godini Općinsko vijeće je donijelo odluku o osnivanju „Javne ustanove gradski stadion Tušanj“ čime je preuzelo na sebe obavezu gradnje stadiona. Krajem juna 2009.godine putem medija je obaviještena javnost o skorom početku gradnje Sjeverne tribine sa 1. julim 2009.godine kao datumom početka radova. Radovi na Tušnju su počeli 01. jula 2009.godine, u 11.30h rušenjem ulaza na stajanje starog 52 godine. Radovi na izgradnji sjeverne tribine još uvijek traju.

Image
0
Anđelima ide mi se
Ej da su mi krila
Tko je jebe nikad nije
Moja ni bila!

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 29114
Posts: 74200
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by storm » 03 Jan 2014, 20:15

FA7 eto malo iz moje interesne sfere :)

Biti Fukara
Image
Teku sati, dani, sedmice, mjeseci, godine, decenije...
Image
Fukare iz Tuzle žive več više od 20 godina i isto toliko godina tuzlanskim ulicama odzvanja:
"Mi smo Fukare iz grada Soli
k.... nas boli Tuzla nas voli"

To su oni momci iz Tuzle koji navijaju za Slobodu i piju tuzlansko pivo. Izgledaju mirno, ali ako zatreba skočit će na tebe kao bijesan ris.
Prošlo je mnogo generacija, momaka, furki, stilova, poraza, pobjeda, uspjeha, neuspjeha. Puno se toga promijenilo, ali ostala je SLOBODA DO GROBA.

Problema, propusta i grešaka je uvijek bilo i bit će, ali iz njih treba da izvući pouke te da se uzdignemo i budemo još jači. Svako onaj koji dođe na utakmicu i nije ga briga ni za čime treba znati da momci koji vode organizaciju tribine ulože puno truda, napora i ličnog vremena da bi tribina izgledala što ljepše, organizovanije i bolje. To treba svi da poštujemo.
Da bi bili još jači svi treba učestvujemo u radu i organizaciji grupe.
Jedna utakmica završi očekuje nas druga.
Odmora nikada nema.

Nepravda!
Nepravde će isto uvijek biti. Policija će iskoristiti svaki naš pa i njihov pogrešan korak da besumično počne pendrečiti sve redom. Mnogi će reći nisi navijač ako nikada nisi dobio pendrek. Međutim, stara izreka kaže "što te ne ubije - to te ojača". Idemo da budemo još jači.

Opasnost!
Opasnost vrijeba iza svakog ugla. Živimo u takvom vremenu kada agresivnost u društvu nikada nije bila izraženija. Na utakmicama se možda najviše ispoljava. Protivnički navijači, policija, specijalci, osiguranja itd. Pokaži i ti zube i nikada se nemoj povlačiti, ali nikada nemoj bezrazložno izazivati nerede. Nisi navijač ako nekome razbiješ glavu kamenicom, ubacuješ predmete u teren ili parket, vrijeđaš na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi. Za takve postupke treba da se stidiš. Ti si navijač jer voliš svoj klub, svoj grad, svoju grupu..

Izbor!
Sve je to sastavni dio života Fukare Tuzla. Tko ne može da se nosi sa svim ovim izazovima bolje je da i ne dolazi na tribinu. Ništa se ne može postići nazor i ako ne osječate duboko u sebi ljubav prema ovom gradu, klubu i momcima sa kojima idete na utakmice...
Jedan naš stariji član je to odlično rekao:
Život je Sloboda
Živi Slobodu
Budi Fukara
Samo su dva izbora: ili si Fukare Tuzla ili nisi.

Ponos!
Jedna stvar je sigurna, a to je da nakon više od 20 godina tuzlanskim ulicama tuzlanski mališani pjevuše:
"Mi smo Fukare iz grada Soli
k.... nas boli Tuzla nas voli"
0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
FA7
Na probnom
Na probnom
Reactions: 1
Posts: 69
Joined: 03 Jan 2014, 00:14
Location: Turicum
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by FA7 » 03 Jan 2014, 20:40

@ storm

hvala :D


trenutna situacija u 1.FBiH, Jedinstvo prvo, a Sloboda tek treca. Nadam se ulasku u PL :D ali bice tesko.

TABELA
Prva liga Federacije BiH
1. NK JEDINSTVO 36
2. NK BRATSTVO 32
3. FK SLOBODA 31
4. FK RUDAR 30
5. NK GOŠK 29
6. HNK ČAPLJINA 25
7. HNK BRANITELJ 23
8. FK RADNIČKI 23
9. OFK GRADINA 21
10. HNK ORAŠJE 19
11. FK MLADOST 17
12. FK BUDUĆNOST 16
13. NK PODGRMEČ 14
14. FK IGMAN 13
15. NK ISKRA 12
16. NK TROGLAV 5


ja cu pokusati redovno pisati o svom omiljenom klubu :D
0
Anđelima ide mi se
Ej da su mi krila
Tko je jebe nikad nije
Moja ni bila!

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Reactions: 13
Posts: 15679
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by laganini » 03 Jan 2014, 20:47

..kovačević,hukić,šećerbegović i naš mate mešković..
0
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 29114
Posts: 74200
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by storm » 03 Jan 2014, 21:03

prije par sezona u dinamu je bio enes mešanović iz tuzle ....kasnije je bio neki igrač&sportski direktor u slobodi, ako se ne varam
0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Reactions: 13
Posts: 15679
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by laganini » 03 Jan 2014, 21:06

jedinstvo nk..nisam zna..
0
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 19906
Posts: 100736
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by Krokodil Behko » 03 Jan 2014, 22:23

Zaboravili ste pomenuti golmana Fahrudina Omerovića. Čini mi se da je i on ponikao u Slobodi :hm
0
online

User avatar
Maja
Administrator
Administrator
Reactions: 39433
Posts: 97469
Joined: 23 Mar 2010, 23:31
Location: Mrduša Donja
Contact:
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by Maja » 03 Jan 2014, 22:23

Sorry što offiram ali moram :D

1. NK JEDINSTVO 36
2. NK BRATSTVO 32
3. FK SLOBODA 31

Trebalo je Bratstvo biti prvo. Ljepšte bi se čitalo...Bratstvo, Jedinstvo...
0

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 29114
Posts: 74200
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by storm » 03 Jan 2014, 22:30

Krokodil Behko wrote:Zaboravili ste pomenuti golmana Fahrudina Omerovića. Čini mi se da je i on ponikao u Slobodi :hm
nije poslije branio u dinamu i ne zanima me :mrgud

šalim se....golmančina, kasnije partizan....mislim da je u turskoj poslije završio
rodom znam da je dobojlija :)
0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 19906
Posts: 100736
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by Krokodil Behko » 03 Jan 2014, 22:33

storm wrote:
Krokodil Behko wrote:Zaboravili ste pomenuti golmana Fahrudina Omerovića. Čini mi se da je i on ponikao u Slobodi :hm
nije poslije branio u dinamu i ne zanima me :mrgud

šalim se....golmančina, kasnije partizan....mislim da je u turskoj poslije završio
rodom znam da je dobojlija :)
E pa ti znaš više nego ja :D
Ja znam samo da je branio u Slobodi. A čuj, nekako su Hajduk i Partizan imali najviše sljedbenika u BiH, ukoliko ne računamo Srbe. Oni su većinom navijali za Zvezdu a ovi iz većih gradova, navijali su za naše timove.
0
online

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 20
Posts: 11778
Joined: 03 May 2013, 14:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by Lebowski » 03 Jan 2014, 22:39

Maja wrote:Sorry što offiram ali moram :D

1. NK JEDINSTVO 36
2. NK BRATSTVO 32
3. FK SLOBODA 31

Trebalo je Bratstvo biti prvo. Ljepšte bi se čitalo...Bratstvo, Jedinstvo...
A i zato što je iz Gračanice. :p

Komunistički klubovi dominiraju ovom ligom... Bratstvo, Jedinstvo, Sloboda, Rudar, Mladost, Budućnost.


Na temu...Fukare su kao navijači...pa divlji poprilično. Kada su dolazili zadnji put ovamo sve djeca od 15-18 godina.
0
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 29114
Posts: 74200
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by storm » 03 Jan 2014, 22:50

A čim ti klub padne u niži rang, ospe se navijačka jezgra pa ti ostanu klinci...ja ih iz jugo lige pamtim kao zajebanu ekipu, i prema pričama starijih Tuzla je bila opaka za gostujuće uvijek....sad iskreno nemam pojma kako izgledaju...
0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

User avatar
laganini
Spamer
Spamer
Reactions: 13
Posts: 15679
Joined: 04 Jun 2013, 02:01
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by laganini » 03 Jan 2014, 23:49

a legedarni kostolomac jusuf hatunić....kad bi doša blizu kranjčara ovaj biža u svlačionicu..he,he,
0
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

User avatar
FA7
Na probnom
Na probnom
Reactions: 1
Posts: 69
Joined: 03 Jan 2014, 00:14
Location: Turicum
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by FA7 » 06 Jan 2014, 18:44

Husić: O našim planovima i dogovorima javnost će biti upoznata do sjednice Skupštine!

Predsjednik Azmir Husić prije nekoliko dana se vratio iz Sjedinjenih Američkih Država i odmah je u središte pozornosti stavio trenutnu situaciju u Rudarskoj 2.

Image

Poslovne obaveze „preko bare“ brzo je zamijenio ovim domaćim, klupskim.

Kako kaže, vrijeme je za Slobodu:

„U potpunosti sam se fokusirao na naš Klub i svi trebaju znati da mi je Sloboda prioritet. U ovom trenutku, a zajedno sa ljudima iz gradskih struktura, još uvijek razgovaramo i planiramo šta i kako dalje.“.

Medijske napise u kojima se špekulira sa imenima mogućih nasljednika Smajila Karića na klupi Slobode, Husić nije htio komentarisati. Za sada, kako kaže, o narednim klupskim koracima još uvijek je rano govoriti. Ipak, armiju navijača Crveno – crnih to ne treba da brine, jer o svim novostima iz Rudarske 2 će na vrijeme biti obaviješteni.

„Navijači i simpatizeri Slobode trebaju se još malo strpiti. O našim planovima i dogovorima javnost će biti upoznata do sjednice Skupštine. Ona će se održati 16. januara“, poručio je Husić.

izvor: fksloboda.ba/vijesti/
0
Anđelima ide mi se
Ej da su mi krila
Tko je jebe nikad nije
Moja ni bila!

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 29114
Posts: 74200
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by storm » 06 Jan 2014, 19:24

Ajde neka se malo prodrmaju i dignu iz ovoga gliba....zaslužila je Tuzla stabilnog prvoligaša, s obzirom na tradiciju, veličinu grada....oduvijek je taj kraj obilovao talentima, samo se izgleda pogrešno radilo...
0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Ruana
Reactions:
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by Ruana » 06 Jan 2014, 19:39

Je li nekad za tu Slobodu branio neki Samir Hadzimahovic?

User avatar
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Reactions: 19906
Posts: 100736
Joined: 21 Apr 2010, 22:40
Location: nesto u čevljanovićima
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by Krokodil Behko » 06 Jan 2014, 20:09

FA7 wrote:Husić: O našim planovima i dogovorima javnost će biti upoznata do sjednice Skupštine!

Predsjednik Azmir Husić prije nekoliko dana se vratio iz Sjedinjenih Američkih Država i odmah je u središte pozornosti stavio trenutnu situaciju u Rudarskoj 2.

Image

Poslovne obaveze „preko bare“ brzo je zamijenio ovim domaćim, klupskim.

Kako kaže, vrijeme je za Slobodu:

„U potpunosti sam se fokusirao na naš Klub i svi trebaju znati da mi je Sloboda prioritet. U ovom trenutku, a zajedno sa ljudima iz gradskih struktura, još uvijek razgovaramo i planiramo šta i kako dalje.“.

Medijske napise u kojima se špekulira sa imenima mogućih nasljednika Smajila Karića na klupi Slobode, Husić nije htio komentarisati. Za sada, kako kaže, o narednim klupskim koracima još uvijek je rano govoriti. Ipak, armiju navijača Crveno – crnih to ne treba da brine, jer o svim novostima iz Rudarske 2 će na vrijeme biti obaviješteni.

„Navijači i simpatizeri Slobode trebaju se još malo strpiti. O našim planovima i dogovorima javnost će biti upoznata do sjednice Skupštine. Ona će se održati 16. januara“, poručio je Husić.

izvor: fksloboda.ba/vijesti/
Sve je to lijepo ali o parama ni slovceta. Bez para, nema ni prve lige - sigurno.
0
online

User avatar
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 29114
Posts: 74200
Joined: 16 Oct 2013, 12:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by storm » 06 Jan 2014, 21:14

Ruana wrote:Je li nekad za tu Slobodu branio neki Samir Hadzimahovic?
još ljetos je bi trener....ali sad vidim , da je netko drugi...dobio nogu izgleda :ooo
0
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Reactions: 20
Posts: 11778
Joined: 03 May 2013, 14:19
Status: Offline

Re: FK "Sloboda" Tuzla

Post by Lebowski » 06 Jan 2014, 21:20

Stanje u tom klubu je posljedica nedostatka para. Tuzla ih nema, kanton ih nema, sponzora nema a sami ih ne mogu zaraditi, pogotovo kad su pali na dno. Kad to dođe na svoje biće bolje i Slobodi.
0
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Post Reply

Return to “Fudbal”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests