To je elektricarski sljem iz 1939 doso ko donacija iz Njemacke.
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- rocko
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 108 times
- Been thanked: 96 times
- Status: Offline
Re: Ukrajina
Ja se slazem sa onima Koji djele moje misljenje , nas I'ma vise na forum nego sto ti misilis.Quds wrote: ↑22 Aug 2024, 14:40 Ulazak u Kursk je bila takticka pobjeda ali strategijski, nije dobro sto se bakcu mnogo gore. Da su samo napravili akciju ,da pokazu da mogu tako zaprijetiti bilo gdje, to bi bilo dobro. Ovo vec nije dobro. Zivi bili pa vidjeli.
Rocko, majka mu stara, pa ti se ni sa kim ne slazes, ni oko cega. Cemu tvoja podrska Rusima? Nemoj reci da nije tako, vidi se to u pisanju... Pa, kako mozes braniti nekoga ko vrsi agresiju na drugu zemlju, a znas sam da je i BiH (nadam se da je volis), patila slicno? Od slicnih ovima.
Takva je sudbina ljudi poput mene,mi smo uvijek prozivani ko heretici od strane prostodusne svjetine, nekad sto rekosmo da je zemlja okrugla Ili da se okrece oko sunca , samo prije svjetina nas je mogla spalit na lomacama , danas ovavki ko ja imaju kontrargumente za svjetinu 5.56, 762x39 762x51
Ja ti nisam jos vidio dobru agresiju da se nisam obradovo, Ono kad rekose ide te Afghanistan ja se od srece pisno u gace.
- Quds
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 1182 times
- Been thanked: 397 times
E, jesi našao kontra-argumente. Nikakvi kalibri.rocko wrote: ↑22 Aug 2024, 20:04Ja se slazem sa onima Koji djele moje misljenje , nas I'ma vise na forum nego sto ti misilis.Quds wrote: ↑22 Aug 2024, 14:40 Ulazak u Kursk je bila takticka pobjeda ali strategijski, nije dobro sto se bakcu mnogo gore. Da su samo napravili akciju ,da pokazu da mogu tako zaprijetiti bilo gdje, to bi bilo dobro. Ovo vec nije dobro. Zivi bili pa vidjeli.
Rocko, majka mu stara, pa ti se ni sa kim ne slazes, ni oko cega. Cemu tvoja podrska Rusima? Nemoj reci da nije tako, vidi se to u pisanju... Pa, kako mozes braniti nekoga ko vrsi agresiju na drugu zemlju, a znas sam da je i BiH (nadam se da je volis), patila slicno? Od slicnih ovima.
Takva je sudbina ljudi poput mene,mi smo uvijek prozivani ko heretici od strane prostodusne svjetine, nekad sto rekosmo da je zemlja okrugla Ili da se okrece oko sunca , samo prije svjetina nas je mogla spalit na lomacama , danas ovavki ko ja imaju kontrargumente za svjetinu 5.56, 762x39 762x51
Ja ti nisam jos vidio dobru agresiju da se nisam obradovo, Ono kad rekose ide te Afghanistan ja se od srece pisno u gace.
A, ko krenu u Afganistan? Ko krenu, na osnovu laži, na Irak i koliko smrti uzrokova tamo? Bush, Cheney i Rumsfeld imaju posebno mjesto u Džehennemu.
- rocko
- Aktivni forumaš
Pa oslobodioci krenuli , da nadjemo OBL Ili 9/11 nije desio da to nije kakva zavjera , a Irak smo oslobodili sjecamo se tih zlih republikanaca bjelih starih ljudi Koji nas overdose u rat, tesko onom ko dirne u petrodollar.Quds wrote: ↑22 Aug 2024, 20:14E, jesi našao kontra-argumente. Nikakvi kalibri.rocko wrote: ↑22 Aug 2024, 20:04
Ja se slazem sa onima Koji djele moje misljenje , nas I'ma vise na forum nego sto ti misilis.
A, ko krenu u Afganistan? Ko krenu, na osnovu laži, na Irak i koliko smrti uzrokova tamo? Bush, Cheney i Rumsfeld imaju posebno mjesto u Džehennemu.
- rocko
- Aktivni forumaš
Znas ko SE od 2006 slaze sa tobom I to javno govori JD Vance , trebo bi ti za njega glasat j... ti to. glasas za Demokrate oni ti turaju harbiju , nego ti za promjenu glasaj ko normalan insan I vidjeces nece ti se nikakvo zlo desit.Quds wrote: ↑22 Aug 2024, 20:14E, jesi našao kontra-argumente. Nikakvi kalibri.rocko wrote: ↑22 Aug 2024, 20:04
Ja se slazem sa onima Koji djele moje misljenje , nas I'ma vise na forum nego sto ti misilis.
- Quds
- Osvježenje foruma
Jesi li ti stvarno ozbiljan, ili... da dzaba vise ne gubim vrijeme.
- rocko
- Aktivni forumaš
Tek da podsjetim kakvih su rasisti ti Republikanci,
Saddame Huseine sto dirnu u petrodollar I danas bi bio hadzija jos sa stanjem u Iranu ma bio tretiran danas bolje od Saudijaca.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 7790 times
- Been thanked: 9182 times
Dragocjena rečenica.
Šta ti je ono Quds rekao, stranicu-dvije prije?
Sam si to i potvrdio.
Republikanci su stari i vole petrodolare, a Trump je mlad i nikad nije izveden pred sud zbog utaje poreza i sličnih stvari.
Da, republikanci više ne postoje.
Onog dana, kad su balegari upali u kongres, da kongresmeni nisu bili pribrani i ostali u zgradi, sve bi se desilo drugačije. Trumpov cilj - u Ustavu piše, ukoliko je kongres spriječen da obavlja svoje dužnosti, Predjsednik ima pravo da uvede vanredno stanje. To je bio cilj - državni udar.
Žalosno je vidjeti bilo koju zrelu osobu, da se povodi za ovim bolesnikom
- rocko
- Aktivni forumaš
Da posjete Kongresu su svakodnevne , platis kartu I posjetis , nikakvog upada nije bilo, izmisljotina, , sto se nije objavio vandredno sranje ? svi clanovi kongresu su bili evakuisani podzemnim tunelima, sto nebi vandrednog stanja? To nagadjanja su samo nagadjanja , cinjenice su bitne,Krokodil Behko wrote: ↑22 Aug 2024, 21:14Dragocjena rečenica.
Šta ti je ono Quds rekao, stranicu-dvije prije?
Sam si to i potvrdio.
Republikanci su stari i vole petrodolare, a Trump je mlad i nikad nije izveden pred sud zbog utaje poreza i sličnih stvari.
Da, republikanci više ne postoje.
Onog dana, kad su balegari upali u kongres, da kongresmeni nisu bili pribrani i ostali u zgradi, sve bi se desilo drugačije. Trumpov cilj - u Ustavu piše, ukoliko je kongres spriječen da obavlja svoje dužnosti, Predjsednik ima pravo da uvede vanredno stanje. To je bio cilj - državni udar.
Žalosno je vidjeti bilo koju zrelu osobu, da se povodi za ovim bolesnikom
Stari Bajden je bio veliki zagovornik napada na Irak I on voli petrodolare , zalosno je podrzavati starog petrodolarasa, Koji SE deklarise kao cionista I zvati SE zrelom osobom.
Al Hunter je pred sudom za utaju poreze , bice da je to normalno.
Starih bjelih ljudi Koji su nas odveili u Irak , ti zlocesti Republikanci nedaju crnu insanu na hajr da izgura nikako.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ti si bolestan.On January 6, 2021, supporters of then-President Donald Trump attacked the U.S. Capitol Building, disrupting the joint session of Congress assembled to count electoral votes to formalize Joe Biden's victory in the 2020 United States Presidential Election.
Svi smo vidjeli da je kongres demoliran, neka ženska tražila Pinsa s konopcem, itd..
Pa zato što nisu napustili kongres, mada ti tvrdiš suprotnosto se nije objavio vandredno sranje ?
Ovo je šega prava s tobom.
https://swalwell.house.gov/media-center ... ng-capitol
Jesu li ovo ti stari bijeli ljudi na slici?Starih bjelih ljudi Koji su nas odveili u Irak , ti zlocesti Republikanci nedaju crnu insanu na hajr da izgura nikako.
- Quds
- Osvježenje foruma
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2338 times
- Been thanked: 6932 times
Nisam cuo od ukrajinaca. Ovo je provjereno.
Dvije hiljade ide na razmjenu. Jbga, sve se predalo onih prvih dana
- rocko
- Aktivni forumaš
Jel 1 za 1 ili 1 za 5 ?
Jer rusi imaju.oko 10-13 hiljada zarobljenika
- rocko
- Aktivni forumaš
Lagali su te mediji.nikad se nije desilo .Krokodil Behko wrote: ↑22 Aug 2024, 21:54Ti si bolestan.On January 6, 2021, supporters of then-President Donald Trump attacked the U.S. Capitol Building, disrupting the joint session of Congress assembled to count electoral votes to formalize Joe Biden's victory in the 2020 United States Presidential Election.
Svi smo vidjeli da je kongres demoliran, neka ženska tražila Pinsa s konopcem, itd..
Pa zato što nisu napustili kongres, mada ti tvrdiš suprotnosto se nije objavio vandredno sranje ?
Ovo je šega prava s tobom.
https://swalwell.house.gov/media-center ... ng-capitol
Jesu li ovo ti stari bijeli ljudi na slici?Starih bjelih ljudi Koji su nas odveili u Irak , ti zlocesti Republikanci nedaju crnu insanu na hajr da izgura nikako.
Pa sto neproglasi vandredno stanja?
Pa Ako slusas Demokrate to su stari bjeli ljudi ,mislim nemoj vjerovat svojim ocima vjeruj demokratama I njihovoj propagandnoj masini
ponavljam ti mi neznamo ko su bili ti agitatori I koje njih poslao u kongres uz njih SE naslo par desetina povednih efektom mase ljudi od nekih sve ukupno oko 350-400 ljudi od nekih 30-70 hiljada Koji su bili na skupu. pa da su krenuli na kongresu svi prisutni onih 1400 policajaca nebi imalo nikakve sanse da ih zaustave. Vojska je procjenila na 70-80 hiljada , policija na 30 hiljada a novinari na 10 hiljada ja cu vjerovati onim Koji su imali dronovi u vazduhu I snimali velicinu mase prisutne na skupu.
Da budemo jasni bilo je jos 350-400 uhapsenih Koji su bili kontrademonstranti Bajdina raja.
Swallows Eric taj ti je pod istragom zabavljo se sa kineskinjom koja radi za kinesku obavjestajnu Sluzbe Ili je korisna budala Ili je spijun znamo mi njega
Da nezaboravimo I ovu perijanicu Demokratske partije , Zlatnu Polugu Senatora Boba Mendeza osudjenog kriminalca Koji jos uvijek sjedi u Senatu
pa da SE vratimo temi Ukrajina
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Da se vratimo na temu.
Pa jes, al lakše je slati tamo gdje je mehko, nego trpati trupe po ratištima gdje su Rusi navrli, pa da ih polako sakate stotinama hiljada projektila.
Realno, od prvog dana rata, Rusi skupo i preskupo plaćaju svaki osvojeni kilometar. Računica je da je Ukrajina ipak velika zemlja i napredujući ovim tempom ( skoro sam čitao precizne podatke ) Rusi bi do Kijeva mogli doći oko 3000. godine. Nemaju ni oni toliko ljudstva. Bolje ovako, udaraj gdje su slabi, uzmi koliko možeš uzeti i zadrži, bez nekih većih gubitaka, ili bar sa znatno manjim gubicima, nego protivnik.
Pa jes, al lakše je slati tamo gdje je mehko, nego trpati trupe po ratištima gdje su Rusi navrli, pa da ih polako sakate stotinama hiljada projektila.
Realno, od prvog dana rata, Rusi skupo i preskupo plaćaju svaki osvojeni kilometar. Računica je da je Ukrajina ipak velika zemlja i napredujući ovim tempom ( skoro sam čitao precizne podatke ) Rusi bi do Kijeva mogli doći oko 3000. godine. Nemaju ni oni toliko ljudstva. Bolje ovako, udaraj gdje su slabi, uzmi koliko možeš uzeti i zadrži, bez nekih većih gubitaka, ili bar sa znatno manjim gubicima, nego protivnik.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 18112 times
- Been thanked: 18704 times
Realno.
Uz sve sto smo mislili da rusija jest.
Prvog susjeda su napali.
Tamo imali vec spremne separatiste.
Spijune,izdajnike .
Ona izjava o trodnevnoj specijalnoj operaciji...
Rekoh budimo realni.
US army bi satrala i osvojila sve sto zeli u roku mjesec maksimalno.
Rusija ispade tigar na papiru.
Uz sve sto smo mislili da rusija jest.
Prvog susjeda su napali.
Tamo imali vec spremne separatiste.
Spijune,izdajnike .
Ona izjava o trodnevnoj specijalnoj operaciji...
Rekoh budimo realni.
US army bi satrala i osvojila sve sto zeli u roku mjesec maksimalno.
Rusija ispade tigar na papiru.
...dream of spring
...one for the road
...one for the road
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
Ovako su isto vjerovali i da su Rusi minirali svoj gasovod kad ono
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
Rusi do podne ratuju lopatama od podne lanairaju dronove u srce NATO saveza vol 1000
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans