Plavi orkestar

Moderator: Krokodil Behko

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14889 times
Been thanked: 10425 times
Status: Offline

Plavi orkestar

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:36

Ja trazila i ne pronadjoh :sok
Nemamo temu o bendu koji je obiljezio osamdesete, sram nas bilo

:srce PLAVI ORKESTAR :srce

Sredinom osamdesetih godina Plavi orkestar se nametnuo kao najveća tinejdžerska atrakcija u SFRJ. Udarnu postavu grupe činili su Saša Lošić Loša, pevač i autor većine materijala, gitarista Mladen Pavičić Pava i braća blizanci basista Samir Ćeramida Cera i bubnjar Admir Ćeramida Cera II.
Saša Lošić (rođen 1964.) je kao gimnazijalac 1981. godine osnovao sastav Ševin orkestar u kome su još bili gitarista Srđan Krošnjar, basista Gordan Džamonja i bubnjar Admir Ćeramida Cera II. Sledeće godine grupa menja ime u Plavi orkestar, Loša prelazi u sarajevsku gimnaziju i u novom razredu upoznaje gitaristu Mladena Pavičića koji je u to vreme već imao određenu afirmaciju jer je sa grupom Rok apoteka nastupao 1979. godine na koncertu Bijelog dugmeta na beogradskom stadionu JNA. Sa popularnošću ska muzike Pavina Rok apoteka je promenila žanr i ime u Super 98. Sa njima se Pava pojavio na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine, ali nisu ušli ni u finale. Pava je zatim prešao u pop grupu Mali princ, a iz nije u sastav Pauk iz Zavidovića. Sa njima je nimio LP “Mumije lažu” (Suzy 1982.). Budući da je zbog proba svakog vikenda putovao u Zavidoviće, to je smetalo njegovim roditeljima i na njihov nagovor napušta grupu. Kraće vreme je sa basistom Samirom Ćeramidom svirao u grupi Elvis J Kurtovich, pa u Bonton Baji i grupi Kazablanka, da bi 1983. godine prešao u Plavi orkestar. Do dogovora je došlo na koncertu grupe Siluete u Sarajevu, ali su se i pre toga on i Loša intenzivno družili, tako da su nešto ranije, u četvrtom gimnazije, zajednički napisali pesmu “Suada” koja je predstavljala pop varijantu novog primitivizma. Dosta iskusniji, Pava je izdejstvovao da iz grupe odu basista i gitarista, jer mu je bilo jasno da su oni samo prolaznici kroz muziku.

Pred leto 1983. godine postava se dolaskom basiste Samira Ćeramide konačno ustaljuje. On je pre toga bio u Zabranjenom pušenju, a kako su braća blizanci želeli da budu zajedno, bilo ga je lako nagovoriti da pređe u grupu. U toj postavi su počeli da sviraju na nešto većim koncertima, bili su predgrupa Ribljoj čorbi i sastavu Leb i sol, što ih je dovelo pred oči recenzenata. Osvrti vezani za njihove nastupe najčešće su bili porazni, što je još više demoralisalo malodušnog Lošu. Rešio je da se povuče sa scene i da svoje pesme svira na žurkama, opsenareci devojčice. Entuzijazam ostalih nije dozvolio da na tome ostane, tako da su iznova krenuli sa svirkama. Loša se u to vreme smrtno zaljubio u devojku Bucu, pa su mu nove pesme inspirisane jakom emocijom, vratile veru u bavljenje pop muzikom. Na koncertu u sarajevskom klubu Trasa čuo ih je Bata Vranješević iz Laboratorije zvuka, shvatio je kakav diskografski potencijal u njima leži i pozvao ih je u Beograd na probno snimanje. U studiju Enca Lesića za tri dana su snimili pesme “Soldatski bal”, “Goodbye Teens” i “Suada”. Planirali su ih za maksi singl ili eventualno debi album. Međutim, kako su već septembra 1983. godine sva četvorica otišli u JNA, od toga nije bilo ništa. Samo su u Skenderiji, sa grupama Bonton Baja i Kongres održali oproštajni koncert. Iz vojske su se prvo vratili Loša i Pava, septembra 1984. godine. Pomalo su nastupali, čekajući dolazak braće. Međutim, zbog traljavih koncerata, dolazi do svađe i Pava napušta grupu.

U to vreme Loša počinje saradnju sa Goranom Marićem, alias Malkolm Muharem, (rođen 1960. u Visokom) koji je pre toga bio menadžer sastavu Elvis J Kurtovich. Iako je Plavi orkestar u tom trenutku stopirao rad, Loša i Malkolm odlaze u Zagreb i uz pomoć Huseina Hasanefendića i Rastka Miloševa iz Parnog valjka rade demo snimke za pesme koje su se kasnije pojavile na njihovom debi albumu. U čitavu aktivnost bio je umešan i Ivan Fece Firči, bubnjar iz Novog Sada koji je u to vreme bio u grupi EKV. Loša je tada potpisao preliminarni ugovor sa Jugotonom, taj papir je pokazao Pavi i nagovorio ga da se vrati u grupu. Sa producentom Hasanefendićem, početkom 1985. godine krenuli su u snimanje albuma “Soldatski bal”. Kao gosti pojavili su se dramaturg Jovan Ćirilov i slikar i publicista Dragoš Kalajić (pevali prateće vokale u pesmi “Bolje biti pijan rfego star”), interpretatorka narodne muzike Nada Obrić (duet u pesmi “Šta će nama šoferima kuća”), Aki Rahimovski, Jura Stublić, Peđa DBoy (u pesmi “Stambol, Pešta, Bečlija”). Firči je svirao bubnjeve i takođe pevao prateće vokale, a glasovno su učestvovali Marina Perazić i Hamdija Demirović. Posebna pažnja posvećena je omotu koji je urađen kao rekonstrukcija čuvenog albuma Beatlesa “Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band”. Dizajnom omota bavio se Bojan Hadžihalilović u okviru studija Trio. Članovi Plavog orkestra odeveni su u kitnjaste uniforme, na ploči su petokraka, jugoslovenska zastava, četiri devojke u narodnim nošnjama, sedam sekretara SKOJ-a i likovi četrdeset devet poznatih ličnosti iz jugoslovenske istorije i javnog života među kojima su: Miroslav Krleža, Petar Petrović Njegoš, Ivo Lola Ribar, Željko Bebek, Goran Bregović, Bata Živojinović, Džimi Stanić, Slavko Štimac, Lepa Brena, Zuko Džumhur, Ivo Robić, Vuk Karadžić, Vladimir Nazor, Oliver Mandić, Mirza Delibašić i drugi. Neke ličnosti nisu dale odobrenje da se nađu na omotu, pa su umesto njihovih slika samo siluete.

Image

Pojava debi albuma u proleće 1985. godine izazvala je pravu tinejdžersku histeriju, nezapamćenu u dotadašnjoj pop muzici. Već u septembru Jugoton je objavio da je prodato 300 000 primeraka ploče. “Soldatski bal” je postao najtiražnija debi ploča u domaćoj diskografiji. Svoje tinejdžerske pesme pod uticajem folka, očigledno su dobro adresirali na tadašnje adolescente, a pažljivo su razradili i imidž: Loša nije skidao svoj kačket, slikali su se u patikama sa razvezanim pertlama što je kod publike podsvesno izazivalo potrebu za zaštitom. Zimi su nosili vojničke čizme i pletene vunene čarape “partizanke”. U spotu za pesmu “Kad mi kažeš, paša”, zagrebačkog režisera Gorana Gajića, učestvovale su Sonja Savić, Suzana Mančić, Tanja Bošković i Mirjana Bobić. Neke od njih su se i ljubile sa Lošom pred kamerama. Plavi orkestar je održao čitavu seriju rasprodatih nastupa na jugoslovenskoj turneji pod nazivom “Bolje biti pijan nego star”. Koncerti su im počinjali “Internacionalom”, sa ekrana su emitovani dokumentarni snimci izgradnje zemlje, a emitovano je i završno kolo iz dela “Ero s onog svijeta”. Na Tašmajdanu su 14.septembra imali rasprodat koncert na kome je gostovala Nada Obrić. Nekoliko dana kasnije svirali su na alternativnom festivalu Novi Rock u Ljubljani, gde im se desio prvi incident. Dok su gostovali na Radio Studentu, javili su se slušaoci koji su rekli kako neće dozvoliti Orkestru da u Sloveniji svojom muzikom urade isto što i u ostalim delovima Jugoslavije i da će ih kamenovati na koncertu. U napetoj atmosferi izašli su da sviraju pred oko 6000 posetilaca. Koncert je prošao bez incidenata, sem što je jedna grupa bacala neidentifikovane predmete u pravcu bine i što su mahali transparentom “Bolje biti živ nego mrtav”. Konzervativnije strukture bile su provocirane pesmom “Bolje biti pijan nego star”, tako da se u medijima vodila duža polemika za i protiv same grupe. Ubrzo, kao priznanje za uspeh, dobijaju plaketu XI kongresa SSO BIH. Učestvuju i na festivalima u inostranstvu, maja 1986. godine sviraju u Švedskoj, zatim nastupaju u Alžiru u gradu Anaba, na festivalu Mediteranskih zemalja. Za njihovo tržište licencno je objavljena kaseta sa debi albumom. Održali su tri koncerta: na stadionu, gradskom trgu i na večeri povodom zatvaranja festivala.
Image

Drugi album “Smrt fašizmu” snimaju opet u Zagrebu. Producenti su Loša i Pava, a kao gosti učestvuju violinista Jovan Kolundžija, Alfi Kabiljo, Usnija Redžepova, italijanski pevač Paolo Marcolini Gazebo, Izolda i Eleo-nora Barudžija, klapa Šibenik, KUD Linđo iz Dubrovnika, zbor crkve Sveti Josip iz Zagreba, a udaraljke je svirao Điđi Jankelić. Producent je trebalo da bude Oliver Mandić, ali to nije realizovano, kao ni gostovanje Ive Pogorelića i Bajage koji su odbili poziv. Na novoj ploči Plavi orkestar promoviše takozvani nju partizans pravac (termin izmislio Goran Bregović) i koncepciju jugoslovenstva. Glavni inspirator takve ploče bio je Malkoim Muharem, koji se u to vreme družio sa ljubljanskim alternativnim krugovima, pa je novu fazu Orkestra nazvao “bosanskim umetničkim eksperimentom”. Grupa učestvuje na večeri rodoljubivih pesama Zagreb fešta, koje je održano pod naslovom “Živi sretna u slobodi” gde su svirali pesmu “U Jevrema slika ta”. Zbog nekih, prilično rogobatnih stihova u pesmama “Fa fa fašista nemoj biti ti (jerbo ću te ja, draga ubiti)” i “Puteru puteru” na grupu se svalila čitava lavina napada od strane rock kritičara i kolega. Oštar tekst povodom te ploče napisao je i Emir Kusturica. Udaljivši se od stila debi ploče, doživeli su i kod publike drastičan pad popularnosti i tek su u pesmama “Sava tiho teče” i “Kad si sam druže moj” zadržali fokus na tinejdžere.

Situacije je bila preglednija kada su krenuli na teren. Polovinom marta 1987. godine nastupili su pred polupraznim beogradskim Sajmištem. Posle Beograda, odsvirali su sedam dobrotvornih koncerata za postradale od zemljotresa u Bosanskom Grahovu i Kninu, a standardno dobro prošli su na nastupima u Bosni. Još jednu potvrdu svoje narodnjačke orijentacije. Plavi orkestar je dobio od mađarske svadbarske grupe 2+3, koja je na maternjem jeziku snimila obradu “Bolje biti pijan nego star” i uvrstila je u svoj prigodni repertoar.

Po završetku druge jugoslovenske turneje, Malkoim Muharem prestaje da radi sa grupom, a članovi grupe se povlače iz javnosti. Početkom 1988. godine odlaze na turneju po SSSR, u Moskvi sviraju osam koncerata, u Volgogradu isto toliko. Pojavljuju se u televizijskom šou programu Ale Pugačove koji je režirao cenjeni filmski autor Nikita Mihalkov. Godine 1989. odlaze u Tursku na festival Česme 89 gde su svirali i kao predgrupa američkoj pevačici Čaki Kan. Zatim su učestvovali na festivalu u poljskom gradu Sopotu.

Image

LP “Sunce na prozoru” objavljuju juna 1989. godine i njime pokušavaju da vrate smirenije emocije. Svoj put do publike probila je pesma “Kaja”, napravili su i obradu pesme “Let The Sunshine In” iz hipi rock opere “Kosa”. U prepevu, pesma se zove “Daj nam sunca”, a upotrebljen je tekst iz pozorišne postavke “Kose” Ateljea 212. Producent ploče bio je Saša Lošić uz pomoć Krešimira Klemenčića, a gostujući muzičari bili su gitarista Marjan Brkić (ex Prljavo kazalište i Parni valjak) i klavijaturista Duško Mandić (ex Novi fosili). Tokom jeseni 1989. godine odradili su jugoslovensku turneju, ali je reakcija publike bila za nekoliko stepeni niža nego ranije.

Image

U proleće 1991. objavljuju poslednji album “Simpatija” i to za sarajevski Diskoton. Loša je opet bio autor svih pesama, sem što je “Rješih da se ženim” komponovao sa Marjanom Brkićem. Produkciju su uradili zajedno sa Brkićem koji je svirao i klavijature. Na ploči je još gostovao Sedak Benčić koji je svirao klarinet. Na albumu se našla obrada starog hita grupe The Mamas and Papas “California Dreamin” koja u naslovu nosi citat partizanske “Ljubi se istok i zapad, ljubi se sjever i jug”. U pesmi “Ritam kiše” korišćen je muzički citat stare “Rhvthm Of The Rain” iz šezdesetih godina, dok se “Sačuvaj zadnji ples za mene”, samo u naslovu referiše na taj stari hit. Omot je opet radio tim Trio, a umesto slike grupe, na naslovnoj strani našla se reprodukcija slike “Ljubavni san” Viljema Martensa. Avgusta 1991. godine, u vreme kada su sukobi u Jugoslaviji već počeli, Plavi orkestar kreće na turneju u okviru koje su planirali da odsviraju sto dvadeset koncerata. Od toga su ostvarili samo nastupe u Srbiji, Makedoniji i Bosni. Svirke u Hrvatskoj i Sloveniji otkazane su zbog rata. U to vreme često nastupaju na mirovnim koncertima u Sarajevu, Konjicu, Mostaru, Banja Luci, Trebinju.

Rat u Bosni razvejao ih je na razne strane. Loša se preselio u Ljubljanu, gde se bavi dizajnom i marketingom. Paralelno je nastavio da komponuje, tako da se na kompaktu obnovljene Crvene jabuke “U tvojim očima” (Croatia Records 1995) nalaze i njegove pesme. Sa Jabukom je nastupao na njihovim promotivnim koncertima po Hrvatskoj. Pored toga, napisao je songove za CD Radeta Šerbedžije “Zaboravi”, muziku za pozorišnu predstavu “Elvis De Luxe” trupe Grapefruit, pesme za hrvatsku pevačicu Severinu, muziku za film “Outsider” reditelja Andreja Košaka i pesmu koja je predstavljala Sloveniju na izboru za Pesmu Evrovizije 97 u izvođenju glumice Tanje Ribič. Cera I ostao je u Sarajevu, 1996. godine je otvorio kafić “Čitluk han”. Cera II živi u Parizu gde je sa grupom Ovedream (koju čine članovi bivših sarajevskih demo grupa) objavio CD “Overdream” (Initial 1996.), a snimili su i CD “Fildžan viška” zagrebačke verzije Zabranjenog pušenja. Cera II je učestvovao na snimanju CD-a “Ruže u asfaltu” grupe Teška industrija, a radio je i kao koproducent i aranžer sa CD francuske pevačice Aleksandre Ros. Po izbijanju rata Pava je došao u Srbiju, nekoliko puta je nastupao sa beogradskim Zabranjenim pušenjem, a zatim je otišao u Kanadu gde radi kao studijski muzičar. Na Lošinu inicijativu Croatia Records je objavila dva kompilacijska CD-a “Everblue”, na kojima se pored starih hitova nalaze i četiri ranije neobjavljena snimka: demo za “Suadu”, “Zarazi me”, “0 la la” i “Mladene”.
U jesen 1997. godine Lošić i braća Ćeramida su pristupili realizaciji povratničke ploče pod radnim naslovom “Rapsodija u plavom”. Na ploči će se naći jedanaest Lošićevih pesama i jedna basiste Ćeramide.

Plavi Orkestar – Diskografija

1983 – Live Beograd SKC

Odlazi Nam Raja
Goran Kopaj Rupu Za Mene
Kafa Mirina
Oporo
Kurvo Vrati Se
Soldatski Bal
Mladene
Zarazi Se
Suada
Da Nam Vjecno Sunce Sja

1985 – Bolje Biti Pijan Nego Star (Singl)

Bolje Biti Pijan Nego Star
Sta Ce Nama Soferima Kuca

1985 – Kad Mi Kazes Pasa (Beogradjanka) (Singl)

Kad Mi Kazes Pasa (Beogradjanka)
Good Bye Teens

1985 – Soldatski Bal

Suada
(Medena Curice) Daj Mi Vruce Rakije
Gujo, Vrati Se
Odlazi Nam Raja
Good Bye Teens
Stambol, Pesta, Beclija
Parajlija
Kad Mi Kazes Pasa
Soldatski Bal

1985 – Soldatski Bal Tour

Soldatski Bal
Parajlija
Stambol, Pesta, Beclija
Good Bye Teens
Tvoje Oci Plave
Odlazi Nam Raja
Kad Mi Kazes Pasa
Gujo Vrati Se
Suada

1986 – Smrt Fasizmu

Fa, Fa, Fasista Nemoj Biti Ti
Mangup
Jovanka
To Je Sok
Puteru, Puteru
Sava Tiho Tece
Ustani Voljena Sejo
Zelene Su Bile Oci Te
Valcer
U Jevrema Slika Ta
Nisam Je Probudio
Kad Si Sam Druze Moj
Kada Placu Grlice

1989 – Sunce Na Prozoru

Kaja
Lovac I Kosuta
Ti Si Moja Sudbina
Ne Brini, Mama
Tell Me Why
Ne Mogu Ti Nista Osim Srca Dati
Proljece
Da Se 6 Pretvori U 9
Zarazi Me Svojim Poljubcem
Sex, Keks & Rock’n’roll
Daj Nam Sunca

1991 – Simpatija

Ljubi Se Istok I Zapad
Sacuvaj Zadnji Ples Za Mene
Umrijecu Za Tebe
Mi Smo Pijane Budale
Rijesih Da Se Zenim
Simpatija
Bestija
O Mladosti
Ljeto
Samo Ponekad Na Tvoj Rodjendan

1992 – Sacuvaj Zadnji Ples Za Mene (Remix)

Zelene Su Bile Oci Te
Good By Teens
Kaja
Simpatija
Ti Si Moja Sudbina
Proljece
Suada
Sava Tiho Tece
Sacuvaj Zadnji Ples Za Mene (Intro)
O Mladosti
Samo Po Nekad Na Tvoj Rodjendan

1996 – Everblue 1

Goodbye Teens
Suada
Parajlija
Odlazi Nam Raja
To Je Sok
Sava Tiho Tece
Ustani Voljena Sejo
Kaja
Ne Brini Mama
Mi Smo Pijane Budale
Suada (Demo)
Mladene

1996 – Everblue 2

Soldatski Bal
Daj Mi Vruce Rakije (Medena Curice)
Puteru, Puteru
Kad Si Sam Druze Moj
Zelene Su Bile Oci Te
Nisam Je Probudio
Proljece
Ti Si Moja Sudbina
Lovac I Kosuta
Tell Me Why
Simpatija
O-La-La
Zarazi Me

1996 – Najveci Hitovi

Suada
Goodye Teens
Parajlija
Soldatski Bal
Zelene Su Bile Oci Te
Puteru Puteru
Kad Si Sam Druze Moj
Nisam Je Probudio
To Je Sok
Ustani Voljena Sejo
Sava Tiho Tece
Ne Mogi Ti Nista Osim Srca Dati
Ne Brini Mama
Kaja
Ti Si Mja Sudbina
Lovac I Kosuta
Proljece
Ljubi Se Istok I Zapad

1998 – Longplay

Ako Su To Samo Bile Lazi
Kad Ti Ljubav Ime Prozove
Od Rodjendana Do Rodjendana
Prije Nego Odes Iz Zivota Mog
Zivot Je Lijep
Linija Zivota
Biser
Volio Te Tako Drugi Dao Dragi Bog
Straze
Pita
Brodovi
Uspomene

1998 – Soldatski Bal

Suada
Gujo, Vrati Se
Odlazi Nam Raja
Good Bye Teens
Stmabol, Pesta, Beclija
Parajlija
Kad Mi Kazes Pasa
Soldatski Bal

1999 – Infinity

Odlazim
Djevojka Iz Snova
Otrovni Cvijet
Tako Male Stvari
Sada Mi Se Javljas Mila
Jedina
Sampion
Azra
O Kakav Mjesec
Pijem Da Je Zaboravim
Ljubav Nije Laka Stvar
Zauvijek
Ako Su To Samo Bile Lazi (Bonus)

1999 – Simpatija

Ljube Se Istok I Zapad
Umrijecu Za Tebe
Mi Smo Pijane Budale
Rijesih Da Se Zenim
Sex Je Bio Njena Svetinja
Simpatija
Bestija
O Mladosti
Ljeto

1999 – Smrt Fasizmu

Fa, Fa, Fasista Nemoj Biti Ti (Jerbo Cu Te Ja Draga Ubiti)
Mangup
Jovanka
To Je Sok
Puteru, Puteru
Sava Tiho Tece
Ustani, Voljena Sejo
Zelene Su Bile Oci Te
Valcer
U Jevrema Slika Ta
Nisam Je Probudio
Kad Si Sam, Druze Moj
Kada Placu Grlice

1999 – Sunce Na Prozoru

Kaja
Lovac I Kosuta
Ti Si Moja Sudbina
Ne Brini, Mama
Tell Me Why
Proljece
Da Se 6 Pretvori U 9
Zarazi Me Svojim Poljupcem
Sex, Keks & Rock’n’roll
Daj Nam Sunca

2000 – Live Zagreb

Djevojka Iz Snova
Straze
Ljube Se Istok I Zapad
Ti Si Moja Sudbina
Good Bye Teens
Sava Tiho Tece
Proljece
Azra
Ako Su To Samo Bile Lazi
Sada Mi Se Javljas
Nisam Je Probudio
Suada
Sampion
Odlazim

2002 – Everblue Hitovi

Suada
Goodbye Teens
Sava Tiho Tece
Ustani Voljena Sejo
Puteru, Puteru
Kaja
Proljece
Nisam Je Probudio
Mi Smo Pijane Budale
Kad Si Sam Druze Moj
Simpatija
Ti Si Moja Sudbina
Zelene Su Oci Te
Parajlija
Medena Curice
Lovac I Kosuta
Odlazi Nam Raja
Ne Mogu Ti Nista Dati
Soldatski Bal

2005 – Antologija CD 1

Goodbye Teens
Suada
Parajlija
Odlazi Nam Raja
To Je Sok
Sava Tiho Tece
Ustani Voljena Sejo
Kaja
Ne Brini Mama
Mi Smo Pijane Budale
Suada (Demo)
Ako Su To Samo Bile Lazi
Mladene
Odlazim

2005 – Antologija CD 2

Soldatski Bal
Puteru, Puteru
Kad Si Sam, Druze Moj
Zelene Su Oci Te
Nisam Je Probudio
Proljece
Ti Si Moja Sudbina
Lovac I Kosuta
Tell My Why
Simpatija
O-La-La
Zarazi Me Svojim Poljupcem
Otrovni Cvijet
Djevojka Iz Snova

2007 – Platinum Collection

Ako Su To Samo Bile Lazi
Suada
Goodbye Teens
Zelene Su Bile Oci Te
Odlazi Nam Raja
Kaja
Sava Tiho Tece
Soldatski Bal
Ustani Voljena Sejo
Proljece
Parajlija
Simpatija
Kad Si Sam, Druze Moj
Otrovni Cvijet
Nisam Je Probudio
Odlazim

2007 – The Ultimate Collection CD 1

Suada
Zelene Su Bile Oci Te
Ako Su To Samo Bile Lazi
Kaja
Sava Tiho Tece
To Je Sok
Simpatija
Proljece
Fa, Fa, Fasista
U Jevrema Slika Ta
Puteru, Puteru
Ti Si Moja Sudbina
Parajlija
Soldatski Bal
Ustani Voljena Sejo

Goodbye Teens
Mi Smo Pijane Budale
Odlazi Nam Raja
Kad Si Sam, Druze Moj
Tell My Why
Ne Brini Mama
Jovanka
Mangup
Nisam Je Probudio

2009 – Amerika (Singl)

Amerika

2010 – Hala Tivoli, Ljubljana CD 1
Intro
Amerika
Djevojka Iz Snova
Straze
Gujo, Vrati Se
Lovac I Kosuta
Kaja
Nisam Je Probudio
Ljubi Se Istok I Zapad
Fasista, Nemoj Biti Ti
Instrumental
Soldatski Bal (Akusticno)
Jedina (Akusticno)
Dan Ljubezni (Akusticno)
Od Rodjendana Do Rodjendana (Akusticno)

Good Bye Teens
Sava Tiho Tece
Daj Mi Vruce Rakije
Parajlija
Instrumental
Ako Su To Samo Bile Lazi
Kad Mi Kazes Pasa
Zelene Su Bile Oci Te
Suada
Ti Si Moja Sudbina
Kad Si Sam Druze Moj
Pijem Da Je Zaboravim
Odlazim

2010 – Najljepse Ljubavne Pjesme

Ako Su To Samo Bile Lazi
Suada
Sava Tiho Tece
Kaja
Puteru,Puteru
Mangup
U Jevrema Slika Ta
Ti Si Moja Sudbina
To Je Sok
Jovanka
Nisam Je Probudio
Zelene Su Oci Bile Te
Proljece
Lovac I Kosuta
Goodbye Teens
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Plavi orkestar

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:38

Na otvaranje teme me inspirirao film Pjera Zalice "Orkestar" koji upravo odgledah

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:39

kadgod vidim ovaj spot crknem od smijeha Losi i njegovim pokretima :valja
Ultimativni hit

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:42

...ja sam sreco siromah, siiiroomaaaaaah ... :gace

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:43

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:44

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:45

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:51

Bila sam zaljubljena u Ceru II, bubnjara :grana
Kupovala sve novine u kojima su se pojavili, postere nisam lijepila (nisu mi dali da helacim zidove)
I zimus prijateljica iz USA pise:"Koji ti se ono Cera svidjao kad smo bile djeca?"
I salje mi njegovu sliku, sjede zajedno, imali su koncert u LA negdje, i nasli se sa njenim sadasnjim muzem
:valja

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 27130 times
Been thanked: 7194 times

Post by Veca » 16 Aug 2014, 21:52

tiiiiiiiiiiiiiiiiii siiiiiiii meeeeniiiiiii sveeeeeeeeeee,tiiiii mii daaaaaaaaajees sveeeeeeeeeeee :gace :plavi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:54

dodji tico moja mala rumena :obrve (ovo je za Spanca)

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:56

:svira :gace ojhaaaaaaaaaaaaaaaaa :crni

[ytube][/ytube]

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 16 Aug 2014, 21:56

tineđerski bend..loša talentiran...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 21:58

a ta moja prijateljica za Losu vazda govorila da je ko dijete na tuti :valja

[ytube][/ytube]

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 16 Aug 2014, 22:00

[ytube][/ytube]

uvijek se sjetim ove .... teška ironija .... prelazim most posljednji put sa mojima, prije rušenja ( sl brod) a ovo drnda iz radija :lupa
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 22:02

i kontroverzna :komita

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 22:04

...bojala se mraka ali bila jaka
pa mangupa smirila ... :travolta :gace
[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 22:06

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 22:07

meni najdraza sa drugog albuma

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara » 16 Aug 2014, 22:10

[ytube][/ytube]

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 16 Aug 2014, 22:12

Julia-Klara wrote:kadgod vidim ovaj spot crknem od smijeha Losi i njegovim pokretima :valja
Ultimativni hit

[ytube][/ytube]
:ok
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Post Reply

Return to “Diskografija”