Dakle da li volite oblatne i da li ih znate napraviti
Za ovu temu me moja supruga inspirisala jer je na moju inicijativu napravila oblatne i moram reci da ih zaista volim
Ako znate kako napraviti postavite ovdje svoj recept

I ja isto tako morena spucaju djeca dok si rekla us ne moze ljudski ni da otstojiMORENA wrote:vrlo jednostavno
ja na pari istopim (sve od oka, jbg) cokoladu (Blok), secer i par zumanaca. Kad se ohladi dodam margarin, ispadne Krema d´izgines koliko je kaloricna, al je odlicna
nezaboravna wrote:I ja isto tako morena spucaju djeca dok si rekla us ne moze ljudski ni da otstojiMORENA wrote:vrlo jednostavno
ja na pari istopim (sve od oka, jbg) cokoladu (Blok), secer i par zumanaca. Kad se ohladi dodam margarin, ispadne Krema d´izgines koliko je kaloricna, al je odlicna

Ma kakvi odoka. Hoću recept. Baš jutros gledam, kore za oblande su svega 80.kf. Pođoh da otvorim temu, pa vidjeh da već imaMaja wrote:ja nemam precizan recept. dodajem od oka
prokuham mlijeko i šećer. u tome otopim margarin i čokoladu za kuhanje, dodam šolju mljevenih oraha i mljevenog petit keksa po potrebi
neko ih samo premaže eurokremom. ja sam jednom pravila i nije mi ispalo. bile suhe i odvajale se

Eh, ovo je jednostavnoZagorka wrote:nema boljeg od starog recepta:pola kile secera,litar mlijeka i margarin.............najjednostavnije a najljepse...........kuhati dok se ne zgusne skroz,tako kad se ohladi bude kao karamela.......na tihoj vatri par sati
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests