Bojite li se bolnice :)
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8663 times
- Been thanked: 20491 times
- Status: Offline
Bojite li se bolnice :)
Joj znam da je glup naslov teme ali nisam se mogla sjetiti boljeg.
Neki ljudi se boje bolnice i doktora pa odbijaju otići tamo i kad su bolesni. Često se pokušavaju sami liječiti. Na svoju ruku uzimaju tablete, čajeve, nabavljaju razne kreme, mehleme, vodice itd, a godinama nisu izvadili nalaze i otišli na rutinsku kontrolu.
A ima i onih koji idu kod dr. i kod najmanjeg problema, možda i više nego što bi trebalo.
Kakav je slučaj s vama i u kakvom ste odnosu s vašim doktorom. Jeste li zadovoljni s njim?
Neki ljudi se boje bolnice i doktora pa odbijaju otići tamo i kad su bolesni. Često se pokušavaju sami liječiti. Na svoju ruku uzimaju tablete, čajeve, nabavljaju razne kreme, mehleme, vodice itd, a godinama nisu izvadili nalaze i otišli na rutinsku kontrolu.
A ima i onih koji idu kod dr. i kod najmanjeg problema, možda i više nego što bi trebalo.
Kakav je slučaj s vama i u kakvom ste odnosu s vašim doktorom. Jeste li zadovoljni s njim?
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 3063 times
- Been thanked: 2654 times
Re: Bojite li se bolnice :)
sto se tice bolnice i straha u njoj ne to ne postoji kod mene posto sam svakodnevno u njoj i nije mi tesko ulaziti u nju sa poslovne strane gledista ,ali ako razmislim da ulazim u nju kao pacijent ne vjerujem da bi u nju rado odlazila jer sam nestrpljiv pacijent ,gledala bih u sve detaljcice kako rade sta rade i nedao bog da odrade nesto sto se meni ne bi svidjelo nastupio bi zasigurno rat zvjezda diskusije i pojasnjenja ,zato jos uvjek radije tretiram kratku i brzu metodu kod kolega njihovo misljenje ,dobijes par tabletica i sve sto mogu kod kuce odlezati uz konsilsku pomoc od specijalista odradim radije bez bolnickog smjestaja,,!
Ako se zaista mora jer se radi o zahvatima koji se ne mogu obaviti kod kuce,,moze i tako ali samo na dan dva i opet bjegam kuci !
Ako se zaista mora jer se radi o zahvatima koji se ne mogu obaviti kod kuce,,moze i tako ali samo na dan dva i opet bjegam kuci !
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Lanci
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Da se bojim nebojim se ali nikako nemogu da podnesem mirs bolnice to me ubi najvise,,mada hvala bogu nikada nisam ni bila u toj priliki da bih prenosila I jednu noc u bolnici jos nisam,,boze da me zdravlje moje posluzi ovako kako jeste da je nikad I ne vidim 
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
Čemu bojanje usluge koju plaćam na ovaj il onaj način 
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Ne volim doktora ni u filmu-komediji gledati a ne u bolnici/domu zdravlja. Idem kad bas, bas moram.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 202 times
- Been thanked: 844 times
Također. Voljela bi da nisam takva.Nela wrote:Ne volim doktora ni u filmu-komediji gledati a ne u bolnici/domu zdravlja. Idem kad bas, bas moram.
Kao dijete sam bila jako boležljiva i toliko sam se nagledala i doktora i bolnica... tako da sad odem baš kad vidim da moram i da se ne smijem više zajebavat. A kad odem to mi je užasan stres, ajde nekako svojoj doktorici u mali dom zdravlja, ali u te velike bolnice
somehow I manage
Ja bas i ne znam odakle mi tolika averzija, nisam bila toliko cesto, ali ne volim ni svojoj dr otici. Kad moram na sistematski (a moram svake godine zbog posla) hoce mi zlo, a glupost, izvade krv, preslusa te i voz. A ovome bih dodala i zubare.gospođa Brams wrote:Također. Voljela bi da nisam takva.Nela wrote:Ne volim doktora ni u filmu-komediji gledati a ne u bolnici/domu zdravlja. Idem kad bas, bas moram.
Kao dijete sam bila jako boležljiva i toliko sam se nagledala i doktora i bolnica... tako da sad odem baš kad vidim da moram i da se ne smijem više zajebavat. A kad odem to mi je užasan stres, ajde nekako svojoj doktorici u mali dom zdravlja, ali u te velike bolnice
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- drugrankovic
- Inventar foruma

ne volim bolnice nikako, al kad je muka...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Ne, ne bojim se
..al bojim se tog zdrastvenog sistema.
..al bojim se tog zdrastvenog sistema.
Aktiviram se na dodir.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ja uvijek imam tu neku dozu straha kod doktora. Da idem na najobičniji pregled, ja se uplašim. Kada mi pritisak mjere, ja se uplašim,pa zato u većini mi pokaže visok pritisak. Kada sam zadnji put radio EKG srca i tu sam se bio uplašio, i prikazalo mi preskok srca zbog toga.
Nisu to neki jaki strahovi, to je blaga uplašenost. Ali eto uvijek imam tu neku dozu uplašenosti kod doktora i protiv toga ne mogu.
Nisu to neki jaki strahovi, to je blaga uplašenost. Ali eto uvijek imam tu neku dozu uplašenosti kod doktora i protiv toga ne mogu.
Meni je uglavnom bilo ok
solidna hrana, izležavanje, ako te boli dobiješ dozu :disko
i tak
ništa strašno
i tak
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10504 times
- Been thanked: 12372 times
Ma ne bojim se ja bolnice, koliko se bojim dosade u istoj. Zamislite sedmicu bez interneta.
Zapravo na Koševu, kako mi se čini, bar u nekim zgradama ima wi fi
Kad zagusti, traži da te spakuju na KoševoKrokodil Behko wrote:Ma ne bojim se ja bolnice, koliko se bojim dosade u istoj. Zamislite sedmicu bez interneta.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4644 times
- Been thanked: 3688 times
U zadnje vrijeme mi je i bolnica dohakala..
Posli slati kuci redovne rutinske pozive za kojekakve kontrole igore idole..
Pa sad zamislite rasnu svedjanku kad vam ga zaprdi otpozadi i konstatuje da je sve ok.
I to na redovnoj bazi, svako nekoliko..

Posli slati kuci redovne rutinske pozive za kojekakve kontrole igore idole..
Pa sad zamislite rasnu svedjanku kad vam ga zaprdi otpozadi i konstatuje da je sve ok.
I to na redovnoj bazi, svako nekoliko..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Maja
- Administrator

- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6712 times
Jok. Hvala Bogu nisam nikad ni boravio u njoj duže od pola sata(kol'ko traje posjeta). 
Samo sabura
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14893 times
- Been thanked: 10423 times
boji li se ona mene
'ta ce bolnica
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Maja
- Administrator

Ja se bojim bolesti bez tačne dijagnoze. Nema ništa gore od toga.
Ovako kad imaš dijagnozu znaš kako se postaviti psihički, doktori znaju kako te liječiti.
Prije sam se bojala, prošao je period od 11 godina a da nisam otišla u bolnicu. Sad mi nije problem.
Baš kontam da odem izvaditi nalaze onako bezveze.
Ovako kad imaš dijagnozu znaš kako se postaviti psihički, doktori znaju kako te liječiti.
Prije sam se bojala, prošao je period od 11 godina a da nisam otišla u bolnicu. Sad mi nije problem.
Baš kontam da odem izvaditi nalaze onako bezveze.
Joooj, ne bojim se ali i ne volim ići iz nekoliko razloga.Ne mogu spavati tamo a po noći me prate idem li pušiti i ne daju mi ni hodnikom hodati.Inače mi se događalo da zaboravim da trebam dobiti infuziju i ja odem vanka pušiti pa me traže po bolnici...Eto već dugo odgađam jednu operaciju...Ama moj doktor je odličan.Ja kažem da me bešto boli al ne bi ništa ispitivala i nikakve pretrage da mi prave pa tak i sve prođe...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Zasada nemam posla s bolnicom...ah mrzim i pomisao da npr. nešto zaškripi pa da treba ganjat nalaze...uhhh operacija tek...nikad nista nisam operiso...vidjecemo dokle vako...