Najluđe sekte

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4110 times
Been thanked: 3004 times
Status: Offline

Najluđe sekte

Post by Melek » 04 Apr 2015, 11:10

Od vanzemaljaca do apokaliptičnih manijaka, sekte znaju biti vrlo opasne.

Religija je dobar biznis, pa idejama nikad kraja. Osnivači sekti gotovo da se natječu u tome tko će smisliti zajebaniju sektu, ne bi li u svoje redove privukli što više naivnih i djevica koje će s njima podijeliti ideju o uzvišenoj ljubavi. Na žalost, uz sekte često su vezane tragične priče.

Raelijanci

Image
Claude Vorilhon

Kult koji je vjerojatno najpoznatiji po svojim tvrdnjama da su u više navrata klonirali ljude. Osnovna teza njihove “religije” jest da su ljude prije 25 tisuća godina u laboratorijima stvorili vanzemaljci, te da su ih “posadili” na Zemlju. Taj bitan podatak Claudeu Vorilhonu, osnivaču crkve otkrili su upravo ti isti vanzemaljci koje je slučajno sreo u šetnji. Bivši novinar i testni vozač automobila, danas je poglavar crkve koja svoje bogatstvo (a i njegovo) gradi na istomišljenicima koji se u njezinu korist odriču desetine svoje imovine. Osim kloniranja, članovi crkve vjeruju i u seksualne slobode, te u orgijama očekuju dolazak vanzemaljaca koji se ima dogoditi 2035. godine.

Red Sunčeva hrama

Image
Luc Jouret

Osnovan osamdesetih godina u švicarskoj, Ordre du Temple Solaire bio je tajno društvo koje je trebalo nastaviti tradiciju Templarskih vitezova, čime su se zapravo pridružili brojnim sektama i društvima koje pretendiraju na tu poziciju. Ipak, ovi se izdvajaju po tome što su devedesetih navodno žrtvovali dijete za koje su vjerovali da je Antikrist. Osnivač Reda, Luc Jouret i njegova ekipa nekoliko dana kasnije oduzeli su si živote. Red je zabranjen u Francuskoj.

Zajednice Bhagwana Shree Rajneesha

Image
Bhagwan Shree Rajneesh

Indijski mistik Bhagwan Shree Rajneesh, znan i kao Osho, osamdesetih je osnovao sektu u američkom Oregonu. Iako je propovijedao ljubav, meditaciju i duševni mir, članovi njegove zajednice očito nisu dijelili njegovo mišljenje, te su optuženi za brojne terorističke napade, uključujući i veliko trovanje bakterijom salmonele stanovništva Oregona. Zajednice su imale još jednu specifičnost:imali su više Rolls Royceva nego li je Mercedesa u Imotskom.

Vrata Raja

Image
Vrata Raja

Članovi sekte Vrata Raja, odnosno Heaven’s Gate 1997. zabrijali su da će uskočiti na rep Hale-Bopp kometa, te se tako spasiti od neizbježnog smaka svijeta. Obuli su Najkice, obukli majice s natpisom “Heaven’s Gate Away Team” i spremno krenuli. Na žalost, 39 članova sekte pronađeno je mrtvo na imanju u Kaliforniji nakon što su počinili zajedničko samoubojstvo trovanjem. Među njima je bio i osnivač sekte Marshall Applewhite.

Aum Shinrikyo

Image
Shoko Asahara

Osnovani osamdesetih, ostali su zapamćeni kada su 1995. godine ispustili otrovni plin u stanicu tokijske podzemne željeznice. Od trovanja Sarinom umrlo je 12 ljudi, a ozlijeđeno ih je oko pet tisuća. Prije napada, sekta je po cijelom svijetu brojala oko 40 tisuća članova, njih devet tisuća u matičnom Japanu. Sekta je imala doktrinu koja je kombinirala učenja iz kršćanstva, budizma i predviđanja Nostradamusa, s konačnom apokalipsom i pročišćenjem društva kao konačnim ciljem. Nakon napada na podzemnu željeznicu, planirali su ubojstvo cijelog japanskog političkog vrha. Vođa kulta, Shoko Asahara, osuđen je na smrt.

(Preuzeto sa idesh.net)
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Najluđe sekte

Post by Biba » 04 Apr 2015, 13:03

Eto neke od sektibsu ipak zabranjene.Znam da je nekima bilo smijesno sto spominjem Sai Babu.Istina je da stvara ssivi prahi iz nicega i jako pazljivo su ga provjeravali da nije neeki trik u pitanju.On ima nadnaravnee moci a i pisac bivsi katolik Pratt je napustio i studij i vjeru jer nije nalazi odgovore na svoka pitanja.I Sai je pravio orgije, neke cure su posumnjale i pobjegle.Pratt je prosao inicijaciju i priznao je Sai Babu za bozanstvo..oni tvrde da je Sai Bog...New age nkje nista bolji samo jako su prefrigani i zamaskirani.Glume i da se jako brinu za covjeka i zagovaraju veganstvo...oni tvrde da je svaki covjek bog ali ne zna to i da slijedeci gurua samo mogu spoznati ljudi da su zapravo bogovi...njihova energija svemira nema osobnost kako oni tvrde ali to nije istina....svi mi znam da nismo bogovi i moliko amo ponekad nemoxni pred peirodnim katastrofama koje smo i sami dijelom svojim ludom pamecu izazvali...pa kak smo onda eto bogovi a Sai bi nas u orgijama peosvijetlio i obozanstvio...Pise se da ce new age postati svjetska religija jer oni su lukavi i privlace sve vjernike i nevjernike i obmanjuju ih...mislim da ipak nece satrti vjere...jer mnoge vjere su se odrzale tisucama godina...valjda ce biti dovoljno pametnih da ne dozvole to... :pusi
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. :pusi

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Feb 2016, 00:36

Ponekad sve pocne naizgled bazazlenim pozivom na jogu ...http://www.express.hr/drustvo/ispovijed ... tskoj-2067

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija » 21 Feb 2016, 15:23

Malo pretjerujes u pogledu Sjaji Babe. On je potpuno bezazlen. Takvih u Indiji ima na svakom koraku. Samo sto je Sjaji Baba bio jako popularan na Zapadu, pa se Crkva prepala i udarila protiv njega najgoru zamislivu paranoidnu kampanju ocrnjivanja i blacenja. Inace, sto njegovi sljedbenici rade - sjede ljudi i pjevaju pjesme u cast boga. To je jedino cime se bave. On nije preporucivao nikakvu drugu paksu osim pjevanja svetih pjesama. Nekome je bog Allah, pa pjevaju islamske svete pjesme. Nekome je bog Shiva, pa pjevaju shaivisticke svete pjesme. Nekome je bog Krshna, pa pjevaju vaishnavske svete pjesme. Nekome je bog Isus, pa pjevaju krscanske svete pjesme. Red muslimanskih, pa red krscanskih, pa red hinduistickih svetih pjesama - i naucavaju da je Bog jedan, samo da ga ljudi zovu drugim imenima.

E sad, da li je to jako opasna pjevacka praksa i jako opasno panteisticko ucenje... ja bas ne bih bio toliko siguran da ih svrstam na vrh liste opasnijeh ucenja... Da sam policajac zaduzen za sekte, Sjaji Baba bi mi bio negdje iza zadnje rupe na svirali u pogledu opasnih sekti.

Po meni su trenutno najopasniji vehabije, ne samo zato sto su sami po sebi ekstremni, nego zato sto su zbog svoje iskljucivosti spremni napadati druge ljude. A odmah iza njih su razni sotonisticki i crnomagijski kultovi kroz koje ustvari razni psihopate i sadisti samo nalaze opravdanje za svoje sadisticko zlocinacko izivljavanje (vrlo cesto nad djecom, sto je posebno opasno). U usporedbi s takvim ekstremnim socio-patoloskim i psiho-patoliskim ponasanjima... Sjaji Baba je djecja emisija...
http://forum.srednjiput.rs/

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 21 Feb 2016, 20:46

Mormoni su hrišćanska crkva i imaju prilično lude teorije pa opet skupe 12 miliona vjernika u cijelom svijetu i sve su popularniji.. Ne čudi popularnost većih religija koje ipak imaju malo manje mašte...
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Feb 2016, 21:14

20160221_210834.jpg
20160221_211019.jpg
20160221_211041.jpg
20160221_211052.jpg
Knjigu napisao Alen Matušek, novinar i muzikolog...Novo doba pod povecalom..
Postje svjedocanstva ljudi koji su ugledni..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija » 21 Feb 2016, 22:56

Blazevic :) moj omiljeni pisac du'ovnih bljezgarija...

Biba
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Biba » 21 Feb 2016, 23:03

Fazlija wrote:Blazevic :) moj omiljeni pisac du'ovnih bljezgarija...
Fazlija, polako, ispustio si slovo A :djed
Ocito puno tipkaš, možda puno više nego ja.

Ti o Sai Babi ne znas puno, osim pisati da ja baljezgam....
Skontala sam te davno...i ne samo tebe...
Pozdravi bibikukalog....
Nema ga dugo.
Možda njemu pomognu tvoji savjeti o jogi :naklon

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3887 times
Been thanked: 3904 times

Post by srculence7 » 13 Sep 2016, 02:50

SVE O JEZIVOJ SEKTI CRNA RUŽA:Iz grobnica sam izvlačio decu izbezumljenu od orgijanja

Image

Foto: Shutterstock

Autor knjiga “Sekte i mentalna manipulacija” i “Horor pred našim vratima” Dimitrije Pastuović, čuveni srpski sektolog, proveo je dobar deo života izučavajući podložnost naših prostora razvoju sekti, priusustvu sekti na ovoj teritoriji kao i izučavanju njihovih rituala.

Autor priča o opasnosti koju sekte sa sobom nose, o tome kako ih se kloniti, gde vrebaju i vrbuju i kako izgledaju njihovi rituali.

Sektaški rituali su daleko od onoga što je blisko i razumljivo običnom čoveku i svojevrstan su prikaz izopačenog uma.

Od konzumiranja umočenog peciva i hleba u životinjsku krv, preko spavanja u grobnicama, prostituisanja, ubistava i samoubistava do orgijanja, pripadnici sekti ne prezaju ni od čega vodeći se principom kontriranja svemu što je hrišćansko.

Ovo je naročito svojstveno najopasnijoj sekti kod nas i u svetu - "Crna ruža".Sekta “Crna ruža” je poznata i ozloglašena po tome što njeni članovi oduzimaju sebi život po principu "bacanja kockice", piju ljudsku i životinjsku krv. Za prijem u satanističku sektu Crna ruža organizuje se “crna misa”. Tokom tog rituala svi jedu crni hleb, a molitva Očenaš se izgovara unazad. Osnovni sastojak crnog hleba su brašno i krv neke životinje, ali nije isključeno da koriste i svoju krv. Misa se završava konzumiranjem narkotika i orgijama.
Novi član koji se inicira ima jedan od uslova da prespava u grobnici koja je spremna za sutrašnju sahranu.

Image

Foto: Profimedia

– Što se tiče novosti o Crnoj ruži, njene žrtve me jako često zovu da bi tražili pomoć (kad kažem žrtve mislim na porodice zavrbovanih članova, jer su oni takođe žrtve). Ne bih mogao sada navoditi primere jer nisam dobio saglasnost, a ne mogu to da uradim bez toga. Što se tiče novootkrivenih satanističkih sekti naravno da ih ima… ali je centrala ista… oni mutiraju i menjaju oblik i imena – cilj im je apsolutno isti.

Psiholog Marija Milošević objašnjava kako uopšte dolazi do toga da neko uspe da bude vrbovan, i da pristupi sekti:

– Ljudi koji pristupaju sektama su često nesrećni, bez samopouzdanja, nezadovoljni, željni pažnje. Oni su najlakši za vrbovanja jer će u upakovanoj priči o sreći i raju tražiti utehu. Nesigurni u toj potrazi za pripadanjem pristupaju sektama gde ih fasciniraju magijskim motivima kroz knjige i filmove. Žele da se osećaju superiorno i moćno, i u i u tom procesu gube sposobnost za zdravo rasuđivanje.

Image

Foto: Thinkstock

Osvrnuvši se na komentar Miloševićeve, Pastuović je rekao:

– Činjenica je da labilne ličnosti lakše ulaze u zamku kvazi religija, ali pravila nema te ulaze i jači. Uglavnom su to oni koji su imali neku životnu tragediju, oni koji tragaju za sobom svojim identitetom, oni koji ne poznaju svoju religiju i tragaju za drugom, mladi koji to rade radi svoje promocije… ma, ima svega…

On objašnjava da su pripadnici sekti veoma zadojeni takvim učenjem, jer im se mozak non-stop puni učenjem istih i kompletna ličnost im se svodi na sektu, tj. njen interes.

– Dešavalo se da nas angažuju lično zavrbovani članovi koji su nekim čudom došli na trenutak svesti… i uglavnom su izlečeni, ne lako ali izlečeni. Vođe sekte na sve moguće načine pokušavaju da spreče odlazak njihovih članova… prvo razgovorom, pa pretnjama, pa silom, i na kraju i najgorim metodom.

Pripadnost sekti je bolest zavisnosti
– Sekte jesu bolest zavisnosti, jer npr. u pseudo hindu sektama se praktikuje joga meditacija i sl. Prilikom upražnjavanja istih mozak luči endorfin, dopamin, itd, a praktikant oseća neopisivo zadovoljstvo… i navlači se na to poput heroinskog zavisnika… ukoliko se naglo odvaja dolazi do krize jako slične narkomanskoj… Istraživači moraju da budu oprezni jer mogu da nastradaju - razjasnio je Pastuović.
O međuljudskom odnosu unutar sektaških zajednica se malo zna:
– Odnosi unutar sekte se mogu definisati kao odnos robovlasnik-rob. Žrtve kao da imaju sindrom zaljubljivanja u otmičara. Dešavalo se da ljudi koji istražuju rad sekti počnu da veruju u njihova učenja - zaključio je Pastuović.

telegraf.rs

http://www.youtube.com/watch?v=1oTRP63y6F4
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija » 08 Nov 2016, 21:03

Aha... dokumentarci o sotonistima...

https://www.youtube.com/watch?v=0-fv3sVZsmI

https://www.youtube.com/watch?v=7uhgF5to7to

Policijski uvid u sektasku scenu kod nas...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1506 times
Been thanked: 2839 times

Post by Mutevelija » 08 Nov 2016, 21:33

Tih sekti u Islamu nema, nisi preživjeli ti sektaši :oo , a tome su zahvalni Ebu Bekr i Osmer r.a .
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 08 Nov 2016, 22:32

Ima. Ahmadiyya i Kuranije.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 08 Nov 2016, 22:34

Heidi wrote:Ima. Ahmadiyya i Kuranije.
To je Šijtsko.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 08 Nov 2016, 22:40

Nije.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 08 Nov 2016, 22:41

Heidi wrote:Nije.
Jest.
Barem mislim za Kur'anije da su šije.
Last edited by Mutevelija on 08 Nov 2016, 22:47, edited 2 times in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3887 times
Been thanked: 3904 times

Post by srculence7 » 08 Nov 2016, 22:46

Tih sekti ima svuda, vrlo sličnu propoved imaju kao i religija, razlika je u par nekih rečenica u odnosu na svete knjige ali zato su im obredi vrlo izopačeni kao i sam cilj postojanja, odnosno delovanja i koristi od svojih članova, tj. pristalica.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 08 Nov 2016, 22:47

I prave od sebe bogove.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 4 times

Post by Socrates » 08 Nov 2016, 22:48

Mutevelija wrote:
Heidi wrote:Nije.
Jest.
Barem mislim za Kur'anije da su šije.
Pa I sije su muslimani. :hm
. . . . . . . . .

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 08 Nov 2016, 22:49

Ali sotonisti nisu sekta, ili jesu.
Kažem da nema izrazitih sektaša Islama koji Kur'an izvrću naopako kao što ovi Bibliju, ili koji imaju svoje rituale, pogotovo ih nema u državama poput Saudijske Arabije Kuvajta ili Katra.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 4 times

Post by Socrates » 08 Nov 2016, 22:50

Definicija sekte je relativna. Sve velike religije su bile sektaske kad su tek nastajale. :rol
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Religija”